Неофициален вносител на нови Тойоти
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Да, можеш. Където направиш ТО там получаваш релакс гаранциата. Тойота и Лексус Европа са пуснали пилотен проект за 15г или 250 000км за Германия, Испания (и май) Италия….поне това беше положението миналата година. За останалите държави е (за сега) 10г. и 160 000км. Гаранцията е ОТ производителя, през дилърите (там трябва да си правиш ТО), но е с ограничена валидност (има някои неща, за които не е валидна)
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
От производителя, а ограничават до страната където си направил обслужването. За първите 3 години не е така, май. Ако е от производителя, защо да има значение в коя страна си я обслужвал, ако е при техен представител.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Ами има значение разбира се...ще го кажа така малко по дипломатично.

Щото някои наши представители лекоооо злоупотребяват,и онези горе в Тойота не са балами и го знаят...
Ето ти пример ..
Това тук по горе е от представителя,аз платих за теста на батерията ,другите две позиции ме съмняват че са някакво "точене" на японците.
П.п.Никакви монтирани аксесоари по тези две позиции надолу.....нямам.

-
Така е обвързана с дилъра. Както и да е, няма да ходя до Германия за обслужване.
А и ако стане нещо тук да търся възстановяване евентуално на парите от Германия.

-
Точно. Между май 2024 (сервизирах Лексуса в София) и септември 2024 бях с релакс гаранция от ТМ Ауто (докато не направих следващото ТО септември в Mühldorf Lexus Forum) и си ме бяха предупредили, че евентуални дефекти в това време мога да рекламирам пред немското дилърство (и да ги поправят), но си ги плащам сам и си търся парите от ТМ Ауто (съответно Тойота/Лексус България), или колата отива до тях лично и я ремонтират те
-
Ако е малко над 100 лв - добре. Но ако е скъпо, ще се кара без удължена гаранция, все пак е ограничена, а и нали за това вземаме тойоти - защото не се трошат

-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
dracunculus ме е изпреварил с отговорите.
Ама все пак да си пусна въпросите
Явно поне частично съм прав. Прилага се методът на Пилат Понтийски, както навсякъде.
Да не ви се налага да търсите гаранция от дилър, 9-та дупка на кавала! Каквито са нашите.
В случая с обслужването в БГ, ако стане гаранционно събитие, трябва да го признаят за такова у нас.
Ако това не се случи, а реално причината е гаранционна, как ще се процедира по-нататък?
Ще се ходи на експертиза в Германия и след това на съд? Адвокатските хонорари по международно право са солени.
Някой реално ремонтирал ли е автомобил по "международни" гаранции?
Примерно купен у нас, а се повредил някъде другаде. И обратното.
Как стои въпросът със сервизните кампании, които също са важни. Не само за гаранциите, а и за безопасността на всички.
Относно обявите в мобиле - има много схеми за измама с действително нови автомобили. Както и с такива с инсталирани стоп-филтри точно от Германия.
Аз не бих рискувал!
Ама все пак да си пусна въпросите
Явно поне частично съм прав. Прилага се методът на Пилат Понтийски, както навсякъде.
Да не ви се налага да търсите гаранция от дилър, 9-та дупка на кавала! Каквито са нашите.
В случая с обслужването в БГ, ако стане гаранционно събитие, трябва да го признаят за такова у нас.
Ако това не се случи, а реално причината е гаранционна, как ще се процедира по-нататък?
Ще се ходи на експертиза в Германия и след това на съд? Адвокатските хонорари по международно право са солени.
Някой реално ремонтирал ли е автомобил по "международни" гаранции?
Примерно купен у нас, а се повредил някъде другаде. И обратното.
Как стои въпросът със сервизните кампании, които също са важни. Не само за гаранциите, а и за безопасността на всички.
Относно обявите в мобиле - има много схеми за измама с действително нови автомобили. Както и с такива с инсталирани стоп-филтри точно от Германия.
Аз не бих рискувал!
-
Авенсисът ми е купен от България и е ремонтиран 3 пъти по гаранция в Германия. 2 пъти в първите 3 години, веднъж по релакс гаранциатя на 4тата година (от немския дилър, при когото си правя ТО). Нямаше проблеми никакви. Също и със сервизните кампании
- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Извинявам се за оф топика и невежеството, но какво се има предвид под "стоп филтри"? Да не се отчитат километри, или (срещнах по форума) на диагностиката хибридната батерия да излиза фалшиво изрядна?
-
CAN модул (в BRD е незаконен също), който спира одометъра на автомобила. Поне не знам дали изпълнява други функции.
Може да се включва и изключва отчитането на километрите по желание на собственика.
Обикновено се инсталира на заводските конектори и се скрива някъде под или около таблото.
При това работи едновременно на практически всички модули, където се записва пробегът/ моточасовете на автомобила.
Скоростна кутия, табло, раздатка и т.н. Имаше клипове за различни модели BMW дори след 2020 производство.
Не съм сигурен, че на български това е точният термин.
https://superkilometerfilter.com/
За батерията е друга "машинка". Не знам дали китайците не са изобретили нещо комплексно.
Може да се включва и изключва отчитането на километрите по желание на собственика.
Обикновено се инсталира на заводските конектори и се скрива някъде под или около таблото.
При това работи едновременно на практически всички модули, където се записва пробегът/ моточасовете на автомобила.
Скоростна кутия, табло, раздатка и т.н. Имаше клипове за различни модели BMW дори след 2020 производство.
Не съм сигурен, че на български това е точният термин.
https://superkilometerfilter.com/
За батерията е друга "машинка". Не знам дали китайците не са изобретили нещо комплексно.
-
- Автомобил: Auris
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Загледах цените на Тойота Гърция и установих, че стартовата цена на Корола Крос там е 30760еи. В Бг виждам 64000. Няма ли някакъв контрол на тези цени? Това е разлика от 4к! Тойота Балканс различно ли е от Тм Ауто?
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
-
Не само в БГ!
Никъде няма такава! Поне в не и в нашата "цивилизация".
Никъде няма такава! Поне в не и в нашата "цивилизация".
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
В Гръция данъците и таксите са други, не е само цената на колата. Правилото си остава, обаче, същото - колкото повече успеят да вземат, толкова по-добре