Не им се занимава просто!
Колко време трябва да се рови, да се диагностицира и т.н.?
А газовата я монтират "за норматив" и си прибират парите.
Когато не работи автомобилът - проблемът никога не е при тях!
Yaris XP10 1.3 LPG 2004 - Угасване на двигателя при спиране ?
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Угасване на двигателя при спиране
Газаджиите ,които аз познавам не искат да търсят проблеми по уредби които не са поставяли те .И са прави донякъде щото секви извращения съм виждал като инсталации .
Интересно ми е ква грешка са чистили ,какъв е бил кода ?
Ако колата губи центровка ,сутрин при стартиране ще работи като ермомелка .
Това губене на обороти на празен ход по скоро е или проблем с дросела ,или смуче въздух от някъде .Газта е капризно гориво от към смесообразуване ,и въздух който ЕКУ не вижда може да обърка всичко .
Интересно ми е ква грешка са чистили ,какъв е бил кода ?
Ако колата губи центровка ,сутрин при стартиране ще работи като ермомелка .
Това губене на обороти на празен ход по скоро е или проблем с дросела ,или смуче въздух от някъде .Газта е капризно гориво от към смесообразуване ,и въздух който ЕКУ не вижда може да обърка всичко .
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Аз още се замислям за 2 форумни страници, повече от един посетен сервиз, как никой не се сети от кумова срама да измери налягане на гориво и компресия. Не отнема бог знае колко време и усилия. Поне да отпаднат клапаните и бензиновата система. Капака на клапаните ако се вдигне внимателно на леко претоплен мотор, ще може да се вдигне без да се сцепи гарнитурата. Дори и да се сцепи е примерно 20 лева - едва ли колегата ще ги гладува дълго. Но пак лаишки и чисто визуално ще се види колко е провиснала тая верига между двете зъбни колела. Идеално не трябва да има никакъв "тумбак" там. И ще се види дали изобщо някога белязките на зъбните колела се засичат.
Без излишни филми да се вади верига, да се мери и т.н. Всичко това направено накуп би ми отнело примерно един следобед, със включени цигари, почесване и т.н. и в гаража нямам особено добри условия да се вихря.
Без излишни филми да се вади верига, да се мери и т.н. Всичко това направено накуп би ми отнело примерно един следобед, със включени цигари, почесване и т.н. и в гаража нямам особено добри условия да се вихря.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- Автомобил: Тойта ярис 1.00vvti
- Благодарил/а: 1 път
Май е вярно който газаджия не е поставил газовата уредба не иска да се занимава за мое съжеление и изпращат тактично.
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 104 пъти
Аз изобщо не говоря за физическа намеса по автомобила. Един техстрийм и 10 мин време са достатъчни да диагностицираш дали има проблем с веригата или VVTI. После вече може да се мисли за прегорели клапани и всякакви други филми. Успех му пожелавам на човека с решаването на проблема.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Един приятел с хюндай смени така дросел и други неща и нямаше ефект. Накрая се оказа, че веригата е разтегната и след смяната на ангренажен комплект колата спря да гасне. Хюндая повечето модели са копие на тойота, по-некачествено разбира се.
Carina E 4AFE LB 1992