Corolla Cross - има ли собственици?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
pazdir
Автомобил: Toyota Avensis T25
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от pazdir » 01 Юни 2024 01:07

Аз взех някаква джаджа от Алиекспрес. Свързах я с кабел към мултимедията и сега имам адроид ауто, телевизия и youtube на мултимедията.
Даваха я, че трябвало колата да има задължително жичен Carplay, но моята е с безжичен, само Андроид ауто иска кабел и въпреки това си работи отлично.

SadR
Получена  благодарност: 6 пъти

Мнение от SadR » 10 Юни 2024 09:07

Така, проблемът е решен, оказа се много прост за решаване. Нямаше нужда от нулирания или някякави сложни схеми. Оказа се, че в менюто на мултимедията, в сетингите, някъде в подменюто за конективитата вече има нова настройка за закачане на андроид ауто, която просто беше изключена. Предполагам се е появила след някой ъдейт. Включих я и готово. Добре че заимах малко време да се разровя из менютата.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Юни 2024 16:39

Това видео е най-добрата презентация на Корола Крос 2,0
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Vankov
Автомобил: Toyota Corola 2023

Мнение от Vankov » 22 Юли 2024 11:43

Здравейте! При мен приложението MyT не иска да индетифицира колата нито по номер, нито по рама(VIN). Като сканирам QR кода ме праща да заредя другото приложение MyToyota. Там се регистрира, дава информация за километри, сержизно обслужване и други. Искам да попитам как е при Вас?

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 100 пъти

Мнение от FearSoft » 22 Юли 2024 14:02

MyToyota е актуалното приложение, другото е старо вече.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

stipppox
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от stipppox » 22 Юли 2024 15:22

Привет

Малко отзиви след след около 6месеца и няколко хиляди километра с Корола Крос сме много доволни. Колата напълно удовлтворява нуждите ни като семейство. Супер икономична, удобна, а 2.0 двигателят е доста пъргав за такива размери.Задните седалки са малко по-тесни, но в моя случай не е проблем

Обаче...имам един малко странен въпрос. Доволни ли сте от качеството на боята при тези автомобили, а и от Тойота като цяло? Нашата е червена (Tokyo Red), визуално е много красива...обаче е и много "нежна". Вече имам 3-4 бели петна и одрасквания колкото половин нокът от удари на камъчета, а на едно място си личи и лека линия от някаква клонка. Някак си ми е странно, при условие, че и двамата с жена ми не се навираме по храстите и караме внимателно. Да, козметични дреболии са, но са доста грозни, особено след автомивка. По-сериозното може и да предизвика ръждясване. Не знам дали ще ги покрие каското, вероятно не. Има ли решение освен някакво фолио, което е и сериозна сума? А и с какъв късмет и как по дяволите събираме тези камъчета mad.gif Колата се кара 50/50 градско в София и междуградско, доста магистрали

Аватар
itzoa
Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
Благодарил/а: 68 пъти
Получена  благодарност: 54 пъти

Мнение от itzoa » 22 Юли 2024 16:36

Това с боята и аз го ядох, минах през един по-обрасъл път и бая се надраска, на старата ми кола (друга марка) мислех, че цветът е бил някакъв дето не личи, ама май наистина са им слаби боите на новите тойоти и на друго място го четох....

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

Мнение от mapamop » 22 Юли 2024 16:39

stipppox написа: 22 Юли 2024 15:22 Вече имам 3-4 бели петна и одрасквания колкото половин нокът от удари на камъчета, а на едно място си личи и лека линия от някаква клонка
stipppox написа: 22 Юли 2024 15:22 о-сериозното може и да предизвика ръждясване
Ако се вижда "бяло" е антикорозионния грунд и няма да ръждяса.
Ако е "метално" сиво е гола ламарина и при повечко влага ще "кипне" от ръжда.
Безцветния лак за нокти на съпругата ти е най-простичкото решение на проблема. При нужда се сваля с коресилин или ацетон, на дребен платнен тампон.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

Аватар
dimitar1029
Автомобил: Toyota corolla cross hibrid
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от dimitar1029 » 23 Юли 2024 09:50

И при мене така с боята - черен металик на корола крос. След всяко каране извън града има следи от камъчета. Дори при дъжд в града от пръските при разминаване с други автомобили се появяват следи от камъчета. Уж при всички нови коли било така, заради лака, който ползвали - екологичен на водна основа. След още малко подобни следи смятам през каското да пребоядисам предния капак, като ще искам да ползват "най- неекологичния" лак.

stipppox
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от stipppox » 25 Юли 2024 00:45

mapamop написа: 22 Юли 2024 16:39
Ако се вижда "бяло" е антикорозионния грунд и няма да ръждяса.
Ако е "метално" сиво е гола ламарина и при повечко влага ще "кипне" от ръжда.
Безцветния лак за нокти на съпругата ти е най-простичкото решение на проблема. При нужда се сваля с коресилин или ацетон, на дребен платнен тампон.
Точно бялото покритие се вижда на всички следи, само за една не съм сигурен. Козметично е, само стои грозно. Иначе в Амазон например продават флакончета с оригиналния цвят по десетина долара точно за такива дреболии...но няма да стане с каското. При мен има по една гадна драскотина или удар на 3 от 4 врати, а капакът е оцелял някакси без нищо. "Неекологичен" лак звучи като решение, но ще изчакам да остане един месец от каското през януари 2025 :)

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 25 Юли 2024 10:35

Имайте предвид, че повърхността на самият лак при надраскване също може да има 'бял цвят'(нарушената повърхност разсейва светлината вместо да я пропуска 'прозрачно'), дори драскотината да е толкова лека, че да не е достигнала дори до боята, пък камо-ли до грунда..
Особено забележимо е при черни автомобили :)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

martinkata92
Автомобил: Corolla Cross 2.0L
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от martinkata92 » 26 Юли 2024 12:46

Здравейте колеги,
Имам корола крос от ноември 2023, вчера отворих сайта и видях че има кампания ''Forward Recognition Camera ECU reprogramming'' записах си час за средата на Август. Не знам дали знаете за кампанията просто Ви информирам, ако някой вече я е минал моля да сподели мнение.

Stop123

Мнение от Stop123 » 27 Юли 2024 13:16

martinkata92 написа: 26 Юли 2024 12:46 Здравейте колеги,
Имам корола крос от ноември 2023, вчера отворих сайта и видях че има кампания ''Forward Recognition Camera ECU reprogramming'' записах си час за средата на Август. Не знам дали знаете за кампанията просто Ви информирам, ако някой вече я е минал моля да сподели мнение.
Каква е тази кампания? Какво ще оправят?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Юли 2024 14:54

Ами оправяне на софтуера - то си пише :)
Не знам дали е същото, ама Тойота имаха проблем (на Корола, Корола Крос, Лексъс NX) - чисто софтуерен проблем, при който можело ЕКУ-то да зависне, 'кучето' (watchdog) да инициира рестартиране на компютъра...
И докато се рестартира компютъра за около 4 секунди да не ти работят асистиращите функции, зависещи от камерата (като аварийното спиране и т.н.)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

gena_bs
Автомобил: служебен
Получена  благодарност: 91 пъти

Мнение от gena_bs » 27 Юли 2024 15:50

То, ако са само функциите, свързани с камерата, с мед да ги намажеш!
Ама при един рестарт на система никога не е сигурно какво ще се случи по време и след него.
4s са много време, ако се движиш със скорост примерно над 50км/ч.
Не дай Боже да се задейства някакъв "спасителен" алгоритъм или да се загуби връзка с някой от модулите. Като последните заработят в авариен режим. Примерно на сред магистралата с 140 да задействат аварийно спиране или системата за следене на лентите да реши, че трябва да коригира траекторията на движение към някоя мантинела или автомобил в съседна лента.

Днес гледах на клип как се "провеждат" краш-тестове на софтуерен симулатор!
Жална ни майка с тези AI и прочие натресени "подобрения".

Публикувай отговор