Избор на видеорегистратор
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Не, не е за конкретно устройство въпроса. А въобще за такава възможност. Например - имало приложение на гармин (не съм ползвал) с което можело да се наблюдава показваното от до 4 техни камери едновременно на смартфон. Интересуваме ме дали така показваното може да се изкара чрез андроид ауто на екрана на автомобила. (Дори повече - сега андроид ауто позволява разделяне на екрана и показване на две приложения (дори би трябвало 3) - е бих желал да наблюдавам показваното от камерите (поне две, а дори и 4) на половината екран, докато на другата половина показва навигационно приложение, също от смартфона
)

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Вярно? Явно не съм разбрал описанието. Та ако гледам снимки и записи - защо ще ми е да гледам едновременно от 4 и то на екрана на смартфон 

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Засилих се да си взимам fitcamx, но някъде мернах оплакване, че не записва скорост, т.е. няма gps. Вярно ли е?
- 48shift
- Автомобил: toyota
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте, някой ползвал ли е alpine, видео регистрираторите им са със сензори на сони старвис ,понеже се колебая между тях и
garmin мини 2....
но гармина е може би с някакво китайско сензорче.... и не знам как е качеството
garmin мини 2....
но гармина е може би с някакво китайско сензорче.... и не знам как е качеството
-
- Автомобил: C-HR
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте, навил съм се да оборудвам Ц-ХРто с видеорегистратор Fitcamx (предна и задна камера).
Основната причина е ,че може да се интегрира и няма да товари и без това претрупаното предно стъкло.
Обаче ме е страх да не оплескам нещо, ако тръгна да се правя на майстор, гаранционна е още....
Моля препоръчайте сервиз/специалист за монтаж.
Основната причина е ,че може да се интегрира и няма да товари и без това претрупаното предно стъкло.
Обаче ме е страх да не оплескам нещо, ако тръгна да се правя на майстор, гаранционна е още....
Моля препоръчайте сервиз/специалист за монтаж.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Щом е гаранционна задължително в Тойота. Вземи си дикумент, в който пише монтаж "монтаж на видеорегистратор"
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Автомобил: C-HR
- Получена благодарност: 1 път
ОК, блг, ще питам дали ще се навият да монтират чужд (и то китайски) регистратор
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Правих щета на гаранционна кола. Изкривена врата, трябваше да се поръча нова. Звъннах при дилъра и питах дали е задължително да се прави при тях и отпада ли гаранцията ако е на друго място. Причината - в друг град съм и щеше да ми е сложно да им я оставя там за повече време. Казаха, че не е проблем. Не знам дали само за конкретния случай е това, но да - може за допълнително оборудване да има значение.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
Подписаха ли ти декларация, че не е проблем? Щото и аз съм слушал обещания ама като опре въпроса до гаранция става съвсем друга работа.
На моята тойота видеорегистратора го слагаха в оторизирания сервиз. Имам фактура за извършения монтаж.
Същото направих и с нисана преди 3 седмици.
На моята тойота видеорегистратора го слагаха в оторизирания сервиз. Имам фактура за извършения монтаж.
Същото направих и с нисана преди 3 седмици.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Според закона в БГ (а и в съюза) не е задължително, примерно, да обслужваш гаранционен автомобил в оторизирания сервиз.
Ама реалността е съвсем друга! Оторизирания сервиз си прави каквото иска и признава каквото пожелае.
Както и застрахователите, естествено. Те са от една "порода", за съжаление.
В конкретния случай с регистратора 100% ще ти отпадне гаранцията минимум за определени модули. Към които е свързан по шината.
Спасителен вариант е да намериш някакъв списък със сертифицирани от Toyota системи. Стига да съществува или ти го предоставят.
С идеята да си купиш устройството сам. Обаче пак остава проблемът със самата инсталация, включване и евентуално sw свързване към системата на автомобила.
Ама реалността е съвсем друга! Оторизирания сервиз си прави каквото иска и признава каквото пожелае.
Както и застрахователите, естествено. Те са от една "порода", за съжаление.
В конкретния случай с регистратора 100% ще ти отпадне гаранцията минимум за определени модули. Към които е свързан по шината.
Спасителен вариант е да намериш някакъв списък със сертифицирани от Toyota системи. Стига да съществува или ти го предоставят.
С идеята да си купиш устройството сам. Обаче пак остава проблемът със самата инсталация, включване и евентуално sw свързване към системата на автомобила.
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
Последно като гледах каталога за Rav4 PHEV (преди няколко месеца на българския сайт на марката) от Тойота бяха добавили към списъка с допълнителни аксесоари и видеорегистратор, който могат да инсталират. Може да се провери дали и за C-HR нямат решение, което да предложат в официалния сервиз.
-
Те ще му предложат решение със сигурност!
На цената на същия автомобил с пробег, вероятно.
Колегата, предполагам, търси по-бюджетно решение и с приблизителна функционалност на избраното от него устройство.
Като пита за начин, при това, с монтажа му да не наруши гаранционните условия.
Стига да съм разбрал правилно мислите му, разбира се.
На цената на същия автомобил с пробег, вероятно.

Колегата, предполагам, търси по-бюджетно решение и с приблизителна функционалност на избраното от него устройство.
Като пита за начин, при това, с монтажа му да не наруши гаранционните условия.
Стига да съм разбрал правилно мислите му, разбира се.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Получена благодарност: 364 пъти
На Джипа си бях сложил сам регистратор. Исках конкретен модел с бърз GPS, добра за времето си камера, безплатни и ежедневно обновяващи се бази данни за камери възможност за скрити полицаи и т.н.
Монтажът бе такъв, че ако се наложи - да го откача без следа...
Да, нужно е внимателна работа, ама си вървеше перфектно - така и го продадох с Джипа
За ТО - въобще не го откачах - не са ми правили каквито е и да е проблеми... Но както се казва - няма проблеми докато няма проблеми
Горното съвсем да не се смята за 'инструкция' - всеки си взема решенията сам. Колегите по-горе са споделили 'идеалният вариант' за монтажа в официалния сервиз...
Но лично аз си патих от такъв монтаж в официалният сервиз - преден парктроник(поръчан с автомобила), който бе някакво китайско изчадие, създаващо много проблеми и видимо - монтирано в сервиза тук... Калпаво изделие, сработващо не по скорост (на друга Тойота заводския парктроник сработваше мисля при 11км/ч), а при натискане на спирачката или нещо подобно... Като пропискваше при всяко автоматично включване - можете да си представите панаира...
Но логично - въпреки многото проблеми с това изделие, официалният сервиз не е правил никакви проблеми с автомобила (гузно навели глави
)...
Монтажът бе такъв, че ако се наложи - да го откача без следа...
Да, нужно е внимателна работа, ама си вървеше перфектно - така и го продадох с Джипа

За ТО - въобще не го откачах - не са ми правили каквито е и да е проблеми... Но както се казва - няма проблеми докато няма проблеми

Горното съвсем да не се смята за 'инструкция' - всеки си взема решенията сам. Колегите по-горе са споделили 'идеалният вариант' за монтажа в официалния сервиз...
Но лично аз си патих от такъв монтаж в официалният сервиз - преден парктроник(поръчан с автомобила), който бе някакво китайско изчадие, създаващо много проблеми и видимо - монтирано в сервиза тук... Калпаво изделие, сработващо не по скорост (на друга Тойота заводския парктроник сработваше мисля при 11км/ч), а при натискане на спирачката или нещо подобно... Като пропискваше при всяко автоматично включване - можете да си представите панаира...
Но логично - въпреки многото проблеми с това изделие, официалният сервиз не е правил никакви проблеми с автомобила (гузно навели глави

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Интересно ми е съществува ли някакъв app/ soft, с който да мога да ползвам Android телефона като видеорегистратор с GPS?
С основната камера на задния панел, разбира се.
Ако има допълнителни благинки като navi и база данни за камерите в него още по-добре. Или да работи съвместно с такова приложение едновременно.
С основната камера на задния панел, разбира се.
Ако има допълнителни благинки като navi и база данни за камерите в него още по-добре. Или да работи съвместно с такова приложение едновременно.