Имам една тема за размисъл:
Отзад в дясната част на Корола-Версо 2007 (има ги май и на предните), има една пластмасова кора която покрива дясната половина на резервоара, въжето за ръчната спирачка вдясно и вътрешната част на прага, под купето.
Кората е с номер: 58398-0F010
По каталог позицията на автомобила е в задната дясна четвърт преди задния мост. Изглежда като на снимките в прикачените файлове. Не мога да схвана каква е идеята на тази кора?
Проблемът е че металният резервоар очевидно е сменян, относително скоро, защото е добре известен проблема на тоя модел със гниещия резервоар, и вече над кората е започнал да образува в дясната си половина точки ръжда, където е покрит от кората. Отделно и десния праг затворен от тая кора беше значително повече ръждясал от непокрития ляв.
Та си мисля за какво е сложена да покрива само дясната част на резервоара?
- Бързите връзки, маркучите и тръбите за пълененето на резервоара са в лявата задна четвърт на купето и там няма кора.
- Тръбите на спирачките и те вървят вляво на купето. Не са защитени от нищо на практика.
- Евентуално над тая кора да върви тръбичката за спирачките на задно дясно колело, едното жило на ръчната спирачка и май друго няма което да бъде "пазено" от кората. Самата кора не преминава задния мост и няма особена роля да предпазва кабела на заден десен ABS датчик от удари на пътни шрапнели.
Тръбата на гърнето върви покрай нея, и е лудост да сложат пластмаса под него, та логично е относително далеч от кората.
Иска ми се да я махна (т.е. да не я монтирам обратно), предвид че има повече отрицателен ефект за ръждата, но имам и неприятното усещане че не е случайно сложена и си има някаква цел. Тойотци няма да се набутат да я сложат просто така без причина, предвид всички други спестовни свинщини които са наворили по тая кола. А и обикновено избягвам да "кирилизирам" по автомобилите си.
Някой да има идея "За къФ чеп са я нахлузили тая ху*ня?"
Снимки на кората:
Въпрос за кора под купето на Корола-Версо ZNR10 / ZNR11 / AUR10
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
- Прикачени файлове
-
- Screenshot 2024-09-30 130249.jpg (150.06 KiB) Преглеждано 7158 пъти
-
- Screenshot 2024-09-30 130321.jpg (277.7 KiB) Преглеждано 7158 пъти
-
- Screenshot 2024-09-30 130724.jpg (328.89 KiB) Преглеждано 7158 пъти
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Равен под - някой я е карал в "тунел" някога...
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Нещо друго откъм функционалност да ти идва на ума, извън аеродинамиката?
По-скоро ме притесняват изненадите от сорта на, премахната горна кора на Авенсиса пред мотора и под капака, в резултат на което в един приятен дъжд ми беше пълна кутията с предпазителите на фаровете със вода. По тая причина си пазя досадните кори на Авенсиса и вече и на Королата монтирани и то със всичките им крепежи. На Королата очевидно по мизерията си личи къде засмуква вода и мизерия под капака и я мята отгоре на кората на мотора, над свещите.
Ако само ще свисти още един звук, и ще ми падне натиска на въздуха върху колелата с някакви грамове (дори и килограми), май по-скоро ще я изритам. Или най-малкото ще получи още няколко отвора под резервоара.
Целия резервоар вдясно като го залях с ръждопреобразувателя, стана на окраска "леопардова кожа" - сиво с малки черни точки нагъсто.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--