На предната страница от тази тема
в това мнение и следващите няколко мнения можеш да прочетеш моите проучвания и терзания като реших да си организирам пътуване до Мюнхен няколко седмици след като взех новата тогава Равка. Тогава решението го взех в последния момент (около 5 дена преди тръгването), вече бях организирал едната баба да гледа едното от двете деца, но не бях предвидил, че ще ми трябват някакви стикери, които е трудно да се вземат в последния момент. На първо време австрийската винетка имах затруднения да я взема онлайн в толкова къс срок, но както можеш да видиш в последващите коментари на
centil това може да се направи лесно ако попълниш данни като юридическо, а не физическо лице. За тунели в Австрия не съм взимал нищо онлайн, вероятно съм плащал на място (нямам спомен за това). По-специфично беше еко стикера за Германия, който е необходим ако ще влизаш с колата в Мюнхен и други градове. Него могат да ти го доставят по пощата, но съответно отнемаше време, което аз нямах и в тази връзка да изкажа пак благодарности на колегата
dracunculus, който се отзова на момента, изкара ми стикера на място в Германия и се срещнахме на живо малко преди да стигна до Мюнхен, за да го залепя на предното стъкло и да взема прилежащите с него документи.

Ти предвидливо си почнал проучването си по-отрано, така че можеш да си поръчаш еко стикера още сега от немския сайт и да си го лепнеш сам, след като го получиш по пощата.
Този опит е от преди две години и е възможно да има някакви промени, така че ако някой знае за такива да сподели. Само още нещо да спомена - аз пътувах след средата на Август в посока Мюнхен и това се оказа изключително неподходящо време, тъй като точно в този период има огромен поток западни туристи и гастарбайтери, които си се прибират от изток на запад. Съветът ми е - слушай какво ти казва Waze (поне аз го ползвах като навигация). Мен се опитваше да ме прекара през някакъв второстепенен граничен пункт между Сърбия и Хърватска, но аз реших да не го послушам и си казах "Къде ме праща тази навигация през този селски пункт, като всички си пътуват към основния". Е вярно - мнозинството си пътувахме към основното ГКПП, в следствие на което прекарахме близо 12 часа на огромна опашка на Сръбско - Хърватската граница, без възможност да обърнеш никъде тъй като има мантинели между двете посоки на пътя. Едвам стигнахме в Загреб след полунощ, а уж бяхме тръгнали рано-рано сутринта, за да стигнем следобяда и да можем да се разходим в Загреб. За капак ни бяха отменили резервацията, та трябваше по нощите да си търсим нов хотел. Както и да е, на следващия ден до Мюнхен си слушах чинно Waze, когато ме прекарваше през странни селски ГКПП-та и не съжалявах - заобикалях големи тапи и стигнах без повече забавяния до Мюнхен.