Yaris XP10 1.0 2000 - Променена акустика след монтаж на нов катализатор ?
-
- Автомобил: Yaris 2000
- Благодарил/а: 1 път
Здравейте, жена съм и имам нужда от информация. Имам Тойота ярис 2000г 68к.с 1.0, досега съм минавала технически прегледи, но тази година не успях заради замерването на изгорелите газове и моя майстор ми сложи нов катализатор. Сега колата ми звучи ужасно, все едно “пърди” когато и подам газ. Така ли трябва да звучи след като има катализатор? Показаха ми каква права тръба е било преди (на мястото на катализатора) явно е свален в автокъщата и така съм я купила, но колата ми почти не се чуваше и работеше тихо. Благодаря и се извинявам защото не знам къде да потърся отговор във форума.
Последно промяна от Akima на 29 Ное 2024 11:09, променено общо 1 път.
Причина: Отделена от грешна тема.
Причина: Отделена от грешна тема.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Госпожо Йовчева,
отделил съм ви мнението от общата важна тема - информация може да получите от техническите раздели и търсачката.
Логиката е, че с монтирането на катализатор автомобилът трябва да утихне спрямо "правата тръба", както я описахте.
На Ваше място бих предоставил информация какво точно е монтирано и какви стойности на ГТП ви посочиха - вероятно сте снимали.
Сервизът, който Ви е извършил монтажа трябва да провери отново ремонтираните детайли.
отделил съм ви мнението от общата важна тема - информация може да получите от техническите раздели и търсачката.
Логиката е, че с монтирането на катализатор автомобилът трябва да утихне спрямо "правата тръба", както я описахте.
На Ваше място бих предоставил информация какво точно е монтирано и какви стойности на ГТП ви посочиха - вероятно сте снимали.
Сервизът, който Ви е извършил монтажа трябва да провери отново ремонтираните детайли.
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Лещата на сглобката може да изпуска,и от тези "газове и стомашни неразположения" ...може би.
Някой да погледне тук.....така..трудно.
Някой да погледне тук.....така..трудно.
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 271 пъти
Не, не трябва да звучи така. Или монтажиста да си търси проблема или сменете човека и нов разход 
На прима виста, автомобила е "тунингован" като Голф-бегачка от Перник - с дупка някъде по системата
Промяна в мощността има ли?

На прима виста, автомобила е "тунингован" като Голф-бегачка от Перник - с дупка някъде по системата

Промяна в мощността има ли?