Мнение
от mapamop » 17 Окт 2024 23:07
Мирослав Петков, отговарям ти директно от моята си камбанария, събрано с много малки изключения за последните 5 години:
- най-дебел разход на бензин - Петрол на кръговото на Дунав мост. Даже успяха със несветнала лампа да съберат 52 литра бензин. Около 10 и нещо градско, обикновен А95.
- от Петрол до КАТ Русе , обикновен А95 грубо около 9.6-9.8 градски разход. Същия разход имах и на Петрол до Лидъл в Родина, и на колонките на самообслужване на изхода на Русе, посока София.
- Бенита срещу КАТ, в квартала ми средно на градско се върти между 8.3 и 8.8 лятото до 9.2. Зимния разход е от сорта на 8.9 до 9.8 според зависи. Обикновен А95. На светнала лампа не са събирали повече от 48 литра и малко грамове.
- Шел на кръговото на Дунав мост, на 2 оставащи черти събраха 52, почти 53 литра в резервоара, обикновен А95. Градския разход ако се вярва че е имало в резервоара 70 литра бензин излезе по спомен почти 11. Резервоара по книжка е 60 литра.
- Шел посока софия на бул. България:
Обикновен А95 - лятото около 8.3 до 8.8, зимата се върти около 9.3-9.6
Скъпия, V-power мисля А95 ми даде летен разход 8.4-8.8 за 2 резервоара. Събират между 48.5 и 51 литра на светнала лампа. Зимата не съм карал с него.
Обикновен А95 от Еко до кръговото на центъра - стбраха 48 литра на светнала лампа и резервоара лятото излезе на 8.6 разход. Но е само 1, да са 2 най-много.
Лукойл на бул. България, мисля Екто им се водеше скъпия А95 - 2 резервоара на 9.3 летен разход.
А95 от Бенита със налята добавка на Бардал за подобряване на октановото число, лекуване на шофьора от запек и акне, и не помня още какви хвалипръцковщини, включително и за състезателни цели - 8.9 и ми скочиха на голям минус дългия и късия трим.
Пак същия А95 със по-обикновения подобрител на Бардал за бензин - 8.3-8.8 лятото. Тримовете не мръднаха, както и разхода. Пари на вятъра.
Пак на Бенита, пак обикновения А95 със добавка за почистване на дюзи на Вюрт. Тримовете се поприбраха към нулата и разхода беше ... 8.4 веднъж и веднъж 8.7
Колата си е все същата барака на вече 383000 пробег, градския маршрут не се е променял сериозно от 5 години насам. На Бенита, Шела на бул. България зареждам редовно и са повече от 2 резервоара. На тия които успяват да съберат повече от 49 литра на светнала лампа не припарвам втори път.
За мен разлика няма в значителни девиации между бензиностанциите, като изключа момента че на някои места събират безумно много бензин в резервоара.
Като поведение не съм усетил разлика в мотора. Зареждам или на оставащи 1-2 черти или в повечето случаи на светнала лампа и оставащи примерно 6 до 35 километра пробег, докато спре пистолета на колонката. Не доливам резервоара, освен ако съм на дълъг път и не съм сигурен че няма да намеря навреме бензиностанция.
Карай си колата с пресен бензин от оборотна бензиностанция където не ти препълват резервоара или не те бият в грамажа, със това което ти пише на книжката. Хибридния ДВГ не е ултра по-различен от моят нехибриден мотор. Даже не е изключено твоянда толерира и Е85, докато моят не го толерира.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.