Тропане в дясно,тойота corolla verso d4d 2006
-
Здравейте,преди известно време смених накладки,защото се чуваше стържене при спиране.Месец след смяната започна да се чува едно леко пропукване някъде в дясно и по средата или по в предната част на автомобила,не може точно да се определи.Като звук е все едно хлопваш металният капак на тенджерата.Няма закономерност при това-определено не го прави при преминаване в дупки,прави го почти винаги като спра,ей сега я пробвах -тръгвам напред спирам-хлоп,тръгвам назад,спирам-хлоп.Качвам я на заден на лек бордюр-хлоп.Карам я на прав път и без никакви фактори-нито спирачка натискам,нито дупка-хлоп.Понякога при завой-пак.Бях при познат майстор,но наистина човека е леко глух,два пъти ми я връща,че нищо и няма,но аз си познавам колата и това не е типичен шум от нея и ми е терсене така да я карам.Ще помоля за координати за диагностика в Пловдив,ще съм благодарна за насоки.
Toyota Corolla Verso,2006,2,2 d4d,136 к.с
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Разклатихте ли изпускателната система? Има вероятност някой тампон да се е откачил и да бият тръбите в купето...

-
Не,тази изпускателна система е свързана със спирачките ли?Накладките ми ги сменяха на едно място,а за проблема с тракането отидох на друг майстор,защото в онзи момент не свързах нещата,после анализирах,че едното може да има връзка с другото,но не е задължително.Сега,ако правилно ви разбирам,да отида при майстора,който ми оправя спирачките и директно какво да му кажа-да провери дали няма откачен тампон ?За какъв тампон да насоча вниманието?
- WoLF
Може да няма никаква връзка с ремонта по спирачките. Хванете с ръка ауспуха след като е добре изстинал и го разклатете. Ако тези манипулации Ви се струват чужди, оставете го друг сервиз за проверка...

-
Това с ауспуха ще го направя, благодаря
-
Здравейте,днес бях при майстор,който се занимава с ауспуси,вдигна колата и заключи,че по отношение на неговата област,колата няма проблеми и забележки.Аз от своя страна установих,че в днешния дъжд ,тракането изчезна,т.е.по някакъв начин влагата повлия,то да си заглуши или нещо от сорта.Майстора ми даде чистосърдечен съвет да ида на стенд,за да се види колата,като е на канал.Също не изключи,тракането да е свързано със смяната на спирачките.Та ,при тези фактори,някой да му хрумна някаква идея за странното похлопване.
-
- Получена благодарност: 5 пъти
Здравейте,
Зад дисковете има една ламарина, която може да е изкривена при смяна на накладките или просто да е корозирала или поради някаква друга причина да не е на мястото си и от време на време да опира в диска. Може да дрънчи и опирайки и в друга част около главината. Въпреки, че при смяна на накладките не би следвало въобще да е пипана, тъй като при смяна на дискове се подменя или размества, не пречи да се провери в какво състояние е.
Зад дисковете има една ламарина, която може да е изкривена при смяна на накладките или просто да е корозирала или поради някаква друга причина да не е на мястото си и от време на време да опира в диска. Може да дрънчи и опирайки и в друга част около главината. Въпреки, че при смяна на накладките не би следвало въобще да е пипана, тъй като при смяна на дискове се подменя или размества, не пречи да се провери в какво състояние е.
Има едни лъскави пластинки от двете тесни страни на накладките,там ли са? Виждат се през дупките на джантата,ако не е желязна обаче.
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Да няма скъсана билета?
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
Ще погледна за тези лъскави пластинки,а за биалета ще разчитам вече на някой майстор да я види,като отида на стенда,може би.
- WoLF
Все са неща, които трябва да хване дори и треторазреден техник...

-
Снимах.
Последно промяна от svilena55555 на 03 Дек 2024 12:35, променено общо 1 път.
-

- Прикачени файлове
-
- IMG_20241203_123317.jpg (1.18 MiB) Преглеждано 4044 пъти