Какви са тези букси_RAV4_2007
-
- Автомобил: RAV 4, D4D 2.2 136ks
- Получена благодарност: 6 пъти
Колеги за какво са тези букси_RAV4_2007 и има ли Равката подготовка за екстри не
активни в съответния автомобил. Карал съм коли без автопилот но колата е подготвена
и трябва да слижиш букса, лентов кабел и волан с копчета и си готов. Това е само пример.
активни в съответния автомобил. Карал съм коли без автопилот но колата е подготвена
и трябва да слижиш букса, лентов кабел и волан с копчета и си готов. Това е само пример.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Силови предпазители, 30 ампера.
Като гледам има на снимката само един конектор за реле, запушен с тапа (dummy), под дебелия бял кабел. Тези розовите, прозрачните, около синия са предпазители. Конекторите за които мечтаеш са И другаде из автомобила.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- mapamop
Ако се разровиш за сервизното ръководство за модела, даже няма нужда да търсиш - пише си кое къде се намира в купето.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
На рав4 ти може да се сложи автопилот. Някои тойоти имаха и букси за подгряване на седалките, но бяха масово корола версо.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
-
Аз имам автопилот, това което ме интересува е бутон за “DAC” система за подпомагане на спускането по наклон,
бутон за устройство срещу обледяване на предните чистачки и бутон за ESP. Това го нямам.
бутон за устройство срещу обледяване на предните чистачки и бутон за ESP. Това го нямам.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Е то може да имаш куплунг и за закачане на ремарке, ама това значи ли, че имаш ремарке 
Доста екстри изискват монтаж на специално оборудване, зависещо от комплектовката на автомобила. Приятел имаше куплунзи/кабели и т.н. за фарове за мъгла на друг модел, и искаше да смени ръчката за управление на фаровете с такава, позволяваща включване на фарове за мъгла ... Ама самите фарове ги нямаше в комплектовката
Та в тази връзка ли отопляемо предно стъкло (вижда се ако го огледаш добре стъклото в долната му част)?
А ESP (трябва да му светне лампата като дадеш контакт)... Щото бутоните са последна грижа, ама обикновено ги няма защото самата система я няма (с редки изключения като темпомата за някои модели)..

Доста екстри изискват монтаж на специално оборудване, зависещо от комплектовката на автомобила. Приятел имаше куплунзи/кабели и т.н. за фарове за мъгла на друг модел, и искаше да смени ръчката за управление на фаровете с такава, позволяваща включване на фарове за мъгла ... Ама самите фарове ги нямаше в комплектовката

Та в тази връзка ли отопляемо предно стъкло (вижда се ако го огледаш добре стъклото в долната му част)?
А ESP (трябва да му светне лампата като дадеш контакт)... Щото бутоните са последна грижа, ама обикновено ги няма защото самата система я няма (с редки изключения като темпомата за някои модели)..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Така е, всичко зависи от това с какви екстри е поръчана колата когато е купувана.
Но все пак не е зле да се провери, може и да имам късмет.
Но все пак не е зле да се провери, може и да имам късмет.
- mapamop
Единствено за круиза се сещам да не ти трябва нещо специално освен лостчето,лентовия кабел и подходяща капачка за панела на волана.
Подгрев на чистачките - сменя се предното стъкло, което да има подгрев заработен в долния ръб. Не бих си причинил за тая простотия теч в купето, ако не се налага, ако не се налага смяна на стъклото по друга причина.
Електрохроматично огледало - може и да се стигне до смяна на предно стъкло, ако основата на стойката на електрохроматичното огледало не е на същото място и не е същата като на обикновеното. Ще се разхвърля и облицовката на купето за да се пускат кабели. Четиво: https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=289562
Седалки с подгрев - сменят се седалките, вероятно е да има кабели, ако няма ще падне голямо разхвърляне на мокетите отпред, и няма да се върнат на същото място, защото са лепени и ще се разкривят. За електрически ще се разхвърля задължително мокета, или ще има хвърчащи кабели за простиране на пране.
Навигация, която отдавна няма да има актуални карти - ще се вдига таблото за добавяне на кабели, ще се вдига вероятно и седалката на шофьора да се монтира модула под нея (ако е там). Т.е. и радио за модела с MP3 подръжка си е напълно еквивалентна "екстра" без особени усилия.
За фабрични дневни, вероятно ще има да се преправят кабели и да се смени интеграционно реле - релето не е никак приятно за смяна. Има модули които са по-лесни за монтаж.
За разните системи за traction control/ESP вероятно ще трябва да се смени ABS блока и управлението му. Не е особено трудно но не е и тривиална задача. Ще трябва да се добави (и вероятно окабели) и датчика за ъглова скорост, ако няма ще се добавя и датчик за позицията на волана (мисля че ще го има).
Задна камера за паркиране, предвид че вероятно ще иска радио от навигацията - и там не знам колко си струва, на фона на китайско огледало с монитор в него и камера.
Не знам защо я дъвчем още тая тема. Повечето неща ако ги няма, ще се наложи сериозно разкостване на купето, и доволно много промени по електрическата инсталация.
--
--
-
Всичко това което си изброил по горе го имам, и круиз контрол и електрохроматично огледало и кожен салон електрически(само шофьорската седалка) с подгряване.
Това което ме интересува е traction control/ESP и понеже ми светва при стартиране предполагам че ще мога да сложа бутон.
Това което ме интересува е traction control/ESP и понеже ми светва при стартиране предполагам че ще мога да сложа бутон.
- Прикачени файлове
-
- 20240920_131846.png (1.66 MiB) Преглеждано 1995 пъти
-
Това което ме дразни е че има автоматични фарове и габарити а не мога да го ползвам
все трябва на ръка да ги влючвам.Късите светлини са супер слаби, някакво предложение за къси крушки.
Харесах си едни в Али Експрес на снимките светят като дълги.
все трябва на ръка да ги влючвам.Късите светлини са супер слаби, някакво предложение за къси крушки.
Харесах си едни в Али Експрес на снимките светят като дълги.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Не си чел упътването на колата и нямаш представа от "съвременни" (след 2006г) автомобили. Автоматичните фарове са предназначени да светват, когато стане тъмно. Лампата ти за VSC (не знам защо му викаш ESP, термин от немските коли вероятно) светка контролно при включване на контакт. Което значи, че имаш VSC и то си работи ако лампата угасва в движение.
Относно крушки от алиекспрес това е пълна дивотия. Ще заслепяваш, но няма да виждаш по-добре. Колата ти е стара и фаровете са за рециклиране.
Относно крушки от алиекспрес това е пълна дивотия. Ще заслепяваш, но няма да виждаш по-добре. Колата ти е стара и фаровете са за рециклиране.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- mapamop
Включена е системата при всяко запалване. Доколкото помня на тоя модел от тази година никога не е имало бутон за изключване, и при нужда има процедура за еднократно изключване.gelevision написа: ↑20 Сеп 2024 14:39 Това което ме интересува е traction control/ESP и понеже ми светва при стартиране предполагам че ще мога да сложа бутон.
Мисля си за това като четиво: https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... V4#p435093
За китайските боклуци са ти писали по-горе. Може да получиш и бонуси - радио което губи станциите и шуми, прегорял лост за фаровете, изгоряло интеграционно реле ...
Автоматично управление на фаровете НЕ Е DRL. Не бъркай двата щата. DRL може и да може да се включи софтуерно през диагностика със Techstream.
--
--