Как да постъпват новобранците.

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
toyoda_nippon
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от toyoda_nippon » 27 Юни 2024 22:24

Здравейте, ако модераторите позволят, започвам с offtopic smile.gif
От 16 години ( оттогава е и регистрацията ми тук ) съм собственик на Corolla Verso 1,6 VVT-i model 2002. За този почти исторически период освен консумативи съм сменил само две биелетки. Това за да стане ясно защо съм фен на марката...
Сега имам възможност да навляза в непознати (за мен) води - RAV 4 Hybrid, макар и по-стар модел. Признавам, че съм напрегнат. И затова въпросът ми ( не знам дали е толкова важен, че да провокира нова тема, но...) е следният: кой е най-ефективният начин за овладяване на "познанието" - свалих manual, чета техническите теми тук, които в повечето случаи са за конкретен проблем...или да изчакам да седна и подкарам автомобила и тогава да се активирам
Разбира се , за автомобила е най-добре и необходимо да го обгрижват професионалисти, аз съм само помощен персонал, но ми се иска да съм адекватен, доколкото е възможно.
Желая на всички по-малко грижи и повече удоволствие зад волана!

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 27 Юни 2024 23:04

Привет!
Според мен, първо го покарай да видиш как усещаш скоростната кутия и колата като цяло. Има придирчиви шофьори, на които не допада. От там вече теми много за модела. Успех!
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

Мнение от mapamop » 27 Юни 2024 23:12

toyoda_nippon написа: 27 Юни 2024 22:24 кой е най-ефективният начин за овладяване на "познанието" - свалих manual,
Чисто първосигнално:
Пимисли като си купи Королата, какво направи, и със хибрида е горе-долу същото мисля. Все си е автомобил.
RTFM в началото - ще ти спести много от базовите въпроси. Предполагаемо вече го правиш или си го направил.
След страница 200 обикновено на същия манОЕл има таблица с течности - още един въпрос по-малко.
Оглеждаш (поне) общите теми и въпроси тук (примерно и не само тук). Ще ти отговори на още общи въпроси.
И чакаш да се случи нещо за да ровил техническите теми. И го караш.
Това си е моята логика - каквото и да си купя си чета ръководството на потребителя. После вече ровя за по-увъртяни въпроси, защото едва ли ми е уникална ситуацията и вероятно вече някой я е разплел.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

stoma333
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 13 пъти

Мнение от stoma333 » 03 Юли 2024 11:06

Може и да погледнеш в един добър канадски форум:
https://www.rav4world.com/forums/4-5-ra ... prime.201/
Toyota RAV 4 Hybrid 2024 (A25A-FXS), Yaris Cross 2024 (M15A-FXE), Toyota Corolla 2008 1.4 D4D Luna (1ND-TV)

Публикувай отговор