Авенсис Д4Д при ускорение трака като аванс на бензинов двигател

pancho_villa
Автомобил: Авенсис T27 d4d
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от pancho_villa » 01 Сеп 2024 22:25

iovkito написа: 01 Сеп 2024 21:59 Със съединител, сметката ще мине 4000.
Еми тва е положението. Общо взето 13-14 годишна барака да купиш си е на риск. Квото и да вземеш все ще наливаш пари след тва.Шест месеца ми отне да обикалям автосалони. Губене на време и нерви. Тази е взех от човек ,регистрирана . Пет години я е карал.
Съединител ,дюзи.. тва са консумативи. Не е като да ремонтираш двигател , скорости или ръжда..
Минавам около 25 к. на година така,че по добре да я правя. Нямам време да обикалям салони за да намеря перфектната здрава 15 годишна кола

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 02 Сеп 2024 03:57

Ако се шофира много извънградско, този съединител ще изкара още много. Дюзите е хубаво да се чуят колко тракат, с пиезо дюзи този двигател работи доста по-меко в сравнвние с обикновени, при мен чукането беше много силно и смяната наложителна, на 290 000км. При загрял двигател първа беше на -2.8, а останалите на +1, +1.2
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

pancho_villa

Мнение от pancho_villa » 02 Сеп 2024 10:13

Колеги, благодаря ви за коментарите. Сега поне съм сигурен ,че едното притракване е от съединителя. Появява се за две три секунди. Но когато пробвам с натиснат съединител няма и следа от звука. Иначе съединителят работи идеално, колата се кара предимно магистрала и за сега няма да го сменям.
Реших да прегледат дюзите още веднъж ,но в друг сервиз и ако наистина има нужда ще сменям с нови пиезо. Проблемът е,че не знам къде да я закарам в София и Пловдив. Ако някой знае добър дизелджия ,моля кажете :help:

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 579 пъти

Мнение от mapamop » 02 Сеп 2024 10:23

pancho_villa написа: 02 Сеп 2024 10:13 колата се кара предимно магистрала и за сега няма да го сменям
Докато не се разтрака и колянов вал, или някой лагер в скоростната кутия? И ще се появи нова тема - "Нещо ми трака около скоростната кутия".....
Вярно е че си е цифра съединителя и двумасовия маховик, но те са детайлите които поемат първоначалните удари при потегляне, и предпазват двигателя и скоростната кутия от по-тежки и скъпи ремонти.
От дюзите ще се обадят "екологиите" - запушен ДПФ, катализатор, задръстен ЕГР - и ще има писаници в темата за премахването на ДПФ, ЕГР, катализатор. И евентуално "забива ми муцуната в ниските/високите обороти - помагайте".

Адресирай си проблемите навреме, за да не излязат И други неща за ремонт, които ще са отгоре на това което вече е износено.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

pancho_villa

Мнение от pancho_villa » 02 Сеп 2024 13:36

Еми ше гледам да не се разтрака коляновия вал, че няма кой да го поправи :D
Явно тез тойоти са много корави, никой не е ремонтирал двигател

Публикувай отговор