Леки вибрациИ в ниска скорост и обороти
-
- Автомобил: Тойота авенсис т27
Здравейте,нов съм тук от скоро имам тойота авенсис т27 1.8 свт 2014г.Колата като цяло е супер на 185000км реални от първи собственик и си върви мн прилично няма газ което за мен е супер.Но от скоро ми прави впечатление,че в градско шофиране от 30-50км двигателя е на 1000 оборота и се усеща мн ситна вибрация по волана и седалките като се ускори това изчезва по магистрала няма такова нещо.Майстори в кавички ми кзаха,че най-вероятно е от кутията но вие как мислите тази седмица ще посетя и тойота за диагностика.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Дисбаланс който се усеща от 30 до 50 км на магистралата ще ти разклати всички зъби...Тампони, само ако са криви вследствие на удар. Автора, не че няма майстори в кавички, но какво правиш ти при тях? Почакай да видиш и тук какво ще стане.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Казвам го защото същата вибрация сме я решавали веднъж с корекция при друг гумаджия и друг път със смяна на тампона при скоростната кутия. Не го казвам само да си чеша езика/пръстите...
Допълнителни въпроси: Как ти е на 1000об/м двигателя при такива скорости (30-50км/ч)? Изключена от предавка, с натиснат съединител или си на толкова висока предавка?
Допълнителни въпроси: Как ти е на 1000об/м двигателя при такива скорости (30-50км/ч)? Изключена от предавка, с натиснат съединител или си на толкова висока предавка?

-
- Автомобил: Тойота авенсис т27
Колата е автоматик,ами нз при движение с тази скорост си е на 1000оборота,но има логика да е от тампон.През седмицата ще ходя в тойота да погледнат
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Сменете бензина с възможно най-добър. Може и да няма разлика. Друга възможна причина е замърсен дросел. Никой не ги чисти. Чисти се само с парцал и четка, напоени в спрей за карбуратори. Не се пръска/полива заради електронната част. Клапата се мести БАВНО с пръсти.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Автомобил: Тойота Аурис 1.4 vvt (2007)
Здравейте!
И аз имам същия проблем с вибрация. Появява се между 2500 - 3700 оборота при включена скорост и натискане на газта. Няма никакъв шум. Само вибрация. Не разбирам почти нищо от двигатели и се консултирах с приятели. Първото, което ми казаха бе, че вероятно са вътрешни карета. Занесох я на сервиз и от два дена е там. Проблемът според сервизаджиите е в диференцияла и скоростната кутия. Имало луфт в чашката на диференциала или нещо такова каза момчето. Някакви идеи?
Благодаря на всички предварително!
И аз имам същия проблем с вибрация. Появява се между 2500 - 3700 оборота при включена скорост и натискане на газта. Няма никакъв шум. Само вибрация. Не разбирам почти нищо от двигатели и се консултирах с приятели. Първото, което ми казаха бе, че вероятно са вътрешни карета. Занесох я на сервиз и от два дена е там. Проблемът според сервизаджиите е в диференцияла и скоростната кутия. Имало луфт в чашката на диференциала или нещо такова каза момчето. Някакви идеи?
Благодаря на всички предварително!