Имах Корола Версо 2008, втори собственик купих я 2014г., продадох я 2022г. на 180к. Нямаше грам ръжда, карана е само в БГ.
И моята имаше, или аз съм късметлия или ти си голям карък с колите, като ти чета постовете и за Авенсиса.

Имах Корола Версо 2008, втори собственик купих я 2014г., продадох я 2022г. на 180к. Нямаше грам ръжда, карана е само в БГ.
И моята имаше, или аз съм късметлия или ти си голям карък с колите, като ти чета постовете и за Авенсиса.
Е те тука тотално не съм съгласен ама хич, Пежо / Рено имат в пъти по-добра консервация и антикорозионна обработка спрямо Тойота, отделно са с по-дебели тенекии (това от спора в началото на темата от една друга тема, че дебелината на тенекето нямало значение).
Свалял ли си брони, облицовка в купето, надигал ли си мокетите? Тия коли гният благородно - на места където не ги виждаш, за да не получиш инфаркт. Тия ръжди по корема на словенската скрап са скрити от резервната гума, която свалихме с много от препарата "батаФмамата" и чук.
Пражолата е пълен т'шак - три видях за последните 6-7 месеца и трите бяха с кипнали ребра около заключването на капака отпред. Едното беше в Словения/Словенско, едното беше в Свищов/Германско (там и праговете ги нямаше) и едно гледахме с баща ми из автоморгите около Русофилите, пролетта. Всичките бяха от сорта на 2010-2014, с формата на 308/комби. Моя в Англия гледа едно да си го кара, ама там пък нямаше прагове и задната част на надлъжните греди. Не ми прати снимки, ама фразата "То това е по-голям гнилоч и от стария ми Аурис" никак не ме очарова. Може и просто модела от тия години да е куцо измислен, ама не ме кефи. Пък и нали "лъвчето си е навирило главата да гледа къде е най-близкия сервиз". Всъщност няма голяма файда да се гъбаркам с другите марки, предвид че имам да се занимавам с "благородна японска ръжда", вместо със "гадната френска люспеста и неблагородна ръжда". Пред блока имам съсед със Мерцедес Ц-класа 2004 година, и минавам да го огледам от време на време да си оправя настроението, че при мен има по-малко ръжда. Мерцедеса не го знам кое W e ама си е добре подут от едра шарка.
Всичко е относително и няма смисъл от екстремни мнения и в двете посоки. На 3 Авенсиса в обкръжението ми (Т25 от 2005, Т27 2014 и Т27 2017) все още НЯМА ръжда, освен повърхностна лека по носачите на първите два споменати. Държа да спомена, че САМО моя (последния) има допълнителна защита. Корола 2012- БЕЗ ръжда дори на местата БЕЗ допълнително обработване (запечатан е пода отдолу САМО). И да, познавам и достатъчно ръждиви Тойоти и Аудита (тамън 2 Аудита с ръжда на ПОД 10г!), и Волво. Така, че не се впускайте пак в излишни спорове. Много е дискутирано по въпроса вече. Добре е да се стремим към това да караме нови коли и да не я мислим ръждата.
Намерил си трите сглобявани в Сряда.dracunculus написа: ↑27 Сеп 2024 12:43 На 3 Авенсиса в обкръжението ми (Т25 от 2005, Т27 2014 и Т27 2017) все още НЯМА ръжда,
Всичко е относително и няма смисъл от екстремни мнения и в двете посоки. На 3 Авенсиса в обкръжението ми (Т25 от 2005, Т27 2014 и Т27 2017) все още НЯМА ръжда, освен повърхностна лека по носачите на първите два споменати. Държа да спомена, че САМО моя (последния) има допълнителна защита. Корола 2012- БЕЗ ръжда дори на местата БЕЗ допълнително обработване (запечатан е пода отдолу САМО). И да, познавам и достатъчно ръждиви Тойоти и Аудита (тамън 2 Аудита с ръжда на ПОД 10г!), и Волво. Така, че не се впускайте пак в излишни спорове. Много е дискутирано по въпроса вече. Добре е да се стремим към това да караме нови коли и да не я мислим ръждата.
е то точно това е проблема, защото тия места няма как да се видят , скрити са, свързани са с доста разглобяване и ако е някои съвестен, като теб навреме ще вземе мерки или да забави процеса или да я предаде в най-близкия пункт за железо, не ме притеснява ръжда по вежди, подкалници и т.н. - притеснява ме точно тая скритата или пък на ключови места, където е захванато окачване , мостове и т.н.
Предполагам че са предположили да се кара по "черно" и са се застраховали от хвърчащите камъни. Не очаквам да са чак толкова наивни. Не и Тойота, колкото и да са "пестеливи"/"стиснати". Все пак не са някоя китайска, индийска или незнайна ултра-бюджетна марка. Отделно че не са и от 10-15 години на пазара, та са посъбрали опит, или са си адресирали инкасираните "храчки" в Америка от старта им някъде през 70-те.
тука вече наистина го приемам в кръга на шегата.dracunculus написа: ↑27 Сеп 2024 13:13 гледайки моята статистика от 3 Аудита 2 са ръждясали и от 7 актуални Тойоти в обкръжението ми "само" 3 са ръждясали
В това спор няма, въпроса е обаче КОГА гние едното и КОГА другото, дори ако искаш и при напълно еднакви условия да ги съпоставиш (тогава пък хептен)
нали сме автофорум тук, а не форум за кариерно и мисловно развитие? Иначе колкото до мен - отдавна колите са ми само хоби и то главно шофирането, преди им бях върл фен, сега са просто пособие, което ми улеснява/утежнява живота.dracunculus написа: ↑27 Сеп 2024 13:13 нека обърнем внимание на работа и бюджет, че да си сменяме колата по-често
жалко ще да е нов и вече да го застъпила ръждата, и аз се надявам по-новите коли да са доста по-направени, но е рано да се прецени.
стиснати са много, най-вероятно клиента е поръчал допълнително и разбира се доплатил за това покритие , би било интересно ако има как да се разбере.Иначе на Тойота им дреме къде шсе кара тоя ЛендКруизър, нали има гаранция 10 или 12 години за ръжда, оттам нататък who cares.
не са - пълно е с ръждилници дори и след 2010, много слабо представяне.
Брой тогава служебния ми Ориз (Аурис), започва да го налазва вече, където се отлюспи боя (да вярно има причина - няма боя, но само на боята ли да разчитаме, като превенция от корозия, няма ли друга защита отдолу - явно не)
Това няма значение, в предни теми мисля беше казвал, че допълнително го е обработвал след покупката - нека да каже ако не бъркам.
100 процента е така, и преди сме обсъждали проклетата икономия от тяхна страна, но пък те ако и това направят като хората тия коли ше карат по 40-50 години ( е с някой и друг основен ремонт я на мотор, я на кутия............
тук си е лично твоя работа, аз тогава ти подсказах за добър семеен автоНобил, но избора разбира се си е твой. Мисля, че по-малкото зло е да се вземе Тойота от Италия, там е по-малко възможно да има гнилочи (въпреки, че не еизключено разбира се).
Ясно, че няма ръжда, колата беше свалена от автовоза преди 10минути. Имах предвид, че има много по-плътно покритие в сравнение с ЛК от 2013, например. Или поне от конкретния екземпляр, който купи сестра ми преди половин година- ще го дава за допълнителна защита. Колата иначе има някаква степен на повърхностна ръжда по носачите, нищо сериозно, но определено в сравнение с новия фабричното покритие е по-калпаво (не само заради възрастта)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост