Покупка на Тойота Ярис - хибрид Помощ

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

Мнение от mapamop » 28 Дек 2024 20:09

gena_bs, как прецени без снимки колко тежък е удара?
Удар по колче с багажника ще го смачка, но нищо чак толкова неприятно. Освен че вратата няма опъване в тоя ръб, заради реброто зад него.
Не се заяждам, просто на моменти си много голям песимист.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

Ninita.89
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Ninita.89 » 28 Дек 2024 20:33

Уф май се натресох на нещо много лошо и започвам да се отчайвам и притеснявам и да се чудя какво да правя.Ще прикача няколко снимки сега от багажника и 2 клипчета, които направих макар и по тъмно.Чак почвам да се чудя дали да не се отървя от тази кола още преди да съм я покарала ,както се вика sad.gif
► Виж съдържание
И два клипа един вътре и един вън
► Виж съдържание
Ох моля ви помогнете ми и ми дайте адекватен съвет защото наистина много сериозно съм притеснена

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 28 Дек 2024 20:58

Чак пък много лошо. Нормално е положението. Не се панирай от писането на теория. Сподели какво са казали от сервиза.
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Митхат
Автомобил: E38
Благодарил/а: 46 пъти
Получена  благодарност: 132 пъти

Мнение от Митхат » 28 Дек 2024 21:01

Спокойно,какво толкова се е случило,просто е имала удар и е направен ...като за продаване.
Аз не виждам чак някакъв огромен проблем от който се "свършва" света.
Отидете при човек който може да оправи този удар ..кадърно .
И спрете с излишните притеснения,търговецът е бил кофти ....тип да кажа.
Но какво от това,нищо фатално ако е само това,даже ако този удар е бил причината да се продаде автомобилът в чужбината,а не някой сериозен технически проблем. може и да сте късметлийка.

Ninita.89
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Ninita.89 » 28 Дек 2024 23:06

Така малко ме успокоихте ,защото когато се дадат малко повече пари ти се иска да не си взел нещо, което да не става за нищо както се казва.На 13 Януари ,ще я вкарам я сервиза за пълно обслужване ,оглед и анализ на всичко от двигател през хибридна система до окачване и спирачки.Ще ги накарам да проверят и еърбеците в какво състояние са.Надявам се да могат да кажат, защото ако те не могат незнам кой.И да има някой гръмнал няма да е края на света ,но все пак.....Там вече възтановяване няма ,защото до колкото зная е много скъпо.Надявам се да няма защото стъклата съм ги проверила и са си с една година на производство с колата.Няма подменяно стъкло според мен,а еърбеците не ги ли чупят при активиране,особено челното?

За повечето от вас в този форум е лесно да избегнете такива проблеми ,защото знаете къде ,какво да правите ,но за мен е много трудно и си го признавам.

Сега ще потърся някой теникиджия препоръчан в Пловдив да погледне и да оправи нещата както трябва.Иначе количката си е супер и много ми харесва.

Когато имам информация от сервиза ,ще я кача и тук за съвети от ваша страна и се надявам нищо да не ми се спестява, защото все пак е важно да се вземе правилното решение и как да се продължи.

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

Мнение от mapamop » 29 Дек 2024 00:43

Ninita.89 написа: 28 Дек 2024 23:06 защото до колкото зная е много скъпо.
Ако не свети индикатора на таблото за проблем с възглавниците, вероятно няма отворена.
Не че не маскират лампата изолирбанд, но тогава няма да присветва и на контакт.
При отворена възглавница, или се сменя компютър, или се препрограмира. Иначе лампата не изгасва, дори и да е възстановена гръмналата възглавница.
Проверете си фактите, преди да си газирате нервите предпразнично. Има възглавници по моргите, и не са разгромяваша сума. И се сменят.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 91 пъти

Мнение от gena_bs » 29 Дек 2024 10:59

mapamop написа: 28 Дек 2024 20:09 gena_bs, как прецени без снимки колко тежък е удара?
По описанието на колежката:
"...имала е щети до около 1/3 от как да кажа легена на резервната гума" и
"Личи си,че е оправяна и задната греда под бронята,както и капака на багажника..."
Спирам да пиша, за да не я панирам излишно.
Очаквам резултата от прегледа при сервизните специалисти!
Успех още веднъж!
Весели празници!

Публикувай отговор