Avensis T27 - Превъртял лагер в 6-степенна ръчна скоростна кутия?
-
- Автомобил: Toyota avensis t22 1.8vvti
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Проблем с 6 степенна ръчна скоростна кутия
Колеги, скоростна кутия от 1.8 147 коня valvematic същата ли е като 2.0 152 коня valvematic 2011година.Къде мога да си проверя номера на скоростната кутия освен на самата кутия,нещо по номер на рама възможно ли е?
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- PIK
- Автомобил: Аурис-1,4D
Имам проблем с 4 та и 6 скорост на Тойота Аурис 1.4 дизел! При угасен двигател всички скорости влизат! Когато запаля , тези 2 скорости не искат да влязат! Така е и по време на движение! При опит да ги включа не се чува шум в кутията, просто лоста не може да го преместя до необходимото му място!
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Виж си скобите на жилата от скоростния лост до превключвателя на кутията първо.
Обикновено при повредена кутия се прецакват по 2 скорости - 3 и 4, 5 и 6 в комплект.
Обикновено при повредена кутия се прецакват по 2 скорости - 3 и 4, 5 и 6 в комплект.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Ако тръгва съединител или помпа пак може да имаш такива симптоми само при запален двигател...

-
- Получена благодарност: 38 пъти
При повреда в жилата няма да включи и при загасен мотор, мислете малко. За сетен път- нека всеки да пише само за неща които е правил и знае .
P.S. При проблем с помпа или съединител оплакването ще бъде за първа и задна.
P.S. При проблем с помпа или съединител оплакването ще бъде за първа и задна.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Заради изгнилата и изпаднала скоба на жилата висях 7 часа в снега, защото първа влизаше с 300 зора, успявах да вкарам и трета при 1 от 10 опита, но не и задна и останалите. Беше много приятно изживяване да кибича в преспите на завоя до блока, защото пикливата скоба която струваше 5 лева беше изгнила и изпаднала някъде.
2019-2020 зимата беше, някъде януари-февруари.
Другата скоба беше там, но и тя не изглеждаше за пред хора, и беше тръгнала да се поизмъква и тя.
Имам предвид двете скоби отгоре на кутията,в коша на мотора, които държат броните на жилата. Преглежда се с фенерче, без специални инструменти, за 10 минути пред блока. Бях я отписал кутията, предвид че първа и каквото реши да влезе като предавка влизаше със зверско хъркане.
Не отричам че кутията може, и вероятно е с проблем в желязото вътре.
2019-2020 зимата беше, някъде януари-февруари.
Другата скоба беше там, но и тя не изглеждаше за пред хора, и беше тръгнала да се поизмъква и тя.
Имам предвид двете скоби отгоре на кутията,в коша на мотора, които държат броните на жилата. Преглежда се с фенерче, без специални инструменти, за 10 минути пред блока. Бях я отписал кутията, предвид че първа и каквото реши да влезе като предавка влизаше със зверско хъркане.
Не отричам че кутията може, и вероятно е с проблем в желязото вътре.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Аз знам какво имаш предвид и съжалявам че си треперил толкова време пред блока, но това няма общо с проблема на човека. Освен това трябва да знаеш,след като имаш и личен опит че при липсваща една скоба няма разлика работещ - изгасен мотор.
-
- Получена благодарност: 1 път
Аз също чувам шум като жужене на свободна при отпуснат съединител, който изчезва като натисна педала на Rav4 XA40 2.0 valvematic. Лагер на първичния вал ли се оказва в крайна сметка?
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Welcome to the club.......................
Отворят ли я сменяй всичко, като лагери, семеринги и т.н., че работата по кутията е по-малко откотлкото докато се разглоби всичко да стигнеш до нея, слагай САМО оригинални части и масла, и само да вметна заради една
шайба, чаках 3 седмици горница, докато дойде оригинална, но била адски важнна, сложи и оригинално масло - аз така направих и вече от март до сега 40к.км никакви проблеми, само............горчивината от ремонта остана, че нали уж..........Тойота, а не е Ситроен
Аз предпочетох да си я направя, не да вземам 2 употреба , защото и тя щеше да е на същия хал, освен ако колата не е на малко км, което граничи с магия.
Явно тия кутии или са голем боклуци, или са мнооооооооооооооооого капризни на обслужване и маслото трябва да се сменя на всеки 100к.км макс. , аз поне до този извод стигнах.
А да - и ако ще я правиш тая кутия е добра идея да поръчате частите с майсторягата, преди да я вкараш в бокса, че се чака доста (разбира се зависи откъде ще ги поръчваш) и като дойдат частите тогава да я вкараш, че ако нямаш заместващ автомобил ще е тегаво.
Отворят ли я сменяй всичко, като лагери, семеринги и т.н., че работата по кутията е по-малко откотлкото докато се разглоби всичко да стигнеш до нея, слагай САМО оригинални части и масла, и само да вметна заради една

Аз предпочетох да си я направя, не да вземам 2 употреба , защото и тя щеше да е на същия хал, освен ако колата не е на малко км, което граничи с магия.
Явно тия кутии или са голем боклуци, или са мнооооооооооооооооого капризни на обслужване и маслото трябва да се сменя на всеки 100к.км макс. , аз поне до този извод стигнах.
А да - и ако ще я правиш тая кутия е добра идея да поръчате частите с майсторягата, преди да я вкараш в бокса, че се чака доста (разбира се зависи откъде ще ги поръчваш) и като дойдат частите тогава да я вкараш, че ако нямаш заместващ автомобил ще е тегаво.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
60к не е ли за автомата?
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Ако става въпрос за педала на газта може шума да е от ангренажен верига/обтегач
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Получена благодарност: 1 път
Педала на съединителя. Шумът е този: В САЩ е известен проблем за кутиите ЕВ60
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Разгледах , заменят уплътнения лагер с отворен по някаква причина .Сигурно и същия да сложат ,като е нов и добър няма да свири
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."