Смешен акт

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
spritable

Смешен акт

Мнение от spritable » 06 Дек 2007 17:50

Незнам дали точно тука му е мястото, но имам голямо желание да споделя какво ми се случи...

Прибирам се една вечер, паркирам пред вкъщи и гледам патрулка с двама полицаи, единия стой пред входната ми врата и развява един лист. След кратко обяснение от негова страна се оказва, че този лист е рапорт срещу моята кола. В него на цял лист с дребен шрифт беше подробно описано това как съм бил сякъл пътя на някого! След като ми го прочетоха се сетих за случката и в общи линии е много тъпа ситуация. Двулентов еднопосочен път, аз се движа е дясна лента и пред мен кола. В един момент точно тази кола свива в лява лента и аз забелязвам че в мойта лента има неправилно спрял бус. За да не стоя зад буса и да чакам 50 коли да се изнижат, газ след колата която беше пред мен и си отидох в лява лента. Оказало се, че "човека" който е бил след мен в нея лента е полицай. Та точно този полицай пише рапорт срещу мен защото съм му бил сякъл пътя.

Та на базата на този рапорт ми написаха акт.
Още на следващия ден написах възражение срещу акта, макар че разбрах че тези възражения никой не ги гледал в кат.

От цялата ситуация ме е яд, че имам над 200 000 километра за 8 години и през тях нямам нито един акт или фиш. И се намери някакъв комплексиран човечец да се изяде от яд че някой му е сякъл пътя и заради него да ми напишат първия акт след толкова години.

В крайна сметка самия акт е нищожен защото има сериозна грешка в него. Подписали са се за свидетели двамата полицаи който бяха когато ми писаха акта. А пък те не са свидетели на самото нарушението.

Ще прежаля глобата и точките, но ми е интересно този ако случайно отиде в София да кара, точно за 1 час трябва да напише 50 рапорта. Ще създаде работа за 3 месаца напред на КАТ София.

Поздрави

jamie

Мнение от jamie » 06 Дек 2007 17:54

Ти сам си знаеш че си виновен.
Иначе че начина не е чист - не е. Ясно е че акта ще отпадне.

spinus

Мнение от spinus » 06 Дек 2007 20:20

Според мен акта няма да падне. Свидетелите са при съставяне на акта, а не при нарушението. Обжалвай обаче наказателното постановление. Не е имало костатиране на нарушението от служители, а от някой зад теб.
Toyta Corolla 2.0 D4D

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 06 Дек 2007 21:23

Дай сега всеки полицай патуващ със семеиството си за някъде за всяко нарушение което вижда да пише рапорт.

Аз не бих обжалвал,а бих пуснал жалба за лъжесвидетелство.
1.Бил ли е той на служба по-това време-ако да,защо не са те спряли за нарушение(а такова няма,както разбирам)-ако не,да иде и да си удари главата в стената и след това да плати разноските по-делото.А предполагам в този случей съдът може да анулира и акта.

Ма не трябва да седиме така.
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

diver

Мнение от diver » 06 Дек 2007 21:53

Обжалване до дупка и синковеца писач, да се разкарва по съдилища и да губи време в извънработното му време!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Toyota_Devil

Мнение от Toyota_Devil » 06 Дек 2007 23:57

diver написа:Обжалване до дупка и синковеца писач, да се разкарва по съдилища и да губи време в извънработното му време!
Добре го каза, ситуацията направо е абсурдна, особено при положение, че въпросния полицай едва ли има кой да потвърди извършеното (условно казано така) нарушение...
1992 Toyota Corolla E10 1.3 12V (75hp)
2004 Skoda Octavia 1.9 TDI (90hp)

Аватар
spritable

Мнение от spritable » 07 Дек 2007 17:28

Мислих отностно обжалване, даже се посъветвах с адвокат. Но ако в крайна сметка наказателнотот постановление е 6 точки и 50 лева например, ще ги платя и ще преглътна случката. Защото тичането по съдилища и нервите които ще изхабя, просто не си струва да се принизявам на нивото на въпросния индивид. Пък и пропуснатите ми ползи по време на делото, едва ли ще може да ми ги възстанови.

diver

Мнение от diver » 07 Дек 2007 18:11

spritable написа:Мислих отностно обжалване, даже се посъветвах с адвокат. Но ако в крайна сметка наказателнотот постановление е 6 точки и 50 лева например, ще ги платя и ще преглътна случката. Защото тичането по съдилища и нервите които ще изхабя, просто не си струва да се принизявам на нивото на въпросния индивид. Пък и пропуснатите ми ползи по време на делото, едва ли ще може да ми ги възстанови.
Точно, защото "преглъщаме" сичко сме на този хал! Помисли от друга гледна точка. Ако заведеш едно обратно дело на синковеца, колко ще му е гадно и дали следващият път, ще избива комплексите от малката си пишка, пишейки доноси, жалби и актове?! Навремето на приятел му направиха акт че е спрял отстрани на незаконната бариера на Боровец. После куките се яваваха на непомня колко дела, та вярвай ми повече за такова нещо акт няма да напишат....

П.П. утре кат синковеца ти напише акт че си спрял пред блока му и той немогъл да си паркира пак ли така?!
Изображение

Аватар
gringo359
Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
Обратна връзка:

Мнение от gringo359 » 07 Дек 2007 19:11

Абе да ти секат пътя е мизерия и стават големи сакатлъци,особено на извънградско,където скоростите са високи,респ. спирачния път и т.н.
Само че доколкото разбирам говорим за манталитет стил ДС: западен уклон,битово разложение,неучастие в ленински съботници.....
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020

Аватар
jury

Мнение от jury » 08 Дек 2007 01:49

В крайна сметка, за да не се двоумиш повече, да ти кажа, че по ЗДвП наказателни постановления, с които са наложени глоби до 50лв. вкл. не подлежат на обжалване пред съда wink.gif

diver

Мнение от diver » 08 Дек 2007 09:40

gringo359 написа:Само че доколкото разбирам говорим за манталитет .....
Точно!!! И понеже въпросният клатикурец, получава заплата от данъците който плащаме всички ние, не трябва да се "преглъща" :censored: :censored: :censored:
Изображение

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 13 Дек 2007 23:24

в цивилизованите страни след обжалването се проточва разследване.даваш показания 1-2 пъти след което ако полицията не анулира доброволно акта случая се гледа от независим сенат.шанса за успех е много голям в случай че посочиш свидетел(за момента на нарушението).та тогава шансът за успех е 100%.
друг е въпроса дали си струва за 50 лв. да загубиш толкова време и ядове.
принципно прецени,ако наистина ти се занимава им го върни тъпкано.
по същия начин ме ядосаха едни ченгета в австрия преди време,разбих ги.цялата история продължи към 3 години,накрая имаше съд и той отмени наказ. постановление.това нещо ми създаде много усложнения,но за мен беше важен принципа.нещо като г.димитров на лайпцигския процес biggrin.gif
разбира се всеки човек е различен,аз съм много принципен. който не работи не трябва да ... biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

ceko26

Мнение от ceko26 » 14 Дек 2007 11:31

Защо призна, че ти си карал?
Авенсис 3S-FE

Публикувай отговор