Авенсис, Корола или Аурис … помагайте

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
MapmuH

Мнение от MapmuH » 15 Окт 2024 00:27

Здравейте, надявам се скоро с вашите съвети и аз да премина към марката Тойота. В момента продавам БМВ и искам да мина към нещо по здраво и икономично 😂. Винаги съм карал бензин и автоматик и сега съм се ориентирал към това. Ще търся кола до 20000лв, безнин, автоматик, комби или седан. Гледах, че за тези пари трябва да се ориентирам към Авенсис и Корола 2012 - 2015г. Автоматичната кутия при Тойота читава ли е? Кой бензинов мотор е по-здравия(добрия) 1.8 или 2.0л за тези години. Колата предимно ще се кара извънградско, защото работата ми засега е на 10мин пеша. Това, че съм карал БМВ не означава, че съм джигит, напротив търсих нормалното каране с цел икономия на гориво. Благодаря предварително.

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 15 Окт 2024 08:47

Марто, добре дошъл! Хибридите пробвал ли си как са ти на каране. От този отговор много зависи накъде ще ти тръгне темата :thumbsup:
ИзображениеИзображениеИзображение

MapmuH

Мнение от MapmuH » 15 Окт 2024 09:36

Имам клиент на работа, който кара служебна хибрид. Първото му питане беше как карам … повече градско или извънградско. Както писах по горе засега работата ми е на 10мин пеша и цяла седмица колата не се кара. Примерно казвам от 10000км годишно аз правя 8000извънградско и той ме посъветва да съм си вземел чистия бензин, защото разхода не е кой знае колко повече, а като кола била около 8-10хил по евтина. Това говорим при новите, но моя бюджет е около 20000лв

Аватар
gimara
Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
Благодарил/а: 49 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от gimara » 15 Окт 2024 11:34

Много има писано във форума за тези коли.
Затова не смятам да правим сравнителен анализ в нова тема. Ползвайте търсачката за модел, двигател, скоростна кутия и т.н.

Заключено