Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Stivans, много благодаря за предложението!
Успях да подкарам 15.30.026! За сега ще си карам с нея!
Поздрави!
Успях да подкарам 15.30.026! За сега ще си карам с нея!
Поздрави!
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
@stivans,
Това е VEHICLE CONTROL HISTORY за CH-R, но методиката, предполагам е същата:
https://www.tochr.net/2200/vehicle_control_history.html
Това е VEHICLE CONTROL HISTORY за CH-R, но методиката, предполагам е същата:
https://www.tochr.net/2200/vehicle_control_history.html
- Stivans
- Автомобил: Toyota RAV4/XA40/2,5/2AR-FE
- Благодарил/а: 73 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
gena_bs, трябва ми информация какво значи самото съобщениещение- "Ъгълът на отваряне педала на газта е среден по-висок веднага след превключване в предно положение". Има доста записи с това събощение.
Toyota RAV4/XA40 Facelift -2018/2,5/2AR-FE
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Изглежда ми като повреден,замърсен или разместен потенциометър в педалата на газта. Имало ли е интервенции около него?
Мисля дали не бяха и 2 потенциометъра вътре в кутийката на педала на газта. Като натискаш "до ламарината", и в отпуснато състояние съпротивлението / съпротивленията които връща трябва да са в границите зададени на ECU. Ако не са, или има нелогични стойности между тях се вдига грешка за неизправност. Причини - някой е напрегнал педала и го е изкривил, разместил е положението на потенциометъра (регулира се от 2 винта), или просто в най-използваният диапазон на натискане вече е износен потенциометъра.
Виж в сервизното ръководство какво пише, и като питаш за грешка упоменавай номера на грешката, и дали е със current / pending / history статус.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
Би трябвало, както написа mapatop, да е свързано с accelerator position sensor opening angle.
Датчикът за положението на педала на газта (ускорвнието) е двоен потенциометър.
Обаче, ако е конкретно той, задължително излиза код за грешка. Така също и би трябвало да се вижда в параметрите на всяко от "рамената" при диагностика.
Това съобщение наскоро ли се появи или този модел са така
? Имам предвид произхода на автомобила, не друго.
Имаше инциденти със самопроизволно ускоряване на Toyota в САЩ и не само. Отзивни кампании и съдебни искове за инциденти, ако си спомняте.
Датчикът за положението на педала на газта (ускорвнието) е двоен потенциометър.
Обаче, ако е конкретно той, задължително излиза код за грешка. Така също и би трябвало да се вижда в параметрите на всяко от "рамената" при диагностика.
Това съобщение наскоро ли се появи или този модел са така

Имаше инциденти със самопроизволно ускоряване на Toyota в САЩ и не само. Отзивни кампании и съдебни искове за инциденти, ако си спомняте.
- Stivans
mapamop, интересното е че не ми излиза грешка, а замо запис в изторията "Vehicle control history" почти от 7000 мили до момента около 73 000 мили. От записите се излиза през няколко хиляди км , или след всяко палене. На дисплея нямам съобщение. Сега след като я вързах с Techstream видях, че съществува такъв запис. Иначе колата си върви нормално. Нямам проблеми.
gena_bs, колата е карана 2 години в USA, произведена в Канада. Вече съм навъртял почти 30000км за 2 години без проблем,и не съжалявам за избора. Има вероятност да е фабричен проблем защото записа на съобщението е почти от първите километри на колата.
gena_bs, колата е карана 2 години в USA, произведена в Канада. Вече съм навъртял почти 30000км за 2 години без проблем,и не съжалявам за избора. Има вероятност да е фабричен проблем защото записа на съобщението е почти от първите километри на колата.
-
Офтопик
► Виж съдържание
Това съобщение, според теб, не е ли проблем? Защото за мен е, при това изключително важен за безопасността.
Има и други разновидности на съобщението, затова ти дадох линка, където са описани. Ти въобще направи ли си труда да го прочетеш?
Посочен е алгоритъмът за търсене на причината за съобщенията, техен списък, интервал на поява и т.н.
За фабрични проблеми писах. Имало е отзивна кампания в щатите след множество жертви и пострадали точно от самопроизволни ускорявания от 2010 насам. Поразрови се по-подробно, за да разбереш причини и начини на отстраняване.
Също така има някаква вероятност да не е изчистено в някой блок записите/ последиците от евентуалното произшествие в щатите.
И системата да "негодува" затова. Или неотстранен физически проблем - протрит проводник, счупен/ нехерметичен конектор, лош контакт, повреден датчик и т.н.
Аз бих се заел спешно с намирането и отстраняването на проблема!
Успех!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Може с маркиране на текста, директно да цитираш
- Прикачени файлове
-
- Screenshot 2025-01-25 at 14.58.11.png (140.07 KiB) Преглеждано 4711 пъти
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Получена благодарност: 364 пъти
Не е проблем, а умишлено въведена функция.. Защото най-малкото е глупаво да повтаряш предходното мнение, при условие, че отговаряш точно на него... Преди въвеждането 'на проблема' имаше огромни страници 'цитат на цитат'... Предполагам няма да ти е удобно да четеш всяко мнение по два пъти (веднъж 'оригиналното мнение, и веднага под него - 'цитатът')..

Относно грешките на педала на газта - при мен колата бе влязла в авариен режим без чек-енджин и т.н. до рестартиране на автомобила (или изключване/включване на предавка - забравил съм вече), и бе писало подобни грешки заради това, че при кокретни пътни условия се налагаше да 'пълзя и спирам' по лек баир на горе, и за малко по-продължително време съм държал спирачка и газ едновременно натиснати... Та колата си е помислила, че педала на газта ми е отказал и 'подава газ' без да искам аз, та ми бе отрязало изцяло подаването на газ......
Грешките си бяха в историята, но по никакъв начин не промени поведението на автомобила след това нито имаше 'някаква следа' освен историята..
Та затова се чудя дали и в случая не е било заради начина на употреба, а не технически проблем?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Stivans
Изчетох темата от 1-24 страница, но не поаднах на някакво ръководсвто за използване на Toyota Techstream. Намерих 5 PDF файла с упътване. Дано да са от полза на някого.
- Прикачени файлове
-
204184_Techstream_part_1.pdf
- (1.08 MiB) Свалено 60 пъти
-
204185_Techstream_part_2.pdf
- (1.96 MiB) Свалено 41 пъти
-
204186_Techstream_part_3.pdf
- (1.44 MiB) Свалено 49 пъти
-
204187_Techstream_part_4.pdf
- (1.5 MiB) Свалено 43 пъти
-
204188_Techstream_part_5.pdf
- (1.01 MiB) Свалено 43 пъти
-
@slow,
Иконата "Отговори с цитат" не ми излиза само на последното (хронологично най-новото) мнение в темата.
На предходните е налична.
Това имах предвид.
По темата - става въпрос за съвсем друг автомобил (не разбрах за кой точно от твоите пишеш) в съчетание с автоматична скоростна кутия.
Иконата "Отговори с цитат" не ми излиза само на последното (хронологично най-новото) мнение в темата.
На предходните е налична.
Това имах предвид.
По темата - става въпрос за съвсем друг автомобил (не разбрах за кой точно от твоите пишеш) в съчетание с автоматична скоростна кутия.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Получена благодарност: 364 пъти
Мисля обясних ясно - точно това е целта на тази функция. Да не позволява да цитираш ПОСЛЕДНОТО мнение. Първо - защото логично отговаряш на него, и второ - защото е глупаво да четеш това мнение, и веднага след след него - отново същото мнение като цитат... Ако е предходно мнение - функцията не забранява цитата, за да сможе отговарящият да обясни на кое точно мнение отговаря...
Относно моят опит - да, друг автомобил с АСК... Но при повечето автомобили логиката на сработване на тези системи е еднаква... Изпълнението е различно, но резултатът обикновено е еднакъв или много подобен ... Затова и споменах моят опит - може на колегата да му заприлича на нещо, което е правил и да отпадне съмнението му относно причината за 'аварията'...
Относно моят опит - да, друг автомобил с АСК... Но при повечето автомобили логиката на сработване на тези системи е еднаква... Изпълнението е различно, но резултатът обикновено е еднакъв или много подобен ... Затова и споменах моят опит - може на колегата да му заприлича на нещо, което е правил и да отпадне съмнението му относно причината за 'аварията'...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Аз обикновено цитирам само пасажи, но няма значение.
Разбрах как става номера по обяснението на TATI.
При колегата отстраняването на проблема/-те е задача с много неизвестни.
Лошото е, че повредата е била налична още при придобиването на автомобила, ако правилно съм го разбрал.
Оттам-нататък само човек с дълбоки познания и/ или опит с диагностиката лесно може да се справи успешно.
За съжаление аз не познавам такъв, за да го насоча.
Методът с ровене и поголовна смяна на части е с предизвестен негативен резултат.
Само педалът на газта нов, струва в Канада малко под $400!
Разбрах как става номера по обяснението на TATI.
При колегата отстраняването на проблема/-те е задача с много неизвестни.
Лошото е, че повредата е била налична още при придобиването на автомобила, ако правилно съм го разбрал.
Оттам-нататък само човек с дълбоки познания и/ или опит с диагностиката лесно може да се справи успешно.
За съжаление аз не познавам такъв, за да го насоча.
Методът с ровене и поголовна смяна на части е с предизвестен негативен резултат.
Само педалът на газта нов, струва в Канада малко под $400!
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Офтопик
Аз не съм забелязал, че последното мнение не може да се цитира - като маткираш текста и става, даже не съм видял, че има икона, с която се скрива възмможността за цитат.
-
- Автомобил: Rav 4 xa40
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Аз успях да подкарам в15 на програмката(дойде с китайския кабел).Пробвах да изтрия съобщението dpf full,но май не се получи.