Ключове & имобилайзери
Ключове & имобилайзери
Волана е заключен и не мърда. Ключа и той не мърда, опитвах както друг път при размърдване на волана се оправяше, но сега не ще. Не знам имобилайзера дали играе роля тука.Има ли смисъл да разкачам акумулатор?
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Ключове & имобилайзери
Опитах със стария резервен ключ и завъртя от раз. Всъщност волана не беше блокирал. После опитвах отново с първия и нещата се повториха и не ще да превърта.Отблокирах го със зор + натискане на спирачката. Така четох някъде. Минавам си на стария резервен ключ.
Гледам,че има един трети ключ - сив със същия нарез но без бутони за дистанционно. Той за какво е?
Гледам,че има един трети ключ - сив със същия нарез но без бутони за дистанционно. Той за какво е?
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Ключове & имобилайзери
Може да е само за вратата, а може и да си е пълноценен, но без дистанционно за централното...
Стария ключ да се е износил до такава степен, че да не може да отключва патрона
Пробва ли го дали вратата отключва?
Стария ключ да се е износил до такава степен, че да не може да отключва патрона

Ключове & имобилайзери
Вратата отваря. До миналия ден нямаше никави проблеми - вече 7-8 години. Гледам,че на едното зъбче има леко охлузване. Може да е дефект на метала.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Ключове & имобилайзери
Сервизен му се вика, ама кой да чете!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Ключове & имобилайзери
Валетен се нарича в "книжката на колата". Служи да се даде на пиколото да я паркира в хотелския гараж.
Не отключва багажник и жабка. Ама кой да чете....
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- Получена благодарност: 3 пъти
Ключове & имобилайзери
Здравейте,
Имам Ярис 2007, с два ключа е но само единият е с дистанционно. Вчера не пожела да се отключи с дистанционното и я отключих с ключа, обаче като отворих вратата се включи алармата и не се изключи когато сложих ключа на контакт и дори запалих двигателя. Наложи се да се прибера с пищяща аларма. След многократни опити накрая се изключи алармата с бутона на дистанционното. Смених батерията на дистанционното, но днес ми направи същия номер.
Въпросът ми е какво трябва да се прави за да се изключи алармата при отключване на колата ръчно с ключа? Алармата е фабрична и не е модифицирана.
Имам Ярис 2007, с два ключа е но само единият е с дистанционно. Вчера не пожела да се отключи с дистанционното и я отключих с ключа, обаче като отворих вратата се включи алармата и не се изключи когато сложих ключа на контакт и дори запалих двигателя. Наложи се да се прибера с пищяща аларма. След многократни опити накрая се изключи алармата с бутона на дистанционното. Смених батерията на дистанционното, но днес ми направи същия номер.
Въпросът ми е какво трябва да се прави за да се изключи алармата при отключване на колата ръчно с ключа? Алармата е фабрична и не е модифицирана.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Ключове & имобилайзери
Дистанционното изключва алармата. С другия ключ нищо не можеш да направиш на алармата.
Пробвай с друга батерия и виж дали не трябва някакво обучение на ключа след смяна на батерията.
Пробвай с друга батерия и виж дали не трябва някакво обучение на ключа след смяна на батерията.
caryЦар
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Ключове & имобилайзери
Нямате ли "ключ" за алармата - "чип" (имам такъв и за двата автомобила, но никога не съм го ползвал
- има два извода). Може би има проблем с ключа, с "дистанционното" отключване. Но не трябва ли алармата да блокира и запалването (освен "имобилайзера").

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
Ключове & имобилайзери
Няма друг ключ за алармата. И аз бих очаквал ако се включи алармата да не може да се запали.Нямате ли "ключ" за алармата - "чип" (имам такъв и за двата автомобила, но никога не съм го ползвал- има два извода). Може би има проблем с ключа, с "дистанционното" отключване. Но не трябва ли алармата да блокира и запалването (освен "имобилайзера").
Нормално ли запали колата, акумулатора да не е слаб?
Нормално запали. Закарах детето на градина, оставих го и като се върнах при колата не искаше да се отключи с дистанционното. Запали си веднага както си пищеше алармата.
С новата батерия в дистанционното ми го направи същото.Дистанционното изключва алармата. С другия ключ нищо не можеш да направиш на алармата.
Следобеда пробвах поне 20 пъти да отключвам и заключвам, и се отключваше всеки път.
Колата е купувана от ТМ Ауто и в книгата която идва с нея пише само: "Ако е батерията е изтощена може да се използва механичния ключ".
Отделно според книгата има чип в ключа, но не става ясно дали има чип и в ключовете с дистанционно, т.е. пали защото колата си разпознава ключа, но защо алармата не изключва?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ключове & имобилайзери
Според мен алармата не е оригинална...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-