CHR 2.0 HSD. Пукащ звук от полуоската
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Колата е закупена нова през 09.2023, вече на 21000 км. От около 2000 км се появи единичен пукащ звук при потегляне и при спиране, идващ отпред вляво. В Тойота казаха, че шумът идва от полуоската и се срещало при CHR с двулитровия двигател. Тяхното поведение е, че гресират полуоската, затягат я и при повечето шумът изчезвал. Но при някои (като моя случай) коли, не изчезвал, и трябва да оставя колата цял ден, за да я "раздвижат", при което със сигурност щял да изчезне. По гаранция се случват нещата. Та, някой с този проблем, който да сподели опит?
Toyota RAV4 (2023), 2,0 CVT, M20A-FKS, EXECUTIVE I Toyota Corolla E11 (1999), 1,3 4E-FE, TERRA, MT I Toyota C-HR (2023), 2,0 HYBRID M20A-FXS, CLUB
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Не съм виждал бюлетин по въпроса.
Други детайли предоставиха ли.
Други детайли предоставиха ли.
-
Това е всичко, което казаха. Самият механик, прегледал колата, ми го обясни.
Toyota RAV4 (2023), 2,0 CVT, M20A-FKS, EXECUTIVE I Toyota Corolla E11 (1999), 1,3 4E-FE, TERRA, MT I Toyota C-HR (2023), 2,0 HYBRID M20A-FXS, CLUB
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Тъпо е на нова кола, може да е ръжда. Само не ми е ясно как ще е от полуоска, тази кола няма толкова силна регенерация, а полуоската няма да пука от спиране с накладките.
Аз го имах на карината лявата полуоска изпукваше като се качвам назад на бордюр,т.е. при голямо натоварване в обратна посока. След това като тръгна напред май пак изпукваше, не съм сигурен. Шлиците бяха сухи и с повърхностна ръжда. Почистване и смазване с медна грес, затягане по спецификация реши проблема. Вече 17 години и полуоската си е същата.
Аз го имах на карината лявата полуоска изпукваше като се качвам назад на бордюр,т.е. при голямо натоварване в обратна посока. След това като тръгна напред май пак изпукваше, не съм сигурен. Шлиците бяха сухи и с повърхностна ръжда. Почистване и смазване с медна грес, затягане по спецификация реши проблема. Вече 17 години и полуоската си е същата.
Carina E 4AFE LB 1992
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
celeron_7000, огледай прътовете на полуоските, ако е глухо пукане като че се чупи дебел клон на дърво. Имах такова пукане и в двете полуоски и лявата се строши на 2 под успокоителния тампон. Погледни какво е около успокоителния тампон. Чува се най много като навиеш волана на пълен ляв или пълен десен, и мръднеш колата назад рязко. Можеш да го направиш без да сваляш гумата, просто я навий на място на пълен завой да ти отвори отзад пространството. Дълбоко ме съмнява да е изгнила полуоска на нова кола, но не е трудно да го махнеш от масата на възможностите.
Даже не го вярвам, но предвид че дясната ми нова оем полуоска е вече цялата в ръжда за 4 години ... Не им имам доверие на Тойотци за ръждите.
Даже не го вярвам, но предвид че дясната ми нова оем полуоска е вече цялата в ръжда за 4 години ... Не им имам доверие на Тойотци за ръждите.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
Механикът, който работи по колата, каза, че проблемът е известен при двулитровите CHR (не разбрах дали 1.8 го проявяват) и в повечето случаи се оправя веднага след гресиране. При мен, както и при някои други, понамаля като острота на звука, но не изчезна. Налага се да я оставя цял ден в сервиза, за да го отстранят, но доколкото разбрах - отново ще е със смазване само и шумът щял да изчезне със сигурност. Попитах и казаха, че не е опасно да се използва колата. Аз такъв бюлетин не намирам. Иначе във форумите има CHR със същия шум (то си е пукане, което се появява само при потегляне и то малко по-рязко, както и при спиране, като го няма при въртене на волана, назависимо на място или в движение). Та, в случаите, които намерих, дилърите многократно ги връщат, твърдейки, че това е нормално и е от спирачния апарат.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Тазбрах. Не е пръта на полуоската. Защото като написа пукане и ми изплуваха едни спомени от 2019 и 2020. Но пък на автомобил на примерно 1-2 години не ми изглеждаше логично да пука и пращи полуоска точно.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Звукът е 1:1 с този:
По едно кликване при тръгване и спиране.
По едно кликване при тръгване и спиране.