MMT трансмисия/скоростна кутия и всичко за нея
-
- Автомобил: Corolla verso 1.8 MMT
За Много години Колеги! Живи и здрави!
От този screenshot може ли да се направи извод в какво състяние е съединителя? Става дума за Corolla Verso 2006, 1.8 с ММТ. Съединителя е сменен преди 54к км в ТМ Auto, но започна да буксува при по-рязко подаване на газ. В ръчен режим е ясно и отчетливо буксуването на 3-та, 4-та и 5та скорост при опит за ускоряване. Не записва грешки. Clutch adjust counter е 0. Направих инициализация на актуатора, но няма промяна освен стандартното по-меко тръгване след адаптация.

- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Поради някаква причина или не може да прищрака зъб,или всичко е прищракало. Ход от 7,37 е малък ,опитай да предизвикаш прещракване,има си там описана назад във форума процедура.Когато правиш в процедурата по инициализация ..извеждане на актуатора в сервизен режим,мърда ли леко клина,някой да не е напъвал с щанга при монтажа му.Общо взето не са много вариантите поради които това да се случва,....кофти позициониран актуатор,прещракали зъби,невъзможност за пращракане на зъб,или свършил съединител смачкан в софийски тежък трафик.
-
- Автомобил: toyota yaris 2006
Здравейте, нова съм във форума и се нуждая от помощ за ремонт на роботизирана скоростна кутия на Тойота Ярис 2006 автоматик. Цените за ремонт в официалния сервиз на Тойота са доста високи и за мен са финансово неизгодни. Така, че търся някаква алтернатива, различна от тази. Няколко пъти съм ходила там за инициализация. Проблемът е при спиране- светва зъбатото колело. Трябва да я рестартирам и след две три минути тръгва пак, все едно нищо не е било. Това е доста изнервящо за мен и за другите водачи. При последното посещение в Кале ауто Тойота Сливен ми предложиха да се смени съединителя, но с оригинален. Наистина ми е доста притеснено и в момента не карам колата. Търся някой майстор с необходимата диагностика и умения, който да ми я направи.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Иве, постарай се повече с търсенето ->
https://toyotabg.eu/search.php?keywords ... 0%BA%D0%B0
https://toyotabg.eu/search.php?keywords ... 0%BA%D0%B0

-
- Автомобил: Toyota auris 14 d4d
- Благодарил/а: 1 път
Здравейте .имам следния проблем на Тойота Аурис 1.4D4D 90к.с 2008г. Докато си карам и колата стигна до 3та предавка и по нагоре не пожела да ги изреди минах на ръчни скорости и си я закарах до блока който беше на 400/500метра паркирах и угасих запалих колата светеше чека и зъбното колелце с удивителния опитах да превключа за да потегля но колата отказв да включи на която и да била предавка изчезна и педала на газта септември месец е сменен комплект съединител AISIN,лагери фтулки и четки на актулатора до момента не са минати на колата повече от 1500км .изчетох почти всички теми наблюденията са ми ,че колегата mfandakov е доста запознат с такъв тип проблеми и ще бъда много благодарен ако ме насочи в каква посока да поема за да реша проблема на колана намирам се в София
- Митхат
Здравейте,
1500 км са малко,ако е направено всичко с правилните неща ,а може евентуално да има друг проблем.
Добре е да се върнете в сервиза където е направен ремонта,явно хората се занимават с това.Диагностика и тогава ще се види какво се случва.Огледайте за хлабави букси акумулатор или паднали такива .
1500 км са малко,ако е направено всичко с правилните неща ,а може евентуално да има друг проблем.
Добре е да се върнете в сервиза където е направен ремонта,явно хората се занимават с това.Диагностика и тогава ще се види какво се случва.Огледайте за хлабави букси акумулатор или паднали такива .
- WoLF
Съгласен - 1500км е нищо за след такъв ремонт, върнете се обратно и да си огледат нещата...

-
Така и ще направя днес ще пиша какво се е случило с колата като имам отговор от сервиза.
- Митхат
Понеже зимата съм малко по свободен реших да си направя една скоба за сваляне на лагерчето което стои на моторчето пред четко държателя,качвам го тук понеже работи добре и не чупи нищо при демонтажа .
Купих това което се води за сваляне на рамена на чистачките то е двураменно се наложи да изработя още едно рамо и да изместя позицията на рамената по позицията на празните места на четкодържателя.
Купих това... После му изпилих рамената така.
Наложи се на сруга и на шмиргела да направя още едно рамо
Купих това което се води за сваляне на рамена на чистачките то е двураменно се наложи да изработя още едно рамо и да изместя позицията на рамената по позицията на празните места на четкодържателя.
Купих това... После му изпилих рамената така.
Наложи се на сруга и на шмиргела да направя още едно рамо
- Прикачени файлове
-
- IMG_20250117_092041103.jpg (453.21 KiB) Преглеждано 3597 пъти
- Митхат
После преработих основата..
Който се занимава с ММТ ще му върши добра работа.
И стана това.
Болтът е от глава на автомобил с добра якост,и скобата работи добре.Който се занимава с ММТ ще му върши добра работа.

-
В сервиза където си ремонтирам колите момчетата не успяха да ме спасят защото не могат да се свържат с колата сега вече не знам къде да отида става въпрос за София
- WoLF
Добре де, само няколко мнения по-нагоре се коментира вариант (точно над твоето първо мнение във този форум)...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
mfandakov, браво
Не са много хората, които да имат желание да си изцапат ръцете и да си направят удобно приспособление у нас...
Да, наличието наинструменти например стругче, електрожен, ъглошлайф или шмиргел и т.н. облекчават нещата

Не са много хората, които да имат желание да си изцапат ръцете и да си направят удобно приспособление у нас...
Да, наличието наинструменти например стругче, електрожен, ъглошлайф или шмиргел и т.н. облекчават нещата

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Митхат
Много е "лош" захватът на това лагерче,нещо подобно е ..
Да имам обурудвана работилница ,но стругът ми е малко голям и понякога е минус това,за да направя нещо дребно,трябва да си направя и ножове.
Струг С11 ZRMM VRATZA
Да имам обурудвана работилница ,но стругът ми е малко голям и понякога е минус това,за да направя нещо дребно,трябва да си направя и ножове.
Струг С11 ZRMM VRATZA
Последно промяна от Митхат на 17 Яну 2025 12:16, променено общо 1 път.
- Митхат
Интересно как са успели с големият ремонт преди 1500 км.angel880921_ написа: ↑17 Яну 2025 10:19 В сервиза където си ремонтирам колите момчетата не успяха да ме спасят защото не могат да се свържат с колата сега вече не знам къде да отида става въпрос за София