Здравейте,
имам един очукан Авенсис, който стои пенсиониран от много време на склад. Обмислям вариант да го вкарам в движение, понеже е страхотна работна колица. Агрегата му е здрав, но има доста други неща за правене. Интересува ме, някой има ли опит/наблюдения относно частите по ходовата част (отпред) на колата - има ли съществени разлики между моделите комби/седан, както и различните дизелови разновидности (преден мост,носачи,щанги,пръти...). Гледам по морги разни коли, но точно моя вариант комби 2TD 90кс. рядко излиза и се чудя другите дали са алтернатива?
Avensis T22 (2TD) 90HP WGN - Предна ходова част ?
Последно промяна от Akima на 15 Май 2024 16:23, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
-
- Автомобил: AT220 4A-FE
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 60 пъти
Ходова част Avensis T22 (2TD)
Общо взето разликите са в пружините и амортисьорите. Другото е еднакво, без значение какво е купето и кой мотор е.
Ако те интересува нещо конкретно дали става на твоята кола от друга може да направиш справка по парт номер тук или да пишеш в темата. От Карина някои части стават, нищо че са с различни номера, но трябва сравнение и проверка на място.
Ако те интересува нещо конкретно дали става на твоята кола от друга може да направиш справка по парт номер тук или да пишеш в темата. От Карина някои части стават, нищо че са с различни номера, но трябва сравнение и проверка на място.
Баба Яга - 
Параход 3.2 -

Параход 3.2 -

Ходова част Avensis T22 (2TD)
Това го прегледах преди да пиша, но при мен няма нужда по задницата да се пипа нищо. Драмите са ми отпред.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Заглавието е променено, за да не подвежда.
Сменете биалетките, шарнирите и тампоните на долния носач.
Носачът е еднакъв за всички.
При покупка на 20 годишни части по окачване от морга също ще трябва да подмените детайлите по-горе.
Сменете биалетките, шарнирите и тампоните на долния носач.
Носачът е еднакъв за всички.
При покупка на 20 годишни части по окачване от морга също ще трябва да подмените детайлите по-горе.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Stafref, слушай Акима особено в частта за:
. Дали е случайност - не съм съвсем сигурен, понеже се разтропа цялата предница.
През 2020 смених изгнилия преден мост, заедно с долните носачи, със такива от донор произведен 2003 година. През 2023 ги смених след като направиха точно 20 години

Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.