Нов собственик и член на клуба на Toyota
Нов собственик и член на клуба на Toyota
Здравейте форумци. Регнат съм отдавна, но едва вчера станах собственик на Toyota. Въпреки първоначалното ми желание за Авенсис, в крайна сметка си купих Корола Версо. Надявам се че не съм сбъркал.
2003 г. D4D, много запазена. Та искам да ви помоля да споделите с мен опита си. Аз до сега съм карал се европейски автомобили и съм доста неподготвен. Да ме посъветвате какво масло да взема, ремъци и ролки и прочее от ТМ Ауто ли да купувам или може и от друго място. Каквото и да ми кажете все ще ми е от полза
2003 г. D4D, много запазена. Та искам да ви помоля да споделите с мен опита си. Аз до сега съм карал се европейски автомобили и съм доста неподготвен. Да ме посъветвате какво масло да взема, ремъци и ролки и прочее от ТМ Ауто ли да купувам или може и от друго място. Каквото и да ми кажете все ще ми е от полза
Сериозно ли, съвсем честно ви казвам, че съм много бос откъм тези неща. До сега съм карал замо немски и френски автомобили и сега ме хвърляш в тъча. Мислех че с верига дска само мерцедесите и беемветата. Ей наистана са страшно полезни форумите, направо си се бях втурнал да търся ремък. А какво масло ще ми препоръчате.
Ето пускам снимка
p.s Струва ми се че са малко високи оборотите, държи към 1000-1200 от какво би могло да е
Ето пускам снимка
p.s Струва ми се че са малко високи оборотите, държи към 1000-1200 от какво би могло да е
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (60 KiB) Преглеждано 3895 пъти
За филтрите ти препоръчвам да си вземеш K&N, особенно за въздушния!!! Дизеловият двигател иска много и качествен въздух за да работи добре. Тези филтри са доста скъпи, но дават с 30% повече въздух и като се има впредвид, че се рециклират са почти "вечни", а иначе като ти се наложи да го сменяш на всеки 10000 км. то след 5 смени ще ти излезе същата работа.tnt написа:Оказа се че все пак Версото е с ангренажен ремък и две ролки
За ролките в ТМ Ауто ми искат 200 лв, а ремъка, който го нямат 120 лв
Да ви питам за цените
60 лв-горивен филтър
34лв- маслен филтър
58 лв- въздушен
Как ви се струва добре ли е
Последно промяна от tonyde на 03 Дек 2007 23:14, променено общо 1 път.
аз имам корола и ланд крузер и за двете съм купил! виж тук http://www.knfilters.com/ имат представител в България http://www.impas56.com/tnt написа:А откъде мога да си купя такъв
Пак да ви попитам че днес ще хвърля някой друг лев за консумативи
За масло съм се спрял на Motul 10w40- това ли е правилното
Масления филтър задължително ли е да е от ТМ Ауто
маслото на скоростите да го сменям ли и каква марка ще препоръчате
Въздушния- k&N ли да е или може и друг
горивния има ли значение какъв ще е
Става въпрос за Версо
За масло съм се спрял на Motul 10w40- това ли е правилното
Масления филтър задължително ли е да е от ТМ Ауто
маслото на скоростите да го сменям ли и каква марка ще препоръчате
Въздушния- k&N ли да е или може и друг
горивния има ли значение какъв ще е