Avensis T25 изгнил преден мост
-
- Автомобил: Toyota Avensis
Здр. Имам нужда от съвет и помощ купих си Авенсис преди ден 1.8 2006 бензин комби отвънка е много готина вътре също проблема е че от доло че моста е изгнил отзад и отпред майстора ми казва да я махам но на мене много ми харесва колата казами че ако тръгна да я правя не се знае Какво ще излезе кът жокер. Дайте и съвет какво да направя. Благодаря.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Тоятс
Какъв съвет очаквате? Майсторът я е видял наяве и Ви е казал какво е видял...
Защо не му се доверявате на съвета, въпреки, че сте му доверили да направи прегледа?
Защо не му се доверявате на съвета, въпреки, че сте му доверили да направи прегледа?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Огледай купето отдолу дали е изгнило.
Махни четирите подкалника и огледай горе бомбетата на амортисьорите дали са изгнили.
Огледай надлъжните греди около мостовете дали са изгнили.
Махни пластмасите на праговете и погледни праговете отвътре дали имат ръжда, и доколко е управляема.
Ако бомбетата, гредите и корема, особено пред задните носачи, не са изгнили сменяй предния и задния мост със цялото окачване.
И двата моста са изгнили - не се заблуждавай че задния е цвете.
Мача съм го играл вече, даже знам къде има комплект предно и задно окачване в момента. Драсни едно лично ако ти трябва контакт.
Махни четирите подкалника и огледай горе бомбетата на амортисьорите дали са изгнили.
Огледай надлъжните греди около мостовете дали са изгнили.
Махни пластмасите на праговете и погледни праговете отвътре дали имат ръжда, и доколко е управляема.
Ако бомбетата, гредите и корема, особено пред задните носачи, не са изгнили сменяй предния и задния мост със цялото окачване.
И двата моста са изгнили - не се заблуждавай че задния е цвете.
Мача съм го играл вече, даже знам къде има комплект предно и задно окачване в момента. Драсни едно лично ако ти трябва контакт.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти

- mapamop
Развиват се откъм купето. Вътре не са изгнили, но се развиват с тръбарския ключ, така че да се отвъртят откъм купето.Ивайло Димов написа: ↑14 Юли 2024 12:54 Проблема с подобни ръждясали елементи е като тръгнеш да развиваш болтовете ,99% за ръждиви и се късат
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Баси филма ......................., към автора -колата е голяма , широка и удобна, но....ако има гнилочи там, където Таратора ти каза да гледаш - директно си вземи всичко без купето, продай го на части, а купето на скраБ. По една случайност бях в автомобил, който скъса в движение със 50км/ч отпред надлъжна греда под купето - добре, че нямаше коли от другата страна, няма да ти казвам как се управлява токава нещо със скъсаната греда и още повече как спира, као натиснеш спирачката как влече волана.........................дано не си я платил скъпо................
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
-
- Автомобил: Тойота Корола 1.4 vvti 97к.с.
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Народа го е казал/изпатил - "тумбак, кофраж и ръжда тръгнат ли, нЕма спиранье".....та в тоя ред на мисли, започнеш ли да я правиш, не е известно до къде финансово ще излязат поправките и дали изобщо си заслужава тази гимнастика и нерви, също и време. А да набуташ друг човек с това МПС не е ОК. Дано да не си я наплатил на големи пари. Понякога мерака се "гаси" с пари, а друг път с много пари.
Преценявай какво точно да направиш с колата, и ти желая успех колега !
Преценявай какво точно да направиш с колата, и ти желая успех колега !
- mapamop
Моята я рових преди 2 седмици с ендоскопа в кухините. Явно в Дания са ѝ отделили доста внимание още от нова. В калниците праговете и кухините е цялата във незасъхнала вакса против ръжда. Ендоскопа стана на г*з от мъзгоча. И отзад в кухините под стоповете и аз налях още кило мъзгоч. Но там където не са я заляли с вакса си е ръждавелник. От моята камбанария, за моята камбанария и църква - смяната си струваше от техническа гледна точка. Мостовете които сложих отдавна са оплескани с вакса и битум, вътре и вън.
Но имам спомени за 3 бройки от Италия (уж, или не уж) във варненските морги, които бяха със тракащи мотори и ръжда по бомбетата в коша на мотора.
Автора да си огледа фактите и да си мисли дали да сменя мостове, дали да я сцепи за части, или ще пресипва инсталация и мотор в купе от дизелов D-CAT примерно.
Това никой не може да го каже със сигурност, предвид че никой не я е виждал наживо тая кола.
За предната греда под радиаторите не съм писал, че тя си е изгнила по подразбиране. Просто е мъртвородена още отначало.
Но имам спомени за 3 бройки от Италия (уж, или не уж) във варненските морги, които бяха със тракащи мотори и ръжда по бомбетата в коша на мотора.
Автора да си огледа фактите и да си мисли дали да сменя мостове, дали да я сцепи за части, или ще пресипва инсталация и мотор в купе от дизелов D-CAT примерно.
Това никой не може да го каже със сигурност, предвид че никой не я е виждал наживо тая кола.
За предната греда под радиаторите не съм писал, че тя си е изгнила по подразбиране. Просто е мъртвородена още отначало.
--
--
- Ивайло Димов

Автора да си знае за друг път ,всички джапанки до къмто 2009-2010 тря преди да се купят един хубав оглед за гнилочи по дюшемето и окачването .Оризовите гъгрици явно са преценили ,че тия коли нема живеят повече от 10 лета

- nov
Тук по-скоро важи правилото "всички джапанки след 5-тата си година........", ама пак ше скочат нЕкоИ юзъри тук как видиш ли не само Тойота гниела, гледах по една случайност дъното на Лексус ер хикс 450 ейч 2019 година производство - в момента е на 5 години, ако изкара още 5 без да се е появила ръжда ще е чудо, колата е купувана от нова и е карана в Бг..............така и не поискаха японците (визирам всички японци Хонда,Нисан,Тойота еле па Мазда) да се постараят да направят както трябва антикорозионна защита, но явно изчисляват колата да си изкара гаранцията (4-5-7 години) и малко отгоре и айде. Прави ми и друго впечатление - познат има Камри 88 година - тенекията на тая кола е поне 3 пъти по-дебела от моята, боята стои много по-лъскава и няма никъде точка ръжда а е внос от Австрия преди много години, моя човек нито я е боядисвал, нито е защитавана против корозия, отдолу дъното свети - значи могат, но не е икономически изгодно.Ивайло Димов написа: ↑16 Юли 2024 06:32 ,всички джапанки до къмто 2009-2010 тря преди да се купят един хубав оглед за гнилочи по дюшемето и окачването
Иначе народа го е казал - жена и ръжда тръгнат ли няма спиране, 100 пъти предпочитам да правя двигател,скорости или периферия отколкото да се чудя какво да правя изгнило купе, кел файда от "надеждните" възли и агрегати, които се оказва вече не са толко надеждни ...................
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Е швейцарския скрап все някъде трябва да отиде . Тука джамбите много им се кефят щото там като не може да мине MFK , заради гнили носачи ,мостове и т.н, пълна с екстри я купуват за стотинки , буквално. Ако е и по-нова година за тях е още по-добре, защото пак е жълти стотинки, а тука се продават доста добре. По-лесно и с повече печалба се продава ръждив T27 отколкото T25.
- Ивайло Димов

- nov
Тук подкрепям на 100%, или поне да я вкара на един подемник да я качат да си плати некой лев и да я огледат, въпреки, че джамбазите се мусят, като им кажеш, че искаш детайлен оглед.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!