Приус 2ра генерация - помощ и съвети
-
- Благодарил/а: 24 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Клапите които са на изхода на въздуховодите на таблото, които се регилират ръчно. Там всичко си е чисто механично и не е сложно
както в твоя случай.
както в твоя случай.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
При мен се наложи да търся дунапрен, защото подложката за мишката която имах не влизаше. И е по-лесно с дунапрен за 2 лева.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Автомобил: Prius
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте , от скоро съм собственик на Приус 2-ра генерация (2008) , колата е в сравнително добра кондиция , но се чудя ако не дай боже стане проблем с батерията знае ли някой къде би могла да бъде рециклирана ?
Разбира се , като изключим оторизираните сервизи , който между другото ми казаха , че не рециклират , а сменят с нова само .
Благодаря предварително.
Разбира се , като изключим оторизираните сервизи , който между другото ми казаха , че не рециклират , а сменят с нова само .
Благодаря предварително.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Повечето проблеми с батерията се оправят и в домашни условия без особени усилия. Има си сервизи вече из цяла България, които се занимават с това. Коментирали сме хора във Варна, Русе, София... Оторизирания сервиз сменя с нова, но и дава доста продължителна гаранция 

-
Привет,
Изпоти ми се единия фар и се оказа, че липсва гумената капачка отзад.
Някой сблъсквал ли се е с търсенето на такава и дали става от друг модел
на Тойота?
Смених свещи и почистих дросела, протрисането на мотора понамаля и почти не се усеща, но не изчезна напълно.
Сестра ми има Нисан Джук. Има го от нов и сега е на 32000км и неговия мотор протриса по същия начин.
Изпоти ми се единия фар и се оказа, че липсва гумената капачка отзад.
Някой сблъсквал ли се е с търсенето на такава и дали става от друг модел
на Тойота?
Смених свещи и почистих дросела, протрисането на мотора понамаля и почти не се усеща, но не изчезна напълно.
Сестра ми има Нисан Джук. Има го от нов и сега е на 32000км и неговия мотор протриса по същия начин.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
gordini, снимай какво ти липсва, номер по каталог или каквото-такова. Имам 1-2 излишни кръгли от дългите светлини на Авенсис Т25 преди фейслифта. Ако става ще я имаш на цената на куриера.
Това което мога да ти подаря е 81139-05160.
Това което мога да ти подаря е 81139-05160.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Привет,
колегата BOz в началото на темата казва, че има осветление на скоростния лост, което е слабо, но все пак го има.
Когато правих клапите на парното и свалих декорацията около лоста не намерих никаква крушка или кабели като цяло.
Лоста определено е тъмен т.е. осветлението не работи със сигурност. Понеже лоста е с прозрачна пластмаса и предполагам
е нещо като светопровод и крушката стои отделена от лоста, но не я намерих.
Молбата ми е ако някой може да ме насочи къде стои крушката която осветява лоста.
Поздрави
колегата BOz в началото на темата казва, че има осветление на скоростния лост, което е слабо, но все пак го има.
Когато правих клапите на парното и свалих декорацията около лоста не намерих никаква крушка или кабели като цяло.
Лоста определено е тъмен т.е. осветлението не работи със сигурност. Понеже лоста е с прозрачна пластмаса и предполагам
е нещо като светопровод и крушката стои отделена от лоста, но не я намерих.
Молбата ми е ако някой може да ме насочи къде стои крушката която осветява лоста.
Поздрави
- WoLF
За сефте чувам за такова осветление. След изчитане на интернета, има такова в основата на лоста, но се достига след сваляне на таблото. Какъв му е ефекта при правилна работа, обаче, не става ясно 
Лоста така или иначе не го поглеждам, както и на другите ми коли, а да разглобявам за еднократния кеф на пасажерите

Лоста така или иначе не го поглеждам, както и на другите ми коли, а да разглобявам за еднократния кеф на пасажерите

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Крушката е под сивата пластмаса, която е върху лоста. Като махнеш декоративната пластмаса върху лоста, под нея е целия механицъм, с една сива пластмаса, леко сферична:

Тук отгоре се вижда как е на щипки и се маха. Под нея е крушката. Кабелчето за крушката тръгва от задната страна, едно двупиново кабелче и отива напред покрай сензора за положението на лоста:

И обща схема за ориентация:

И накрая според сервизното ръководство, цокала на крушката се върти и се изважда от мястото му. След това вадиш крушката от него и по обратния път.
Съвет: Вземи си готова зелена крушка, защото най-вероятно зеленото "калпаче" ще се разпадне при махането му от крушката.

Тук отгоре се вижда как е на щипки и се маха. Под нея е крушката. Кабелчето за крушката тръгва от задната страна, едно двупиново кабелче и отива напред покрай сензора за положението на лоста:

И обща схема за ориентация:
И накрая според сервизното ръководство, цокала на крушката се върти и се изважда от мястото му. След това вадиш крушката от него и по обратния път.
Съвет: Вземи си готова зелена крушка, защото най-вероятно зеленото "калпаче" ще се разпадне при махането му от крушката.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
Много благодаря,
направих експеримент с малка ярка светлина в основата на топката и горе буквите се осветиха много приятно.
Бях готов да пробия основта на топката и да имплантирам светлина вътре. Сега вече, с предоставената информация, е доста по-лесно решим проблема.
Да наистина не е необходимо да има светлина, по скоро е въпрос на вътрешно удоволетворение, че всичко си е работещо.
направих експеримент с малка ярка светлина в основата на топката и горе буквите се осветиха много приятно.
Бях готов да пробия основта на топката и да имплантирам светлина вътре. Сега вече, с предоставената информация, е доста по-лесно решим проблема.
Да наистина не е необходимо да има светлина, по скоро е въпрос на вътрешно удоволетворение, че всичко си е работещо.
-
Привет,
след вече близо 7000км минати с колата, мога да споделя, че Приуса е икономичен автомобил,
но това определено зависи от начина на каране. Ако се кара както се кара обикновен бензинов
автомобил, то предполагам, че разхода ще е почто колкото на обикновенният.
Напазарих си цялото предно окачване и реновирах спирачната система. Имах късмета да купя
всичко на много добри цени, някои неща втора ръка, други нови.
Бях писал, че не ми работи отоплението на огледалата, но след като разглобих и проверих,
се оказа, че работят, но по някаква причина са много слаби и когато е студено въобще не затоплят.
Може би от старост вече. Мисля да поръчам нови стъкла защото зимно време си е доре да работят.
Разхода се движи в добри граници като при 120 на КК магистрала и 95 извън градско е 4,4 до 4,7.
Градско при дневен пробег в посока 16км е около 5,3 до 5,5
Искам да си взема гуми 195/60/16 което е с 20мм в диаметър в повече от оригиналния размер.
Ако някой е имал проблеми с това ще се радвам да сподели. При оригиналния размер гуми
при 100км/ч реалната скорост е 92км/ч. С новия размер ще бъде 96км, въпреки, че калкулаторите казват обратното.
след вече близо 7000км минати с колата, мога да споделя, че Приуса е икономичен автомобил,
но това определено зависи от начина на каране. Ако се кара както се кара обикновен бензинов
автомобил, то предполагам, че разхода ще е почто колкото на обикновенният.
Напазарих си цялото предно окачване и реновирах спирачната система. Имах късмета да купя
всичко на много добри цени, някои неща втора ръка, други нови.
Бях писал, че не ми работи отоплението на огледалата, но след като разглобих и проверих,
се оказа, че работят, но по някаква причина са много слаби и когато е студено въобще не затоплят.
Може би от старост вече. Мисля да поръчам нови стъкла защото зимно време си е доре да работят.
Разхода се движи в добри граници като при 120 на КК магистрала и 95 извън градско е 4,4 до 4,7.
Градско при дневен пробег в посока 16км е около 5,3 до 5,5
Искам да си взема гуми 195/60/16 което е с 20мм в диаметър в повече от оригиналния размер.
Ако някой е имал проблеми с това ще се радвам да сподели. При оригиналния размер гуми
при 100км/ч реалната скорост е 92км/ч. С новия размер ще бъде 96км, въпреки, че калкулаторите казват обратното.
- WoLF
С каране като обикновен автомобил му правя с 0.5 разход повече от твоя и то за градско. Извън града това е разхода, каквото искаш прави, стига да е в ограничение

Аз съм с 195/65/15, няма проблем с размера, може и по-висока... С този размер съм на 98кмч при 100 на скоростомер

-
Кола с такива размери, автоматик и без старт- стоп в града да направи 6л/100км се съмнявам дълбоко.
Съпоставката е естествено за едно и също градско в един и същи град.
Съпоставката е естествено за едно и също градско в един и същи град.