Yaris XP21 2024 - Звукови сигнали прeз няколко минути - РЕШЕН - Батерия на доп.имобилайзер
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Звукови сигнали при ниски температури
От обясненията разбрах, че пищи заради преминаване на границата на ниска температура...
memorex, добре е подсказал, че е възможно в тези преходни времена температурата на места да е била над границата, а след това - отново да се е понижила...
Реално при всяко преминаване на границата отгоре надолу трябва да пищи (да, вероятно има някакъв таймаут, че и хистерезис)...
Но това е много радко срещано явление, така, че предполагам ще е инцидент, а не правило..
memorex, добре е подсказал, че е възможно в тези преходни времена температурата на места да е била над границата, а след това - отново да се е понижила...
Реално при всяко преминаване на границата отгоре надолу трябва да пищи (да, вероятно има някакъв таймаут, че и хистерезис)...
Но това е много радко срещано явление, така, че предполагам ще е инцидент, а не правило..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Тойота Ярис 2024
- Получена благодарност: 6 пъти
Когато не сработват - следенето на лентата и предпазане от удар, светват на таблото без звуков сигнал, че не са активни. Други екстри нямам.
---
Ами спадаше налягането в летните гуми през октомври, след смяната всичко е наред.memorex написа: ↑19 Ное 2024 22:15 Това как да се разбира?
Проблем налягане на гуми или нещо друго?!?
П.П. Забелязва се ,че при посещение в оф.сервиз ,по презумпция ви вземат за "балъци",съответно "касичка".Независимо дали сте културни а дори и многократно по компетентни и опитни.Разбира се има и изключения.![]()
Хубавото на форумите е точно това да се избегнат подобни ситуации
Последно промяна от Akima на 22 Ное 2024 10:49, променено общо 2 пъти.
Причина: Слети мнения.Има бутон за редакция.
Причина: Слети мнения.Има бутон за редакция.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Опитай да спреш асистента за лентата.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
Тази сутрин температурите са по-високи и нямаше индикация при палене за ниски температури, съответно нямаше звукови сигнали в движение. Обяснявам си го така - сензорът за отчитане на външната температура е по-чувствителен и понеже минавам през цяла София, съответно има разлика от 2-3 градуса, при смяна на градусите предупреждава, но в движение. Явно ще е забавно зимата като започне сериозното застудяване 
Смятате ли, че ако бях на диагностика в Тойота, това щеше да излезе? Само щях да си дам парите, според мен това го знаят, но все пак защо да не дам едни 54 лева, както каза служителят им - все пак заплати плащаме и труд се извършва!
Смятате ли, че ако бях на диагностика в Тойота, това щеше да излезе? Само щях да си дам парите, според мен това го знаят, но все пак защо да не дам едни 54 лева, както каза служителят им - все пак заплати плащаме и труд се извършва!
► Виж съдържание
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Т.е. вариантите са два:
1.Температурата е на границата на предупреждението и по време на пътуването ту я преминава надолу, ту нагоре и съответно сигнализация;
2.Тойота просто са решили да ти напомнят през няколко минути в какви условия шофираш.
1.Температурата е на границата на предупреждението и по време на пътуването ту я преминава надолу, ту нагоре и съответно сигнализация;
2.Тойота просто са решили да ти напомнят през няколко минути в какви условия шофираш.

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Приуса на всяко преминаване на 3 градуса винаги показва предупреждение на дисплея. Ама не пищи. Ако е 4 градуса нищо, стане 3 - предупреждение, стане 4, стане 3 - предупреждение. И ако се движиш в този интервал от 3 градуса, ако пищеше можеше да се получи същия ефект, за който се говори.
На другите ми коли винаги имаше хистерезис от около 2-3 градуса, през които щом веднъж е предупредил, не писка пак ако вдигне на 4 и върне на 3. Би било малоумно и бибиткащо постоянно в такива условия.
В един друг форум, при един модел автомобил, това бибиткане беше много необичайно (за модела) и си имаше отделна тема посветена само на това бибиткане. Защото стане това време и новоизлюпените притежатели на въпросния модел автомобил винаги отваряха такава тема със съответния въпрос.
На другите ми коли винаги имаше хистерезис от около 2-3 градуса, през които щом веднъж е предупредил, не писка пак ако вдигне на 4 и върне на 3. Би било малоумно и бибиткащо постоянно в такива условия.

В един друг форум, при един модел автомобил, това бибиткане беше много необичайно (за модела) и си имаше отделна тема посветена само на това бибиткане. Защото стане това време и новоизлюпените притежатели на въпросния модел автомобил винаги отваряха такава тема със съответния въпрос.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- slowtraveler
Така, както обяснявате нищо няма да излезе, защото това е напълно нормалната и логична работа на тази система...
Вие ТРЯБВА да бъдете предупредени за това, че температурата спада под определена граница и се увеличава риска от поледица на пътя (не че преди това рискът е бил 0%).....
Защото някои от съвременните шофьори не знаят дори как да си пуснат чистачките, и затова трябва да бъдат 'предупреждавани' дали вали дъжд, сняг, дали има препятствие и т.н.

Колкото пъти температура спадне под определената граница - толкова пъти трябва да бъдете предупредени...
При мен също е само мигаща температура със снежинка, ама пак ме дразни, защото винаги мига при температура под +3С (или под +4С )

Ама съм предупреден де

- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
То хубаво да предупреждава за разни неща колата. Обаче на Версо е много тъпо направено. Днес на дълъг път, два пъти ми бибитна и изписа нещо на дисплея, но докато фокусирам и надписа изчезва. Лампа не светна, само предупреждение. Няма как да се види история на известията.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
Минавам да кажа, че всичкият тормоз с пищене/ пеене/ и т.н. са били от падаща батерия на имобилайзера! Тази сутрин през една минута започна да озвучава, купих нова батерия и се чух с фирмата, която го постави. Момчетата там ми потвърдиха от какво идва звука и така се надявам вече всичко да спре. 

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Yaris XP21 2024 - Звукови сигнали прeз няколко минути - РЕШЕН - Батерия на доп.имобилайзер
Поздравления.
Обратната Ви връзка е отразена - за бъдещите ползватели било след 1 или 10+ години.

Обратната Ви връзка е отразена - за бъдещите ползватели било след 1 или 10+ години.

- slowtraveler
Kristal_p, да - много е ценна обратната връзка
Като гледам - на никой (и на мен) не му дойде на акъла да попита дали има допълнително оборудване... А поради липса на такава информация - логично се насочихме към сигналите, подавани от самият автомобил...
Пък то какво се оказа - някой си монтирал 'пищялка'
Предполагам са Ви казали при предаване на автомобила как да разберете, че батерията на това устройство пада, ама в еуфорията не всеки запомня какво му казват... 

Пък то какво се оказа - някой си монтирал 'пищялка'

-
Абсолютно нищо не ми казаха, закачиха ми джаджата на ключа и това беше...имаха много работа и не им беше до мен
Качихме я на диагностика - никакви грешки, какво ли щяха да ми кажат в Тойота

Качихме я на диагностика - никакви грешки, какво ли щяха да ми кажат в Тойота

- slowtraveler
Ами щяха да почнат да се ослушват и да те пратят да си го оправяш при този, който те е /'кандардисал' да слагаш такова изделие 
По-интересно би било какво би правил ако изведнъж колата бе спряла да пали
Затова и 'не ги харесвам' такива модификации...

По-интересно би било какво би правил ако изведнъж колата бе спряла да пали

Затова и 'не ги харесвам' такива модификации...

-
Тази джаджа ми бе сложена от застрахователя, никой не пита дали искаш
Има звук при палене, че разпознава устройството. Ако не се чуе няма да запали и ще е ясно...обаче звук за падаща батерия се оказа рядко срещано явление. Като говорих с фирмата, която го сложи, служителят ми погогна да сменя батерията по телефона и ми каза, че от това издава звуците

Има звук при палене, че разпознава устройството. Ако не се чуе няма да запали и ще е ясно...обаче звук за падаща батерия се оказа рядко срещано явление. Като говорих с фирмата, която го сложи, служителят ми погогна да сменя батерията по телефона и ми каза, че от това издава звуците
- slowtraveler
Май сме го коментирали доста - застрахователя не може да ти каже пък камо-ли да ти монтира нещо... Може да ти откаже застраховка ако нещо не го устрои, ама застрахователи има доста..
На друга марка дилъра каза 'да не се монтират никакви други глупости из автомобила', и нямаше проблеми

Застрахователя пита 'има ли имобилайзер и аларма' - ами има - имаше ги вписани и в комплектовката на автомобила в договора за покупка - че автомобила си идва с такова оборудване... И въпросът приключи...