Е те не ми дадоха да я видя преди да платя, как да не я приема като съм платил! Да ми тече вноската по лизинга и да чакам да дойде другата слвд 6 месеца ли ?
Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
-
- Благодарил/а: 1 път
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Колега,
Не се ядосвай!
Всичко зависи какво е написано в самия договор.
Няма как да плащаш за нещо, за което нямаш документално потвърждение с твоя подпис, че си го получил.
Поне не и пред официална банкова институция. Иначе измамни схеми бол! Бедна ти е фантазията просто.
Не, че действията на дилъра не са измама, де. Пак като не са казали, че са разбрали за промените в комплектацията от теб...
Между другото - ти сигурен ли си, че това е точно автомобилът, който си поръчал? Или са го имали някъде на склад - не задължително да е от БГ?
А за да спазят срока на доставка, изпълнят плана за продажбите (януари и февруари обикновено е мъртвило), да са ти го предали.
Не се ядосвай!
Няма как да плащаш за нещо, за което нямаш документално потвърждение с твоя подпис, че си го получил.
Поне не и пред официална банкова институция. Иначе измамни схеми бол! Бедна ти е фантазията просто.
Не, че действията на дилъра не са измама, де. Пак като не са казали, че са разбрали за промените в комплектацията от теб...
Между другото - ти сигурен ли си, че това е точно автомобилът, който си поръчал? Или са го имали някъде на склад - не задължително да е от БГ?
А за да спазят срока на доставка, изпълнят плана за продажбите (януари и февруари обикновено е мъртвило), да са ти го предали.
-
- Благодарил/а: 1 път
Колата ми се обадиха че е тука още на 23.12,но бяха празници после системата им нещо профилактики и я взех чак на 21.01gena_bs написа: ↑26 Яну 2025 09:42 Колега,
Не се ядосвай!
-
Друг коронен номер - новогодишни бонуси!
После, защо нямало продажби и клиентите били агресивни.
После, защо нямало продажби и клиентите били агресивни.
-
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Моята ми я дадоха на 16ти и номера на договора за покупко продажба, беше 00026. Ако са продали 26 коли за 16 дена ….тея наистина правят голям оборот и за това не им пука много за отстъпки.
-
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 9 пъти
А ако ги преброим - до 16.01.2025 е имало само 11 работни дни. Но пък може тази номерация - "00026" да е не само за автомобили. В началото на Януари 2025 в ТМ АУТО София беше такава навалица, че трябваше да се чака по 30-40 минути, за да се освободи някой търговец. Освен това дори нямаха изложена Toyota RAV4 в салона. Затова е добре и ние да внимаваме, защото в бързането и напрежението всеки може да допусне грешка, както ние така и търговците!
-
Вие грешите от еуфория и бързане!
Те търговците на това разчитат!
Без значение дали продават самолети или дъвки! Прийомите са едни и същи.
Така, че пийте едно успокоително или медитирайте преди посещението в "капана".
Те търговците на това разчитат!
Без значение дали продават самолети или дъвки! Прийомите са едни и същи.
Така, че пийте едно успокоително или медитирайте преди посещението в "капана".
-
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 9 пъти
Всеки има мнение и личен опит. Споделям своя опит - за последните 15 години закупих 4 нови автомобила (на 3 различни производителя). Досега не съм попадал на некоректни търговци, а напротив - всички са били коректни и са ми помагали. Затова не бих поставял всички търговци под общ знаменател, нито пък нас клиентите. Просто не е вярно, нито е коректно (това е лично мнение, разбира се). Съжалявам, ако някой е попадал само в "капани". Но ако всичко е капани и пак ... капани, то по-добре да не посещаваме магазините за автомобили. Доколкото успях да проследя последните няколко месеца в тази тема, то повечето хора са доволни, дори и да има забавяне в сроковете.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Получена благодарност: 364 пъти
Не, обратно е

Иначе приятел получи добра отстъпка за хибридна РАВ-ка но в интерес на истината не бе му втората Тойота, а бе вземал от най-скъпите им Лексъси, и не 1 и 2 ( в семейството им май по едно време бяха 2 LS, 2 RX(и L) и NX

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: RAV4 Plug-in Hybrid
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
И аз съм доволен от търговците, помагали са с каквото могат и за двете ми тойоти. В средата на ноември ми намериха RAV4 Plugin, който беше поръчан по-рано от някой друг, тъй като ми трябваше спешно. А тези които имаха в наличност не ме устройваха. Срока за получаване беше края на януари, февруари. На 21ви си го взех.Belivo написа: ↑26 Яну 2025 21:24 Всеки има мнение и личен опит. Споделям своя опит - за последните 15 години закупих 4 нови автомобила (на 3 различни производителя). Досега не съм попадал на некоректни търговци, а напротив - всички са били коректни и са ми помагали. Затова не бих поставял всички търговци под общ знаменател, нито пък нас клиентите. Просто не е вярно, нито е коректно (това е лично мнение, разбира се). Съжалявам, ако някой е попадал само в "капани". Но ако всичко е капани и пак ... капани, то по-добре да не посещаваме магазините за автомобили. Доколкото успях да проследя последните няколко месеца в тази тема, то повечето хора са доволни, дори и да има забавяне в сроковете.
-
- Автомобил: RAV4 PHEV
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Вчера докато си взимах колата подпитах моя търговец какво се прави при случай като Вашият, отговори ми, че кола на дилърството е дошла както при Вас без някои екстри след актуализации в оборудването. Доколкото го разбрах официално от Тойота има становище на клиенти в такова положение да има обезщетение под някаква форма или поръчка на нова кола.dechev_alexander написа: ↑25 Яну 2025 23:16Е те не ми дадоха да я видя преди да платя, как да не я приема като съм платил! Да ми тече вноската по лизинга и да чакам да дойде другата слвд 6 месеца ли ?
P.S.: Предполагам горните две неща са валидни, когато колата не е приета от клиента и съответно не е карана.
- metaarch
- Автомобил: Corolla TS MY24
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Ако разбирам правилно, търговецът си е вързал гащите за такава ситуация и е описано с дребен текст към поръчката. Стискам палци все пак.dechev_alexander написа: ↑25 Яну 2025 18:37 Колата дойде с по малко екстри отколкото я поръчах август месец. Оказва се че след това са променили нивото на оборудване,пбаче аз съм го поръчал в момента в който си е била с тези екстри! А сега идва с 5 6 неща по малко.
- Прикачени файлове
-
- IMG_8150.jpeg (232.36 KiB) Преглеждано 10418 пъти
-
- Благодарил/а: 31 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Здравейте колеги! Искам да започна с това, че обмислям да стана член от клуба на горди собственици на Toyota автомобили.
След около година проучване на пазара за нови автомобили и на това, което предлага всяка компания, се спрях на Toyota.
По това отношение исках да попитам средно колко е времето за чакане при поръчка? Баща ми имаше късмет да има налична за бърза доставка Corolla Sedan Executive Plus 2023 и дойде само за месец, преди това друг познат беше чакал 1 година за RAV4 PHEV (поръчан 01.2022 – получен 01.2023).
Аз планирам да поръчам Corolla Touring Sports GR.
След около година проучване на пазара за нови автомобили и на това, което предлага всяка компания, се спрях на Toyota.
По това отношение исках да попитам средно колко е времето за чакане при поръчка? Баща ми имаше късмет да има налична за бърза доставка Corolla Sedan Executive Plus 2023 и дойде само за месец, преди това друг познат беше чакал 1 година за RAV4 PHEV (поръчан 01.2022 – получен 01.2023).
Аз планирам да поръчам Corolla Touring Sports GR.
VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Поздравления за избора!
Съвсем не е писано малко по темата за сроковете, че да питаш пак.

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Този отговор може да ти даде само този, който ще ти продава колата.TheRealDacho написа: ↑05 Фев 2025 15:57 По това отношение исках да попитам средно колко е времето за чакане при поръчка?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic