Фабрично затъмнените стъкла нямат много общо със затъмнени от фолио. Ако фабричната пропускливост е да кажем 35%, то ако сложиш 35% фолио, горе-долу ще виждаш 2-3 пъти по-малко през стъклото отвътре навън. Затова не ги сравнявай така директно нещата.
Колко процента е фабричното затъмняване
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Доста модели с фабрично затъмнени джамове всъщност са хелиоматик и се затъмняват според слънчевата светлина. 

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Сигурно някой Ролс или Бенли може и да са с такива. Стандартните коли, които имам достъп до тях, са си статично затъмнени.
Като се замисля ако се возя в Ролс и през нощта ще искам да ми е с черни стъкла, защото те са за укриване на личността вътре, а не за гъзария или нещо такова. Така, че не съм сигурен дали има такава опция и в Ролс дори.
Като се замисля ако се возя в Ролс и през нощта ще искам да ми е с черни стъкла, защото те са за укриване на личността вътре, а не за гъзария или нещо такова. Така, че не съм сигурен дали има такава опция и в Ролс дори.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- Stivans
- Автомобил: Toyota RAV4/XA40/2,5/2AR-FE
- Благодарил/а: 73 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
Вече има интелигентни системи за електронно затъмняване, но цената им е от 800 до 1800лв. за автомобил. https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ry_from%3A
Toyota RAV4/XA40 Facelift -2018/2,5/2AR-FE