Смяна мигач на странично огледало Toyota Avensis T27
-
- Автомобил: Toyota Corolla E12
Привет група,
Имам затруднения със смяната на мигача на страничното огледало, след като сваля капачката на огледалото немога да сменя самия мигач защото е захванат с две винтчета които са зад огледалото, имате ли представа как се сваля огледалото, гледах в youtube как ги махат на RAV4, но ме притеснява да не го скърша(захваща се в някой край и просто се дърпа)... ако някой е свалял бих се радвал ако сподели мнение как става най-лесно!
Благодаря предварително!
Имам затруднения със смяната на мигача на страничното огледало, след като сваля капачката на огледалото немога да сменя самия мигач защото е захванат с две винтчета които са зад огледалото, имате ли представа как се сваля огледалото, гледах в youtube как ги махат на RAV4, но ме притеснява да не го скърша(захваща се в някой край и просто се дърпа)... ако някой е свалял бих се радвал ако сподели мнение как става най-лесно!
Благодаря предварително!
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Конкретен съвет не мога да дам, но винаги съм махал огледалата със стъргалка за лед. Достатъчно широка, за да има площ да не счупи огледалото и също така достатъчно мека, но и твърда, за да не се огъва и да щади самото стъкло. Просто идея.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- nu4a
- Автомобил: Avensis 1.8 Valvematic MT 2013
Обикновено се държи на щипки. И да счупиш огледалото или някоя от щипките може да си поръчаш само огледалото като част. Не мисля, че е скъпо.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Това може да помогне - предполагам няма голяма разлика в устройството?
Или тук:
Обикновено стъклото излиза най-лесно, като го прибереш с механизма максимално навътре към купето, и през отворената кухина от външната страна го дръпнеш внимателно. Внимаваш да не го усучеш, и е хубаво да е над 8-10 градуса температурата около колата, за да не е твърда и трошлива пластмасата. На под 8-10 рискуваш да я спукаш, сцепиш или строшиш защото е вдървена и не е жилава.
Или тук:
Обикновено стъклото излиза най-лесно, като го прибереш с механизма максимално навътре към купето, и през отворената кухина от външната страна го дръпнеш внимателно. Внимаваш да не го усучеш, и е хубаво да е над 8-10 градуса температурата около колата, за да не е твърда и трошлива пластмасата. На под 8-10 рискуваш да я спукаш, сцепиш или строшиш защото е вдървена и не е жилава.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
Този последния клип е точно това което ми трябваше, обаче ако ми преведеш на 2:12 какво точно казва цена няма да имаш, малко странно клипа продължава вече като е свалил стъклото, не показва точно как го маха

- nu4a
- Автомобил: Avensis 1.8 Valvematic MT 2013
Каза, че му се струва, че не е закрепено никъде. Демек само щипки.
-
Много ти благодаря, днес ще пробвам и ще споделя, стискайте палци!

-
Стана безпроблемнно с малко повече кураж го издърпах в най-външния му край и се извади, после просто го натиснах и си пасна в щипките!

-
- Автомобил: Авенсис Т27 1AD-FTV
- Получена благодарност: 2 пъти
Здравейте и аз днес си натиснах мигача на огледалото в гаража и му падна прозрачната пластмаса. Видях че се сменя за минути ама се чудя каква марка да взема TYC, Abacus, Van Wezel, Blic и т.н. освен ТYC другите дори не съм ги чувал. Въпросът е да свети като левия горе долу или да търся втора ръка оригинален. Какво ще ме посъветвате.
Vectra B X20XEV, Avensis t27 SW 1AD-FTV
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
От китайците май Blic и TYC. От Депо брандирано като Van Wezel нямам добри впечатления от левия фар който си купих и изхвърлих. Дясното стъкло на огледалото ми е Abacus - има разлика във фокуса му, но е приемливо.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--