Идиотите на пътя...
-
- Получена благодарност: 42 пъти
Идиотите на пътя...
Мнение от centil » 04 Сеп 2024 15:33
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
centil
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 594 пъти
Идиотите на пътя...
Мнение от mapamop » 04 Сеп 2024 15:37
Тук си имаме и СиСи и PiPi и малко ТеXt-ове. Не знам колко братя и сестри съм им направил, споменавайки женската им роднина. Във входа се нанесоха в три-четири апартамента от тези регистрации и паркинга свърши, от майсторското им паркиране. Не защото имат много коли, а защото са си извадили книжката от новогодишната баница, ако религията им изобщо предвижда баница на нова година (вероятно не).
Не се оплаквай от укрите - молдовците и румънците са много по-големи олигофрени. На тях и да им свириш - не попиват. Пресния пример е миналата вечер - Румънска ТеслЪ, по беленския баир нагоре. Започна да изпреварва в лявата лента, изравни се с ТИР-а в дясната и дотам. Изчаках го малко да се освести, мигнах му два пъти с дългите да си разкара кенефа от лявата лента и ... не. Като му набучих дългите директно отзад, и взех да свиря се сети да се измести след голямо свитене в дясната лента при охлювите. Не че не можеше да настъпи малко винтоверта и да ме пусне после да правя каквото искам без да свиря, и да си амортизирам ценните крушки за дълги светлини...
--
Тц...тц...тц...
mapamop
ufer
max-2
ufer
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 47 пъти
- Получена благодарност: 133 пъти
Идиотите на пътя...
Мнение от Митхат » 04 Сеп 2024 16:04
Обаждал съм се къде ли не,на никой не му пука.
Митхат
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Идиотите на пътя...
Мнение от slowtraveler » 04 Сеп 2024 19:18
Да, винаги съм смятал, че проблемът не е толкова в Закона или в размера на глобата, а НЕОТМЕНИМОТО и плащане... 'Страх', че направиш ли нарушение - винаги ще получиш възмездие, каквото и да е то..
Тук имаме хиляда закона и закончета и какво? Някой да е глобил украинец за неправилно спиране? Или за затъмнени стъкла? Или за......
Колко нашенци пък 'се крият' и глобите отпадат по давност....При целият голям ресурс на държавата...
Е да - има и 'пробиви'... Мислил съм си дали да не си регистрирам автомобила на фирмата... Приятел с луксозни автомобили в семейството - всичките са служебни, а и не е стриктен водач (ама не може все пак да не покаже 'колко може'

А иначе за 'локацията' - Молдованците не са много и не се усещат толкова... Румънците - да, голяма част от тях са шашави (като бързат между Плевен и Бяла, или Русе и Букурещ

СС - да.. РР, Т - виждал съм двете крайности - от внимателно и несигурно шофиращ, но до степен - да даден път и на мравката... Но без да бърза, и да предприема нищо рисково... И другите - са 'бързаците'

Вчера тръгнах от Лозенец, заредих на входа на Бургас... Минах през Бургас, спирах за кафе в Лукойла около Кабиле, минах през околовръстното на София и Северната тангента и в Костинброд средната ми скорост бе около 125км/ч... Идеала - минимална максимална скорост, и максимална средна скорост... Като навсякъде по маршрута съм спазвал ограниченията (до +10км/ч)... Като в Бургас се чакаше на кръговите и на светофари, и до качване на магистралата си карах по ограниченията, адо Лукойла на Кабиле карах с около 105-110км/ч, защото имахме среща на Лукойла а другите хора закъсняваха... След което пак на магистралата, на софийското околовръстното, Северна Тангента, Волуяк и Костинброд - по ограниченията до +10км/ч.. Значи може да постигнеш добра средна скорост ако желаеш, дори и максималната да не е голяма. (и да - дори с десетките километри зад ТХ с около 120км/ч

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
- Благодарил/а: 178 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Идиотите на пътя...
Мнение от dracunculus » 04 Сеп 2024 20:28

И такива нарушения до сега НЕ съм срещал в Швейцария НИКОГА, например. Защо ли?

Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
- mapamop
Идиотите на пътя...
Мнение от mapamop » 04 Сеп 2024 21:08
Цяло лято не ги спряха тия изпотените помияри, дори и през деня. Или те бяха спрени, ама не спряха.
Принципно не си падам по идеята да си тормозя и без това болния мотор. Особено в момента със разтегнатата до безбожие "lifetime" верига.
Но понякога ако не я карам душмански 5-10 минути тая кола, ще се прибера с час по-късно (поне).
За ксенон и LED без лупи изоПШТУ не надавам вой - там ги лекувам с дългите от Дания.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
-
- Получена благодарност: 42 пъти
Идиотите на пътя...
Мнение от centil » 04 Сеп 2024 21:21
Така е, има и български такива. Аз споменах за украинските, защото за тях се пишеше.dracunculus написа: ↑04 Сеп 2024 20:28 @centil- това със заслепяващи ксенони го има и при доста коли с БГ-регистрация в Германия. Много Българи също не знаят къде се кара на трилентов аутобан.
Посока Бяла-Русе е по-добре отколкото в обратната посока.. Особено ако някой турски камион кара зад претоварен български от Русе към Бяла и започне да го изпреварва на единственото (или май бяха две) места с три ленти.
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
centil
- mapamop
Идиотите на пътя...
Мнение от mapamop » 04 Сеп 2024 21:31

--
Тц...тц...тц...
mapamop
- slowtraveler
Идиотите на пътя...
Мнение от slowtraveler » 05 Сеп 2024 01:31
Е това си е простотия и показва, че нямат т.н. Situational Awareness (не знам какъв е термина у нас - осъзнаване на обстановката?)...dracunculus написа: ↑04 Сеп 2024 20:28 Аз говорех за това, че да ми се залепи идиот и да ми светка- при пълна лява лента пред мен и невъзможност за безопасно престрояване
Проблемът са тези, които (често движейки се с доста под допустимата скорост) твърдо отказват да се приберат при съвсем свободна по-дясна лента, и единственият начин да ги изпревариш е самият ти да извършиш нарушение... Утре мога да сваля клипче от камерата за илюстрация

slowtraveler
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 703 пъти
- Получена благодарност: 278 пъти
Идиотите на пътя...
Мнение от WoLF » 05 Сеп 2024 04:11

WoLF
- slowtraveler
Идиотите на пътя...
Мнение от slowtraveler » 05 Сеп 2024 08:32
За мен това е изключително опасна маневра поради два фактора:
1. Високата магистрална скорост
2. Самият факт, че някой е 'захапал' лявата лента и не я е освободил показва нивото му като шофьор - може да е разсеян, да не те е видял (това е и единствената причина да присветнеш), а може и да се е надрусал - кой знае.. От такива може да очакваш много опасни и непоследователни действия - може да реши в него момент рязко да се прибере, и пак 'ти си виновен'..
Поради това предпочитам да изчакам... И не 10 секунди, а над 10 минути

slowtraveler
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 703 пъти
- Получена благодарност: 278 пъти
Идиотите на пътя...
Мнение от WoLF » 05 Сеп 2024 09:33

WoLF
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru