Corolla E18 1.6 1ZR-FAE MT 2018 - Шум от ръчна скоростна кутия ?
-
- Автомобил: Toyota Corolla
Колата е купувана нова от България със сервизна история аз съм втори собственик тракането не се чува от педала а от скоростите ....съединителя е с лагер помпа ....почукването е единично когато съединителя зацепва...прави го и на свободна и при потегляне...при загасен двигател няма никакви шумове..аз мисля за че някаква хлабина в съединителя или скоростите ..след като потегли колата няма странични шумове..не са тампони ...
-
- Автомобил: Toyota Corolla
Имам звукозапис но не мога да го публикувам ...не ми разрешава
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Без разглобяване няма кой да каже със сигурност, къде е проблемът! Добре е, че си втори собственик, но ако примерно първият собственик (шофьор) е жена, която си е държала непрекъснато крака леко допрян до педала на съединителя, тогава бързото износване е най-малко на аксеалния лагер и проблемът да е там. След като казваш, че тракането е само на свободна и при потегляне, допускам, че това е малкото зло. Иначе бих те посъветвал да потърсиш доверен механик, който няма да те излъже и да ти вземе някоя хилядарка уж за ремонт на цялата скоростна кутия, а всъщност да смени всичко около съединителя, без да отваря вътре кутията. Защото има, за съжаление, много такива, които като докторите днешно време искат да оперират на всяка цена, без да е необходимо...
Разбира се, може и вътре някой лагер да е проблемен, но това може да се види само на място... 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На старите автомобили по спомен съединителя си бе хидравлика (да, не лагер-бутало, а външно буталце, преместващо вилката)..
Решения за настройка на старите имаше много - най-ми бе забавна настройката на Шкодичката...
През отвор в корпуса на кутията докарваш палеца на съединителя пред отвора, и броиш с колко части от оборота ще отпуснеш дадената гайка на палеца... И така - шест пъти
Ако не се лъжа - на други имаше вариант за настройка на буталцето (имаше шпилка на него за настройка)...
То това общо взето е история - педалът, помпата и буталцето са изчислени за максимален ход на съединителя.. Така, че не бих пипал там на съвременен автомобил...
А за тропането - някой ляга в краката, и се ослушва откъде идва звука..
Решения за настройка на старите имаше много - най-ми бе забавна настройката на Шкодичката...
През отвор в корпуса на кутията докарваш палеца на съединителя пред отвора, и броиш с колко части от оборота ще отпуснеш дадената гайка на палеца... И така - шест пъти

Ако не се лъжа - на други имаше вариант за настройка на буталцето (имаше шпилка на него за настройка)...
То това общо взето е история - педалът, помпата и буталцето са изчислени за максимален ход на съединителя.. Така, че не бих пипал там на съвременен автомобил...
А за тропането - някой ляга в краката, и се ослушва откъде идва звука..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
На авенсиса е така и го регулирах заради новия съединител, който явно не е с размер като заводския. След смяната започна да отделя много ниско долу и да превключва с хъркане на скоростите.slowtraveler написа: ↑22 Ное 2024 15:59 Ако не се лъжа - на други имаше вариант за настройка на буталцето (имаше шпилка на него за настройка)...
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
А сега де, това по-горе не съм го писал аз, а Слоу, но го споделям...