РАВ4 Америка
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
РАВ4 Америка
Колега gena, карай си колата, като стане време за смяна си купи нова от магазина. Остави ги да се мъчат хората с тоталки и да си ги оправят както искат. Всеки сам си преценя в крайна сметка. 

Carina E 4AFE LB 1992
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
РАВ4 Америка
За там са тия условия и гаранцията важи за там, проверявал съм лично преди време, с тези си цитирани линкове исках да покажа, че с тия плюсове тая кола, като нова е 60 бона в лева, тука нова започва от 76к.лв, тоест такова камри 2020-2021 изправно и в движение ще е доста по-евтино от същите години тук поради причината, че като ново е струвало по-малко там, това исках да кажа, не ми дреме, че гаранцията няма да му важи, защото ако колата е 2020, точно след един ден (2025) му изтича гаранцията или има оставаща една година, която няма да важи така или иначе тук. Същото се отнася и за РАВ4 - според мен лично е по-на оферта оттам, втора уотреба ако разбира се имаш възможност да го купиш нов оттук, на 0км е още по-добре.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
РАВ4 Америка

- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
РАВ4 Америка
Вярно е това, като става въпрос за конкурентнас цена се загледах какво предлага американското автомобилостроене в класа на Секвоя, като си мислех преди да видя, че цените на родното им производство ще са поне 10кдоларЕ надолу при сравними класове и екстри, оказа се , че разликите с амакс до 5к. в минус на Секвоята, но предвид качеството незнам как бих НЕ дал 5к$ в горница, а вместо това си взема GMC,DODGE,Ford и т.н., но явно защото не съм американец.Ивайло Димов написа: ↑30 Дек 2024 21:50 Там изначално колите са евтини ,конкуренцията е жестока и неамерикански производител ,за да е успешен тря предложи конкурентна цена и качество
Аммммммммммммммммм, не е баш тЪй, Камри,Рав4 и още няколко модела на Тойота започват от 2,5 литра и се харчат яко там, виждал съм по техните магистрали един Шевролет седан от класа на поло, мисля беше Спарк , да вярно с 1,5 Турбо 150 коня автомат, но все пак, има и бая Ярис-и, а и цените на галон послендите години им се повишиха доста, не е както беше в началото на 90-те пък Хамериканчетата обичат да си правят сметката.Ивайло Димов написа: ↑30 Дек 2024 21:50 щото за техните разбирания всичко под 3000 кубатура е малолитражка
Не, че няма разни Хеми-та,Хелкат-и и Тундри, макар, че последните в топ версията си вече не влагат вездесъщия 5.7, а 3,5 ве 6 турбиниран........за ХамериканскИО пазар

NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
РАВ4 Америка
На мен пък колега ,ето тази ми е фаворитка https://stat.vin/cars/12110987. Снощи я купихмеgena_bs написа: ↑27 Дек 2024 22:13 Не знам защо някои хора си мислят, че в краваристан и канада доматите с колчетата ги ядат.
И едва ли не си подаряват абсолютно изправните автомобили на българи, грузинци, арменци и т.н.
Само влез на сайтовете на някой американски аукцион за годни останки, за да разбереш за какво иде реч!
https://www.copart.com/lotSearchResults ... 2:false%7D
За да попаднат там автомобилите означава, че или е невъзможно да се възстановят или това ще струва повече от цената на изправен автомобил с подобни параметри. Това е по преценка на застрахователните компании, а не на собствениците на ударените, удавени и прочие автомобили.
А сравнително запазените автомобили са с "хубави" цени и с доставката ще ти излязат по-скъпо от аналогичните в EU.
Тази ми е фаворит в момента:
https://www.copart.com/lot/86539014/202 ... olis-north
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
РАВ4 Америка
Честито!
https://plc.auction/auction/lot/toyota- ... 3-12110987
Надявам се да имаш доверен и кадърен сервиз!
Две врати + дясна завеса - поне толкова се вижда на снимките.
Ама защо е написано Secondary damage: All Over не е ясно.
https://plc.auction/auction/lot/toyota- ... 3-12110987
Надявам се да имаш доверен и кадърен сервиз!
Две врати + дясна завеса - поне толкова се вижда на снимките.
Ама защо е написано Secondary damage: All Over не е ясно.
-
- Автомобил: Toyota RAV4 XLE 2.5 203 к. с.
- Благодарил/а: 2 пъти
RAV4 XLE 2.5 САЩ
Здравейте,
Насочил съм се към закупуване на RAV4 4х4 в диапазона 2017-2020 2.0 или 2.5. Тъй като не искам хибрид, което единствено предлага тойота, се насочих към тези внесени и регистрирани от САЩ или Канада, продавани от частни лица.
Единственото ми притеснение е за частите. Чета най различни мнения, но точно за RAV4 XLE не можах да прочета.
Въпросите са ми от сорта на:
Благодаря!
Насочил съм се към закупуване на RAV4 4х4 в диапазона 2017-2020 2.0 или 2.5. Тъй като не искам хибрид, което единствено предлага тойота, се насочих към тези внесени и регистрирани от САЩ или Канада, продавани от частни лица.
Единственото ми притеснение е за частите. Чета най различни мнения, но точно за RAV4 XLE не можах да прочета.
Въпросите са ми от сорта на:
- Намират ли се лесно (от официален сервиз или по друг начин) ?
- Как се държат като цени спрямо европейските?
- Заслужава ли си да се купи от човек вместо от автокъща? (лицето все ще я е поддържал)
Благодаря!
- Stivans
- Автомобил: Toyota RAV4/XA40/2,5/2AR-FE
- Благодарил/а: 73 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
РАВ4 Америка
mitaka911 ,Тойота 2016-2018 са фейслифт на модела XA40, който се произвежда от 2012-2018. Четвърта серия имат и хибрид от 2016-2018. От 2019 започва 5 та серия XA 50 хибрид. Американските XA40 са 2,5л бензин ,176к.с., хибридите са 2.5л Автоматик 197к.с. За Европа 4-та серия са 2000 кубика двигател със CVT скростна кутия , докато американските са със AISN U760F. По-добра е американската версия с 2,5 л двигател. Части се намират. Има фирми който играят на търг в USA и се намират на много добри цени. По-добре да я вземеш от фирма защото повечето показват информация и снимки на колата която е в USA. На обявите пише "Колата се намира в USA ", a цената е с доставка до България. Повечто коли са (около 90%)са с щети и може да продобиеш представа за реалното състояние, докато когато я вземеш от български собственик не знаеш колко е била смачкана и къде е удряна преди да дойде до тук. Задължително проверка по VIN номера в Carfax, пълно досие от USA. В американските автокъщи и търгове всички коли се продават с изписан VIN, по който може да видиш всичко за колата. Брой собственици, километри, сервизно обслужване, застрахователни събития, снимки на щетите и т.н. (това не се предлага в БГ
) . Има автокъщи които купуват блъснати и ги ремонтират тук, като цената на колата скача с 200-300%, затова по добре да си я вземеш от чужбина така както е, и да я ремонтираш тук, като крайната цена ще ти е поне с 10000лв. по-ниска от тази в България.

Toyota RAV4/XA40 Facelift -2018/2,5/2AR-FE
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
РАВ4 Америка
От където и да я вземеш искай VIN - обикновено в нета има следи и можеш да видиш за какво иде реч.
За Пловдив мога да те насоча към човек.
За Пловдив мога да те насоча към човек.
caryЦар