Здравейте колеги,
Размишлявам върху идеята за смяна на колата с по-нова.
В момента карам Ярис Версо 1.4 д4д и съм доволен от колата, но заради новите еко изисквания мисля да я заменя с друг миниван от същия клас, 2010г+, евро 5, като фаворит ми е по-новото Версо S. Бюджет - до 11000 лв.
Разглеждат се и алтернативни варианти като ситроен С3 пикасо и опел мерива.
Ще съм благодарен на всякакви мнения и съвети !
Съвет за миниван Toyota Verso S
-
- Автомобил: Дизел
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Аз също съм мислил по въпроса с какво да сменя Ярис Версо като му дойде времето. Семейния съвет реши че ще е Проейс Сити Версо или някой от близнаците му от другите марки. Като настъпи момента за смяната (дано да не е скоро, че я обожавам тая кола) ще разглеждам и търся с подробности.
Yaris Verso 1.4 D-4D
Corolla Verso 2.2 D-CAT
Rav4 XA30 - 2.2 D-4D
Corolla Verso 2.2 D-CAT
Rav4 XA30 - 2.2 D-4D
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Ужас! Направо влезни в магазина на Пежо и си купи оригинала! Този Проейс е Пежо с емблема на Тойота, много пошла работа. Ако искаш Тойота, нямаш избор за миниван в Европа. Това Пежо Проейс е параход, върви като параход, кара се като параход и е неповратливо като параход. Нищо общо няма като каране и лекота с Ярис Версо. Toyota Verso S е много по-добрият избор, ако е за градски условия и ако търсиш здравина.kiak написа: ↑19 Сеп 2024 19:59 Аз също съм мислил по въпроса с какво да сменя Ярис Версо като му дойде времето. Семейния съвет реши че ще е Проейс Сити Версо или някой от близнаците му от другите марки. Като настъпи момента за смяната (дано да не е скоро, че я обожавам тая кола) ще разглеждам и търся с подробности.
Какви еко изисквания, ГТП минава,ако е изправен Ярис Версото, ако ти държиш да е по-екологична или по-нова, това е друго вече , но няма еко изисквания да е Евро 5,а не евро 3 или Евро 4. Хубав избор.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Автомобил: Дизел
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
За Проейса може и да е така - нямам никакви лични впечатления, харесали сме го само на картинки.Но като се замислиш, какви други алтернативи има? Ако имаше Ярис Версо дълга версия, сигурно щях да си взема две
За семейните нужди ни трябва нещо еднообемно, да може да качим някоя баба или дядо, две кучета и някакъв багаж, че постоянно нещо се мъкне.... Версо С е симпатична, вероятно здрава и надеждна, но се съмнявам, че е по-практична от Яриса.

Yaris Verso 1.4 D-4D
Corolla Verso 2.2 D-CAT
Rav4 XA30 - 2.2 D-4D
Corolla Verso 2.2 D-CAT
Rav4 XA30 - 2.2 D-4D
- akm
- Автомобил: Yaris Verso; Corolla e12
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Преди три години, когато пуснах темата, имаше планове за бързо въвеждане на нискоемисионни зони във всички по-големи градове, а не само за София. Поне за Пловдив всички документи и по-голяма инфраструктурата са налице и на теория може да се въведе незабавно. Надявам се да не се случи скоро. А Ярис Версо - то още си върви без проблем - от две години е в лапите на жената и не дава ядове.
Даже ако намеря друго читаво - бих го взел. Има чудесен обзор, за разлика от королата, която взех случайно, но все още я ползвам .