РАВ4 Америка

Jorkata76
Благодарил/а: 1 път

РАВ4 Америка

Мнение от Jorkata76 » 27 Дек 2024 12:51

Здравейте колеги.Първо Честита Коледа. Обмислям покупката на РАВ 4 от Америка/Канада.2.5 бензин,8 степенен автомат 2019-2021г.Искам да попитам запознатите как стои въпросът с частите?Намират ли се лесно в БГ,еднакви ли са с "европейките",обслужване и т.н.? Благодаря предварително.Живи и здрави.

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 45 пъти
Получена  благодарност: 58 пъти

РАВ4 Америка

Мнение от zorbata » 27 Дек 2024 16:18

Ти ли ще го правиш или ще ползваш фирма - за покупката и за ремонта?
caryЦар

Jorkata76
Благодарил/а: 1 път

РАВ4 Америка

Мнение от Jorkata76 » 27 Дек 2024 19:23

Фирма.Питането ми е за след това ,ако се наложи да се прави нещо по нея и да се обслужва

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

РАВ4 Америка

Мнение от biro » 27 Дек 2024 22:01

Забрави за обслужване и части. Няма ли тук коли та чак от америка ще мъкнеш?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Аватар
Митхат
Автомобил: E38
Благодарил/а: 46 пъти
Получена  благодарност: 132 пъти

РАВ4 Америка

Мнение от Митхат » 27 Дек 2024 22:03

Пак под моркова ....сянка...
Дай да спретнем една далаверка,после....друга тема ..Откъде да намерим предно стъкло за Рав4 ..от Америка.

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 91 пъти

РАВ4 Америка

Мнение от gena_bs » 27 Дек 2024 22:13

Не знам защо някои хора си мислят, че в краваристан и канада доматите с колчетата ги ядат.
И едва ли не си подаряват абсолютно изправните автомобили на българи, грузинци, арменци и т.н.
Само влез на сайтовете на някой американски аукцион за годни останки, за да разбереш за какво иде реч!
https://www.copart.com/lotSearchResults ... 2:false%7D
За да попаднат там автомобилите означава, че или е невъзможно да се възстановят или това ще струва повече от цената на изправен автомобил с подобни параметри. Това е по преценка на застрахователните компании, а не на собствениците на ударените, удавени и прочие автомобили.
А сравнително запазените автомобили са с "хубави" цени и с доставката ще ти излязат по-скъпо от аналогичните в EU.

Тази ми е фаворит в момента:
https://www.copart.com/lot/86539014/202 ... olis-north

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 45 пъти
Получена  благодарност: 58 пъти

РАВ4 Америка

Мнение от zorbata » 27 Дек 2024 23:27

Ей не го плашете човека толкова много.
Ако следи нещата може да попадне на добър екземпляр, и за предпочитане е по на юг да гледа.

Другата ми кола е от щатите и си пазя снимките от педи търга. Колата дойде с частите които трябва да се сменят и тук я оправиха.
Предполагам че ламарините ще са еднакви и въобще повечето части. Може да има проблем със светлините.

п.п. на втората година се наложи да сменя челното стъкло по каско и ми го намериха
caryЦар

Аватар
Stivans
Автомобил: Toyota RAV4/XA40/2,5/2AR-FE
Благодарил/а: 73 пъти
Получена  благодарност: 36 пъти

РАВ4 Америка

Мнение от Stivans » 28 Дек 2024 00:35

Jorkata76, ако реши да купуваш от USA задължително първо една справка po VIN номера от Carfax и EpicVin. Колата е все още гаранционна и ще имаш информация от търговци, сервизи, застрахователи,от смяна на масла до смяна на чистачки и проблеми с полицията. Този модел на който си се спрял е нов и ако няма сериозни щети следващите 5 години няма да има проблеми с колата. Части винаги ще се намерят, дори и да ги поръчаш от чужбина, може да са с по-ниска цена отколкото от официалния дилър в България. Ето и ориентировъчно колко излиза цената на доставка до Европа.
/п.с. И недейте се нахвърля на човека. Далавера щял да прави, от краваристан кола щял да вняся. Коледни празници са, ако не можете да помогнете, недейте да хейтите. Аз си карам американската Тойота вече 2 години и никакви проблеми. Жена и кола са на късмет. Всели празници!/
Прикачени файлове
Екранна снимка 2024-12-28 002151.jpg
Екранна снимка 2024-12-28 002151.jpg (173.94 KiB) Преглеждано 5948 пъти
Toyota RAV4/XA40 Facelift -2018/2,5/2AR-FE

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

РАВ4 Америка

Мнение от nov » 28 Дек 2024 08:35

mfandakov написа: 27 Дек 2024 22:03 Пак под моркова ....сянка...
Дай да спретнем една далаверка,после....друга тема ..Откъде да намерим предно стъкло за Рав4 ..от Америка.
Ти ако можеш да дадеш за нещо с 20-30% по-малко при същите условия ЩЕ ли се възползваш? Щото аз-да.
Части за тях бол - единствения минус е по-дългото чакане, фирми, които да ги внесат също. С кое предно стъкло за американски рав от 2021 е по-различно от такъв за Европейски?
И що трябва да взема нещо със щета клас Бе, Це и т.н., а не вземе нещо което е - събуваш си чепиците и караш?
Камри чисто нова в Щатите базовица започва от 28к доларЕ, в Бг гледАл ли си колко е базовицата? Щи кажа - започва от 76к.лева???????????????
Ми що да си не взема Камри на 5 годИн от Щатите, с кое ще е по-различна от тази предлагана в Бг освен с повечето екстри и в цената, която, като нова е пъти по-евтина от тази в Бг? Не ме бърка, че гаранцията тук не се покрива, гледам моторизациите са еднакви, а и ако съм акЪнлия ше търся камри с мотор, който вАжи и за Европа. Всичко се проверява - щети, километри и т.н Аз драма не виждам.
Ся не е пример особен за подражание ама Фичката от Бричката се натръти на модел, който ИЧ го нема у Европа, бир да си е направИл сметката за едрогабаритните части?
Единственото вярно нещо до тук в темата е да се търси от некъде по-на юг, за д аняма ръжда, че така и нищо не направИха по тая тема.
Към автора - Бако тръси фирма да го вкара от там, шси спестиш много главоболия, а и повечето фирми имат човек там, който може да иде на оглед и да я види реално в какво състояние е външно - и ако мога да си позволя един съвет, ако можеш да си позволиш не търси блъсната, а директно такава, която да седнеш и да караш, също така проучи как стоят нещата с бензина, незнам там имаше някакъв казус относно разликите в октановите числа в Европа и САЩ, дори със ЗубарУ имаше преди некви драми при внос от там, айде и да са пофалиш.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

Аватар
nov

РАВ4 Америка

Мнение от nov » 28 Дек 2024 08:44

Stivans написа: 28 Дек 2024 00:35 /п.с. И недейте се нахвърля на човека. Далавера щял да прави, от краваристан кола щял да вняся. Коледни празници са, ако не можете да помогнете, недейте да хейтите. Аз си карам американската Тойота вече 2 години и никакви проблеми. Жена и кола са на късмет. Всели празници!/
Е, не може така бе колега, как некой ше изкрЪти офертата пък те - нема? На подобни семкаджии се натъкнАх, като слагАх газовата на ориза, то не беха клетви как ше фръкне чутурата, как не е изгодно, как ЕпонЕца го бил измислИл на бензин, мчи тъй де - ама след ремонта на кутията и цената за уредбата от разликата бензин/газ в левове (не в литри, да поясня за малоумниците), съм 2 години каско напред, или да кажем и ремонт на глЪвЪ ако се наложи.
Има една Бг приказка - кучетата си лаят , кервана си врЪви.......................
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

gena_bs

РАВ4 Америка

Мнение от gena_bs » 29 Дек 2024 11:48

Достатъчни са само 1-2 минути от началото на клипа да погледнете.
Как именно се "транспортират" автомобилите с челен товарач по площадката.

Аватар
nov

РАВ4 Америка

Мнение от nov » 29 Дек 2024 18:32

Това е вярно, но знам, че има фирма/и в Бг имащи свои хора и след, като се напише изрично (лепи се и някаква лепенка/и) по автомобила (когато колата е ок и може да върви на ход), че желанието е да с енатовари на ход, ако има щети от вдигане с челния товарач се начисляват пеналтиЗ на компанията товареща колата (това знам). Така, че ако си вземаш кола за 20 иляди доларЕ не е проблем да доплатиш 100-200 за въпросните изисквания и аз лично точно така бих направил.А пък и с челен товарач товарят тези, които не могат да вървят на ход иначе за какво да си усложняват живота, то и тук 90% от скраПта идваща от Ойропа се разтоварва с мотокаретЕ, че минимум 1/3 от нея липсва и да искат не могат да я свалят на ход, точно и както са я натоварили - лично съм го виждал това.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

gena_bs

РАВ4 Америка

Мнение от gena_bs » 29 Дек 2024 19:15

MB от клипа казват, че им струвала 10000 вечно зелени да си я купят и доставят сами/ 2015.
Това преди оценка на щети, стойност на части и труд по възстановяване. Само 1 фар бил 1000.
От по-предния ми пост остатъците от RAV4 2021 са на начална тръжна цена 29024$.
Third party inspection - 99$
Явно това не си го видял!
Колегата Stivans е посочил стойност на услуги и транспорт до БГ приблизително 5000.
Така, че 20000 е някаква нереална цена за автомобил 2021. Да, някакви останки може и да получиш за нея.
Или аз не пропускам някакъв момент?

Аватар
nov

РАВ4 Америка

Мнение от nov » 29 Дек 2024 20:49

28000$ е базово Камри, същото такова с реална история и пробег няма да е повече от 20к. след 5-6 години, не съм ровил и не съм търсил, но предполагам, че такова в което да седнеш и да караш 2018-2020 година може да се намери за 20к.км, не визирам РАВ 4, той е по-скъп, но ето - базов такъв започва от 38550 долАрА, (https://www.toyota.com/rav4/features/mp ... /4437/4530) - имаш ноу кост мейнтънанс план за първите 2 годИн или 25к.мили, което дойде първо (сигурно са само масла , филтри и максимум накладки, но пак не е малко) и 24 часов роуд асистънс за първите 2 годИн без ограничение в пробега (ако греша ме поправи).
Нещото, което ме шокирва, четейки кво са писалЕ е 60 месеца против перфорация от корозия ............................... бате.........................демек 5 години, тоест да считам, че моята ХА30 ще е с адски дебелата тенекия, че май са и давали 10 години против корозия , ако не бъркам, както и учудващите 60 месеца на драйвтрейн-а, това не е ли много малко за гаранция, Хайондай, преди доста години даваха 7 години за гаранция, вярно на определени възли ама..........., това е офффффф, ама ми станА интересно, кви са тия никакви 5 години?
Та в крайна сметка на тая същата Тойота колко да и е цената след 5 години при услове, че има реални мили и сервизна история, според мен не повече от 20-25 хил долАрА или бъркам? Не говорим за хибрид а проС бензин атмосферен?
Ето и Камрито, подвел съм се в началото пише 28к доларЕ, но реално започват от 30к$, на предно, другите 2 модификации са all wheel drive, което прави приятно впечатление, но с аи по-скъпи разбира се.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

gena_bs

РАВ4 Америка

Мнение от gena_bs » 30 Дек 2024 10:16

Тия ноу-кост и прочие не са ли само за там? Т.е. тук е все тая какво имат като бонус.
Мисля, че говорим за автомобил след 2020 година и стойността на пълната доставка до БГ.
Както се казва - под ключ след Технотест и ТП. Общо взето качваш се и го возиш на регистрацията в КАТ.
Да, възможно е да се намери читав автомобил на сносна цена, но не на търг. Пак зависи и кой какво има предвид под такава стойност.
Обаче няма да е след 2020. Иска се обикаляне и специалист на място, който да го провери. А не по разкази на очевидци.
А краваристан не е като да прекосиш по диагонал нашата Татковина. Повечето хора у нас даже 100км им се виждат много, а какво остава за разстояния над 550км. Диагностиката и транспорта също струват доста в зелено

Публикувай отговор