RAV4 черен пушек, какво ще каже?
-
- Автомобил: RAV 4, D4D 2.2 136ks
- Получена благодарност: 6 пъти
Това е всичко което ми изпрати на вайбъра.
Чистенето на EGR се надявам да стане скоро защото в момента ме изкъртват от работа и командировки и нямам време.
Но нямa да забравя.
Чистенето на EGR се надявам да стане скоро защото в момента ме изкъртват от работа и командировки и нямам време.
Но нямa да забравя.
Последно промяна от gelevision на 05 Окт 2024 22:23, променено общо 1 път.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Target Common rail pressure, Fuel pressure....
На компютри ли да се учим, на английски ли, на диагностика ли?
На компютри ли да се учим, на английски ли, на диагностика ли?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Мисля че така излизаха в табличката. Ще погледна някой файл като се прибера.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
Здравей мехаННика, понеже съм перфекционист в работата си и понеже я харесвам тази Тойота (тя ми е първата и първи дизел)
искам да доведа нещата не точно до съвършенство защото това е скъпо начинание но поне да я докарам до състояние
в което да я карам по дълго време. Най вероятно ще опра и до теб в даден момент, всички ми казват че ти си човека.
Не се филмирам и претиснявам от някакви диагностики, разпитвам защото се опитвам се да я реставрирам доколкото е възможно.
искам да доведа нещата не точно до съвършенство защото това е скъпо начинание но поне да я докарам до състояние
в което да я карам по дълго време. Най вероятно ще опра и до теб в даден момент, всички ми казват че ти си човека.
Не се филмирам и претиснявам от някакви диагностики, разпитвам защото се опитвам се да я реставрирам доколкото е възможно.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Не ми стана ясно за кой РАВ става дума, стария с 1 CD ли, или следващия с 2AD? Щом искаш да стане надежден отново, има няколко неща, но не са евтини. Трябва ти точна диагноза, но при километраж от 300 и нагоре не е грешно и да караш наред. Засега остави дюзите, компенсация 1.0 само по себе си не е проблем.
-
Благодаря за пояснението.
Toвa e RAV4 XA30 D4D 2.2 136ks 2007 година
Toвa e RAV4 XA30 D4D 2.2 136ks 2007 година
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Колега, като гледам стойностите в таблиците излиза, че DPF-а е премахнат макар да има стойности от температурните датчици /така трябва да е/. Това е нормално и така трябва да са стойностите, ЕГР клапана също функционира и така трябва да е, за да работи и катализатора, който надявам се е все още на мястото си. Ако е ЕГР клапана е затапен с ламарина започва яко да смърди от ауспуха, поне на моята се получава така, като грешки не излизат. Като гледам таблиците и техните стойности все едно гледам моята РАВ-ка, чак стойностите са 1:1. Изобщо не се притеснявай от пушека, който няма как да липсва поради това, че е премахнат DPF. На тези години DPF няма как да е на мястото си и да функционира правилно, освен ако РАВ-ката не е карана изобщо. За да не виждаш пушека чисто редовно ЕГР клапана, за дюзите в момента не ги пипай, защото ще влезеш в кръговрата и ще похарчиш едни пари и то сериозни. Тези дюзи са под капака на клапаните и тяхното вадене, тест и връщане обратно не е изобщо евтино, ако се направи както трябва.
П.П. Ако DPF работеше ауспуха щеше да е като на бензинка, без черно
П.П. Ако DPF работеше ауспуха щеше да е като на бензинка, без черно

Toyota Rav4 XA30 2008, 2.2 D4D 136hp /No DPF и Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 268 пъти
Черното идва от двигателя, филтъра само го спира... Много му е богата сместа, т.е. или идва по-малко въздух от очакваното или повече гориво от очакваното от компютъра 

-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Все пак трябва да разграничим пушене постоянно, и пропушване при рязко ускорение или моментно при много натоварване на ДВГ. В първия вариант е ясно, че сместа е богата и тогава пак няма да има сажди при наличен DPF, но ще се задръства бързо и последствията са ясни на всички. 

Toyota Rav4 XA30 2008, 2.2 D4D 136hp /No DPF и Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 268 пъти
При рязко ускорение пропушва по същите причини, просто нафтата тогава е доста повече и си личи проблема повече. С времето почва да пълзи надолу по оборотите и втасва и на празен ход, ако не се вземат мерки
Да речем, сега е само напомняне, че нещо някъде не е баш, но може да го оставим на следващия собственик