Ръжда по автомобилите
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Ръжда по автомобилите
Мнение от Ивайло Димов » 01 Окт 2024 18:57

Ивайло Димов
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Ръжда по автомобилите
Мнение от nov » 01 Окт 2024 19:47

Който вяло поназнайва руски ще разбере клипа, аз руски незнам (за съжаление), но разбрах , че ориза е ударен от Лада Ларгус във вратата и е посукал задния мост

https://www.facebook.com/share/r/sAHi6ux5zThjvzmN/
Дизел САМО дънки!!!
nov
WoLF
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Ръжда по автомобилите
Мнение от dracunculus » 01 Окт 2024 20:06

Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
nov
-
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 23 пъти
- Получена благодарност: 63 пъти
Ръжда по автомобилите
Мнение от Двигателист » 01 Окт 2024 22:52
nov написа: ↑01 Окт 2024 19:47 Не намерих темата касаеща сигурността при удар на Тойотите , май, че заради мен беше създадена![]()
Който вяло поназнайва руски ще разбере клипа, аз руски незнам (за съжаление), но разбрах , че ориза е ударен от Лада Ларгус във вратата и е посукал задния мост, има и бая фуги по предния капак, демек купето май хич не е смятано на посукване или материалите са тип пластелин (по-скоро слабата тенекия), представям си ако това има нещастието да го нацели немски или швефски сув от тоя клас (Х5, Q7,XC90).........ако съм разбрал правилно какво казва братушката де....
https://www.facebook.com/share/r/sAHi6ux5zThjvzmN/
В случая руснакът, или по-скоро рускоговорещия трябва първо да отдели купето от рамата, за да направи оценка на купето, защото при този тип конструкции, често деформираната рама държи под напрежение слабото купе. Просто такава е процедурата.
Щом карданът е крив (явно в колелото е бил основния удар), вероятно може да е счупена и раздатъчната кутия.
Двигателист
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 588 пъти
Ръжда по автомобилите
Мнение от mapamop » 01 Окт 2024 23:27
Завих всички винтове, конектори, и каквото трябва да се предпази от битума, за да може да се развива. И се присетих за 2 разрошени от игления чук петна фабричен силикон по надлъжната греда, които изглеждаха като антикорозионно покритие ("шагрен"), та ги разчоплих с макетния нож и една наточена шпакла. Очаквано намерих следи от грунд и ... благородна сатенена японско-турска ръждЪ. Тия помияри са запечатали директно ръждясалата черна ламарина без да я почистят дори от ръждата. Снимки утре че се гмурнах в канала уж за бързо, уж само да лепя хартиено тиксо.
Тая кола е като покер автомат - колкото повече я чопля, толкова повече ме закраства и толкова повече ми е вътре.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
mapamop
nov
- mapamop
Ръжда по автомобилите
Мнение от mapamop » 02 Окт 2024 07:25
Другия вариант е да е имало микропори някъде по него и да не са се виждали с просто око. Но има и ръбове заляти със силикон, който по-скоро на пипане след срязването е като полиуретана на подметките на обувките, които са си направо разслоени от ръждата, отвътре навън. Довечера ще пробвам да снимам, че май не оставих много за снимки.
При Авенсиса никъде не съм намирал такива панели. Но и той на усещане е бил консервиран доста навреме.
Изглежда да има сериозни разлики в технологиите между Англия (Авенсис) и Турция (Корола-Версо).
--
mapamop
- nov
Ръжда по автомобилите
Мнение от nov » 02 Окт 2024 07:32
Дизел САМО дънки!!!
nov
iovkito
- nov
Ръжда по автомобилите
Мнение от nov » 02 Окт 2024 08:48
Дизел САМО дънки!!!
nov
- mapamop
Ръжда по автомобилите
Мнение от mapamop » 02 Окт 2024 08:55
Ако не е удряно и усукано купето, да тръгне ръжда от деформациите няма да изгният лесно. Ръждясват ребрата под купето, но тези в купето като цяло не са изложени на директна вода и сол и не страдат толкова.
Почти съм сигурен че клетката ще запази пътниците, със условието че пак зависи как ще го ударят. Дори и тоя джип от клипа горе, въпреки душманския удар е останал със цяло купе, и вратата не е хлътнала драстично. Да разтворил е фугите навсякъде, тотализиран е, но е разпределил и разнесъл ударната сила по цялото купе и пътниците са предпазени.
Видях Авенсис т25 със сгънат преден носач наобратно, като пръта на пллуоската се беше сгънал на 90 градуса и се беше счупил. После е имало пируети, цигански колела и винтове докато се е търкаляла тая кола, но собственика беше жив и здрав, и вратите се отваряха и затваряха свободно. Това въпреки че волана беше опрял в километража, имаше кръв и по тавана и нямаше една ламарина неударена, включително и тавана.
Затова мисля че няма да имат ядове, нито Авенсиса ми, нито Корола-Версото в гаража, нито RAV4-ката ти. Това на фона на скорошна статия в локален клюкарски сайт за разполовено Ауди А4/А6, и още 2 Пежа 206/207 скъсани през средата във билборд и стълб. Там имаше и жертви.
Не се съмнявам в клетките на Тойота, въпреки че вероятно и те като другите имат ахилесови пети, и не търпят конкретни удари.
Проблема е че претупват пода и бомбетата и няма къде да стои мотора и клетката.
iovkito, не съм сигурен Корола-Версо дали има сглобка различна от Турция. Не съм виждал.
За текущите Корола модели знам че има сглобени и извън Турция, но това е съвсем друг модел и концепция на автомобила. Във времето са си открили грешките и са ги коригирали за тия грубо 20 години и 3-4 модела.
--
mapamop
- nov
Ръжда по автомобилите
Мнение от nov » 02 Окт 2024 09:22
Дано никой не разбира колко са здрави и да не се налага, иначе дано да си прав.
А бе тараторе бе, как душмански удар бе, това е джиБ, другото е кола ама малко в кавички - а бе недей Боже ама ако тоя Ленд го нацеля с Волвото значи сигурно ще се разхвърчи, като фойерверка. Не виждам логика, някакво подобие на кола да предизивка такава повреда (тоталка според руснака, но ако дойде в Бг сигурно ще е готова за седмица), на кола, която БИ трябвало да е мислена отвсякъде и да е толкова кекава, да не говорим, че струва колкото 5 ларгуса или 7.
Дизел САМО дънки!!!
nov
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Ръжда по автомобилите
Мнение от dracunculus » 02 Окт 2024 09:46
Не е вярно, nov. Не играе абсолютно никаква роля къде ти е адресната регистрация. Идваш, снасяш им парите и си тръгваш с колата. Прави се това тук редовно.
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
Обратно към “Интериор/екстериор”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru