Corolla Cross - има ли собственици?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
centil
Получена  благодарност: 42 пъти

Мнение от centil » 16 Сеп 2024 10:11

zi_zi_top написа: 16 Сеп 2024 09:19 Корола Крос 2.0 хибрид е по-добра дори от предишните Короли и CHR с двулитров хибрид.
С кои точно Короли и CHR сравняваш?
Пример: Корола хеч от 2019 до 2023 беше с HSD4 и 2.0 хибрида имаше системна мощност от 132 kW/180 PS. С фейслифта през 2023 и от MY2024 2.0 хибрида е с HSD5 и има системна мощност от 144 kW/196 PS. Бензиновия двигател е еднакъв, разликата е в хибридната система.

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 16 Сеп 2024 12:04

zi_zi_top написа: 16 Сеп 2024 09:19 Ако се върнеш към видеото на Car care nut, което споделих по- рано в темата ще видиш и чуеш защо актуалния ДВГ M20A-FXS е по-добър и мощен.
Не бива да се подценяват усилията на конструкторите в Тойота за усъвършенстване на технологиите.
Лично аз след тестване на предишните генерации на хибриди не бях очарован. Корола Крос 2.0 хибрид е по-добра дори от предишните Короли и CHR с двулитров хибрид.
Като в приказката - "вашето си гардже е най-хубаво" smile.gif
По-мощен - да, макар че в светлината на крупните скандали около тестовете за безопасност с тойота, се разбра и за измамите им по отношение на мощността - така, че не може да се каже до колко е мощен. След такива скандали и това за "усилията на конструкторите в Тойота за усъвършенстване" - съвсем не звучи убедително. smile.gif Дали наистина е по-добър е много рано да се каже и във видето човека си го казва. Особено е съмнително - след като съобщиха, че при следващото поколение вече ще е с 1.5 двигател. Сравнявате пообновената хибридна система със системите на предишните корола и цхр, но специално по двигателя нищо не се споменава да е правено. И всъщност, ако се сравняват коригираните хибридни системи - то изглежда при хибридите с 1.8 двг са направили повече. (Гледах тест по "Auto motor und sport" (може би може да се върне и изгледа) тестово сравнение между хибридната корола крос 2.0 и хибридния кашкай - показаха ускорението със седем десети по-слабо по сравнение с даденото от производителя тойота - така, че дали въобще системата е по-мощна от предишната с този двг.)
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 16 Сеп 2024 16:01

Независимо как ще наречем новата генерация хибриди на Тойота - 4.5 или 5.0 усещането за динамика на автомобила и намалено форсиране на ДВГ при ускорение са много осезаемо забележими.
Нямам други доводи освен субективно усещане за автомобила. С моята Корола Крос 2.0 изпреварването е удоволствие дори по много стръмен баир.
Бих препоръчал да слушате в клипа по-добре какви промени изтъква механика при двулитровия ДВГ, който е еднакъв конструктивно с 2.5 литровия на RAV4 и различен от 1.8.
В крайна сметка смятам, че спорът е безсмислен, защото и старите хибридни системи на Тойота са доказали своята надеждност и горивна ефективност. Просто вече са и по-динамични - повече ориентирани към пърформанс, а не само икономия.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Hursa

Мнение от Hursa » 16 Сеп 2024 19:32

Ами изгледах го и го изслушах, още преди препоръките. И въпреки изключително слабия ми английски, (а може би поради това) не чух и не видях нищо ново за двигателя специално. Същото, което показваха при представянето му, а може би и преди това. По системата има подобрения, явно е. То четвърто поколение си е издънка, поне така мисля - и решиха да се коригират. Не, че не съм доволен от двигателя и ако избирах бих взел хибрида с двулитровия. Но ако се предлагаше, бих предпочел 2.5 литровия или плъгин хибридната поне, която се предлага при цхр, за разлика от при крос - колкото и да не ми допада, все пак е по-мощна, макар и с малко. В крайна сметка бих предпочел хечбек пред сув - с тези система. Въпреки, че болшинството избират сув, не приемам тези "влечения".
Имаше големи очаквания за този двг, но не мисля че ги покри. Високооборотен, а не така мощен, въпреки това не особено икономичен (а с висока степен на разширения която я предполага, поне според мен), с макс въртящ момент при сравнително високи обороти, сравнително шумен, въпреки че са запазили и предкамерно впръскване се налага инсталацията на филтър за твърди частици.
Последно промяна от Hursa на 16 Сеп 2024 19:46, променено общо 1 път.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 16 Сеп 2024 19:43

Като сравниш техническите характеристики ще видиш, че плъг ин хибридите, които си цитирал са със същите динамични характеристики като Корола Крос 2.0, защото са по-тежки. Може би горивната ефективност на плъг ин хибридите е по-добра, но и това зависи от режима на експлоатация.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Hursa

Мнение от Hursa » 16 Сеп 2024 19:52

Е тежки са, като поставят абсурдно големи батерии да се впишат в тая "мода", която се налага при плъгин хибридите. Тойота има да догонва при плъгините. Но вместо да се опитат да бъдат различни, следват другите.

Silent_Smile
Автомобил: Toyota Corolla Cross
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от Silent_Smile » 17 Сеп 2024 00:19

Аз след като намерих къде да си вдигна баса на мултимедията, забележки към Кроса вече нямам tooth.gif То полудявах - изсипах един камион пари, пък няма equalizer!!! Ама то имало, хитреците са го скрили!
Изпреварва като звяр, в градското си следи предната кола и не ме занимава, гори 4-5 на сто... какво да не й харесаш!
Е, дразни ме пищялката при превишаване на ограничението, че и трябва всеки път като палиш да я изключваш, ама вече и със затворени очи го правя. Ще му е и на Европейския съюз с тъпите решения колата да "чете знаци". Опънеш булевард Левски във Варна, то кьорав знак няма, пък колата "чете" и те почва - сега ограничението 80, бам пада на 50, после пак 80, с'я пешеходна имало - демек сваляй на 30... То маркировка няма, къде видя пешеходна пък и ти бее... но като се изключи зумерчето е добре.
Много си е добра колицата, само име не мога да й измисля още...

Аватар
skarid
Автомобил: Auris 1.2T, COROLLA CROSS
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от skarid » 17 Сеп 2024 17:43

И аз да се похваля, минал седмица поръчах Corolla Cross 1.8 от ТМ Изток. Казаха че имат 2 бройки които са предварително поръчани от тях и очакват доставка към края на ноември, като аз капарирах едната а другата един чичак я взе. Дано да няма неприятни изненади и да пристигне в срок wink.gif

корола крос

Мнение от корола крос » 22 Сеп 2024 19:37

Въпрос, имате ли кора под предния капак. За корола крос става въпрос.

Alexandov_777
Автомобил: RAV4 plug-in hybrid
Благодарил/а: 89 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Alexandov_777 » 22 Сеп 2024 21:45

Silent_Smile написа: 17 Сеп 2024 00:19 Аз след като намерих къде да си вдигна баса на мултимедията, забележки към Кроса вече нямам tooth.gif То полудявах - изсипах един камион пари, пък няма equalizer!!! Ама то имало, хитреците са го скрили!
Изпреварва като звяр, в градското си следи предната кола и не ме занимава, гори 4-5 на сто... какво да не й харесаш!
Е, дразни ме пищялката при превишаване на ограничението, че и трябва всеки път като палиш да я изключваш, ама вече и със затворени очи го правя. Ще му е и на Европейския съюз с тъпите решения колата да "чете знаци". Опънеш булевард Левски във Варна, то кьорав знак няма, пък колата "чете" и те почва - сега ограничението 80, бам пада на 50, после пак 80, с'я пешеходна имало - демек сваляй на 30... То маркировка няма, къде видя пешеходна пък и ти бее... но като се изключи зумерчето е добре.
Много си е добра колицата, само име не мога да й измисля още...
Просто влез в менюто, и намали на минимум звука на това досадно пиукане за скоростта. Правиш го еднократно.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 23 Сеп 2024 00:07

корола крос написа: 22 Сеп 2024 19:37 Въпрос, имате ли кора под предния капак. За корола крос става въпрос.
Има само в Luxury ниво. Аз си купих и си поставих кора, но ефектът не е осезаем. Колата е достатъчно тиха и без кората.

корола крос

Мнение от корола крос » 23 Сеп 2024 11:47

Може ли да ми кажеш от къде я купи.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 23 Сеп 2024 12:03

От ТМ АУТО.
После видях, че и Ali express ги има.

Silent_Smile
Автомобил: Toyota Corolla Cross
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от Silent_Smile » 30 Сеп 2024 17:47

Пак аз :-)
Предварително казвам, че изчетох цялата тема за зимните гуми и тук-таме из други теми, вкл тази. Обаче пак не ми е ясна картинката. За моята чисто нова колица Корола Кросс от Тойота ми предлагат 18 инча гуми с джанти и 17 инча гуми с джанти.
Ето офертите (ще има 15% отстъпка):
1. 18 инча алуминий 5 двойни спици, фрезовано лице - 5037лв
2. 17 инча Алуминий 5 спици сребристи - 4139лв
3. 17 инча стоманена джанта - 3298лв

третото явно не става (стомана не ми звучи добре), но кое да избера между 17 и 18 инча? Или да ходя на Голямата гума или гуми Диана и да им искам те да ми предложат нещо? Знам,ч е и някакви датчици се слагат, че и трябва да се регистрират, та - големите гумаджийници би трябвало да могат да се орпавят или да ходя на Тойота?

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 45 пъти
Получена  благодарност: 58 пъти

Мнение от zorbata » 30 Сеп 2024 18:10

И аз ги гледах тези 18" само че за RAV4 PHEV и им теглих една на ум.
Щото на "черният" пазар джанти(добри ОЕМ) има за около 2К и добри гуми за 2К(даже много добри) да не говорим, че ако не си толкова претенциозен можеш да минеш и с доста по-малка сума.
Например: поръчах си всесезонни гуми 19" за 1300 лв.(CONTINENTAL ALLSEASONCONTACT 2) и ще дам едни 120-130 за монтаж, даже като продам летните(нови са) ще ми дойде и по-евтино.
Вярно че кефа цена няма ама и масрафа си е в повече.
caryЦар

Публикувай отговор