Toyota RAV4 Prime 2021 - Мечтаният автомобил?
-
- Автомобил: Рав4 плъгин
Здравейте, обмислям покупка на рав4 плъгин.
Въпроса ми е, дали си заслужава да се изчака да излезе новия модел?
Въпроса ми е, дали си заслужава да се изчака да излезе новия модел?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Вероятно това е въпрос на съвсем личен избор... Различни цели, различни приоритети...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
AirSignet, Ако можеш да изчакаш поне още 1.5 години, защо не?
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Всъщност новото 6то поколение RAV4 се очаква към края на тази година.
Toyota RAV 4 Hybrid 2024 (A25A-FXS), Yaris Cross 2024 (M15A-FXE), Toyota Corolla 2008 1.4 D4D Luna (1ND-TV)
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Това докато ще може да се поръча! Добави и времето да пристигне и излиза моето предположение!
- Ivo Varna
- Автомобил: RAV4 Plug-in
- Благодарил/а: 66 пъти
- Получена благодарност: 26 пъти
Напълно съм съгласен. Между другото, докато четях американския форум, вече направил своя избор на модел, изброих 4 често споменавани "досадни пропуски" на Тойота. И бях доста приятно изненадан да видя, че в последващия модел всички те са отстранени. Явно японците, не само държат на американския пазар, но и имат все пак някаква "обратна връзка"slowtraveler написа: ↑01 Яну 2025 22:30 Вероятно това е въпрос на съвсем личен избор... Различни цели, различни приоритети...
-
- Автомобил: E-class
Здравейте на всички!
След доста четене и умуване стигнах до извода, че искам да взема Rav4 Plug-in hybrid. Първа Тойота ще ми е, в момента карам 15 годишна дизелова Е-класа със софтуерен тунинг и без никаква екология, та културният шок ще е налице
Шофирането ми в километри е около 30% градско/70 извънградско, но измервано във време е обратното, т.е. 70% от времето карам градско, и може би веднъж на седмица извънградско до някоя от планините у нас, и затова плъг-ин хибрида ме устройва, имам и къде да го зареждам вкъщи на нощна тарифа.
Засега съм се спрял на втора употреба автомобил, поради ограничения в бюджета. Желанието ми е да е на малко километри, с история и т.н., обичайните изисквания. Теглича също е силно желателен, за да мога да си ходя лятото с мотора на Серес, но не задължителен, тъй като може да се монтира в последствие.
Имате ли мнения за конкретният автомобил? На много места във форума четох, че Кале Ауто се славят с добро име и качество.
Приемам съвети и всякаква информация, която би ми била от полза.
Благодаря!
След доста четене и умуване стигнах до извода, че искам да взема Rav4 Plug-in hybrid. Първа Тойота ще ми е, в момента карам 15 годишна дизелова Е-класа със софтуерен тунинг и без никаква екология, та културният шок ще е налице

Шофирането ми в километри е около 30% градско/70 извънградско, но измервано във време е обратното, т.е. 70% от времето карам градско, и може би веднъж на седмица извънградско до някоя от планините у нас, и затова плъг-ин хибрида ме устройва, имам и къде да го зареждам вкъщи на нощна тарифа.
Засега съм се спрял на втора употреба автомобил, поради ограничения в бюджета. Желанието ми е да е на малко километри, с история и т.н., обичайните изисквания. Теглича също е силно желателен, за да мога да си ходя лятото с мотора на Серес, но не задължителен, тъй като може да се монтира в последствие.
Имате ли мнения за конкретният автомобил? На много места във форума четох, че Кале Ауто се славят с добро име и качество.
Благодаря!
-
- Автомобил: Rav4 Plug-In Hybrid
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
Дали има вариант точно този екземпляр да е внесен от щатите? Има надпис Prime, което е странно и в Европа не се поставя.complexi7y написа: ↑08 Яну 2025 21:13 Имате ли мнения за конкретният автомобил? На много места във форума четох, че Кале Ауто се славят с добро име и качество.
п.с. Да - от там е внесен, пише си го в описанието по-долу.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Не знам какво има в торбата, но искай да ти осигурят поне преходник от американския към европейския стандарт, даже най-добре да ти демонстрират как я зареждат от мрежата.
caryЦар
- ivied
- Автомобил: Yaris Cross
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
ок РАВ 4 - кола на почти 4 г. (3 и 1/2) и на 20 х. км ?!complexi7y написа: ↑08 Яну 2025 21:13 Имате ли мнения за конкретният автомобил? На много места във форума четох, че Кале Ауто се славят с добро име и качество.
Благодаря!
За Европа - смятайте поне 10.000 км на година - норм., ако е била лизингова или м/у 12-15 х. км (поне) ако не е била...
В САЩ ги купуват за да не ги карат ли? Цената от 37.000 € - висока- ниска - не коментирам, ок, пазар-търсене предлагане и т.н. но...
И господина simichoil е прав, после видях, че и в обявата си пишеше внесена от САЩ - в Европа няма PRIME - значи добавете и транспортни и митнически разходи, контейнер, кораб и т.н. печалба за търговеца... И? Кво излиза?

Та за още няколко хиляди и взимате нова (в Германия)
Успех!
По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Ако се вземе ВИН номера ще се разбера каква и е историята в щатите.
Това че е на 3 и половина год. не значи че през цялото време е карана - в щатите може да е висяла в някой шоурум, тук(в Европа) собственика да се е сблъскал някакви проблеми и бързо да се е отказал(заменил) от нея и пак по да е висяла някъде.
Не съм на 100% сигурен но в Сливен е от около година май.
Това че е на 3 и половина год. не значи че през цялото време е карана - в щатите може да е висяла в някой шоурум, тук(в Европа) собственика да се е сблъскал някакви проблеми и бързо да се е отказал(заменил) от нея и пак по да е висяла някъде.
Не съм на 100% сигурен но в Сливен е от около година май.
caryЦар
-
- Благодарил/а: 1 път
Здравейте! Днеска си взех колата Toyota Rav 4 PHEV ниво на оборудване Executive! Когато поръчах колата ми дадоха листи със всички функци и екстри които разполага колата на конкретното оборудване! Но сега нялой от тях липсват ,като автоматично отваряне на багажника с ключа и също така пишеше че колата върви с два кабела по 7.5 метра за зареждане(единия за домашно другия за обществени зарядни станции). Аз имам само един кабел даден за обществени станций! Някой да има същото ниво на оборудване 2024 година е колата. Ако може да сподели
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Кабел за вкъщи трябва да има! Листите им покажи да си припомнят 

- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Нищо чудно някой да си е прибрал втория кабел... Рекламирай липсващите екстри - или да ги доставят, или да върнат парите... 

-
- Автомобил: RAV4 Plug-in Hybrid
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
И аз същия ден получих Rav 4 PHEV, само че Style. Имам 2 кабела, а на дистанционното има копче за отваряне на багажника. Честно казано не съм го пробвал понеже обикновено не го вадя от джоба си. Най-добре е да питаш дилъра. Имам и подарък зимни гуми Bridgstone с джанти. Като летните са 19'', а зимните 18''dechev_alexander написа: ↑21 Яну 2025 23:21 Здравейте! Днеска си взех колата Toyota Rav 4 PHEV ниво на оборудване Executive! Когато поръчах колата ми дадоха листи със всички функци и екстри които разполага колата на конкретното оборудване! Но сега нялой от тях липсват ,като автоматично отваряне на багажника с ключа и също така пишеше че колата върви с два кабела по 7.5 метра за зареждане(единия за домашно другия за обществени зарядни станции). Аз имам само един кабел даден за обществени станций! Някой да има същото ниво на оборудване 2024 година е колата. Ако може да сподели