Диагностика на Хибриден автомобил.
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 100 пъти
В момента сменям елементите на батерията на лаптопа и като е готов ще пробвам пак и с двата софтуера. И ще направя снимки какво ми хваща по подразбиране. Мисля, че сам си засича модел и единствено трябваше да избера дали е с радар или smart key, или без, не си спомням със сигурност...
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
mfandakov,
Версия 1.4.Х на фърмуера и стария хардуер. Имах такъв боклук... има проблеми със синхронизацията на скоростта на приемане/предаване на "процесора" му и скоростта на вътрешната мрежа на Тойота.
Ефекта е че се разпада честичко или зависва софтуера. Поне при мен не работеше стабилно преди 3-4 години.
Не съм докопвал такв със версия на фърмуера след 2. Там и хардуера е различен, но тия адаптери почти ги няма и са в порядък по-скъпи от JLR кабела.
FearSoft, другата седмица ще се чуем ако/като ми се успокоят нещата на работа. Не харчи излишни пари засега.
Версия 1.4.Х на фърмуера и стария хардуер. Имах такъв боклук... има проблеми със синхронизацията на скоростта на приемане/предаване на "процесора" му и скоростта на вътрешната мрежа на Тойота.
Ефекта е че се разпада честичко или зависва софтуера. Поне при мен не работеше стабилно преди 3-4 години.
Не съм докопвал такв със версия на фърмуера след 2. Там и хардуера е различен, но тия адаптери почти ги няма и са в порядък по-скъпи от JLR кабела.
FearSoft, другата седмица ще се чуем ако/като ми се успокоят нещата на работа. Не харчи излишни пари засега.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Еми изпрати му го да пробва дали ще се свърже с TPMSa
ако работи ще ти го върне заедно с едно шише ракия и ще си купи такъв.

- mapamop
10kbps беше по спомен BEAN мрежата до 2008-2009 година. След това вече е CAN, не съм сигурен дали нямаше и запазена BEAN, паралелно с CAN.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
vfr800
При мен си бачка добре,...обаче на 2023г кола не съм го връзвал,ако има колегата желание е къде е Кричим,аз в Пловдив не оставам щото жилището съм го дал под наем.Ще му направя една скара с врат ,сланина и червено вино перущянско .Ако опрем до колата може ....и да я прочетем.
При мен си бачка добре,...обаче на 2023г кола не съм го връзвал,ако има колегата желание е къде е Кричим,аз в Пловдив не оставам щото жилището съм го дал под наем.Ще му направя една скара с врат ,сланина и червено вино перущянско .Ако опрем до колата може ....и да я прочетем.
- mapamop
Внимавай какво си пожелаваш, че моята днес на между 0 и -4 нещо е доста мързелива с паленето. Та да я закачим (на крана или на камиона отзад, да се разглобява по-лесно).

--
--
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Абе вие всички така.....мераклии
ама на края ..все с ангажименти.
Запомни го това в края на месеца или началото на другият чакам събитие/отдавна чакано от мен/и тогава ще коментираме пак.

Запомни го това в края на месеца или началото на другият чакам събитие/отдавна чакано от мен/и тогава ще коментираме пак.

-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Е аз идвам за скарата ,само трябват гпс данните. Пък колата може и да не я връзваме.

Corolla ts 1.8 hybrid 2020
- FearSoft
Леле, много вкусно предложение
Скоро може и да го осъществим, ама трябва да е някой уикенд, че през седмицата е трудно. А и имам толкова хубави спомени от Кричим...
Ще се чуем допълнително на лични, че на хората тук им изтекоха лигите

Ще се чуем допълнително на лични, че на хората тук им изтекоха лигите

- FearSoft
След поредния опит днес качвам малко снимки, за допълнителна информация.
С версия 16.0.20 не ми засича автоматично нищо и трябва аз да избирам Model code. От стария лог файл намерих какво е засякла версия 18 (ZWE219), но 16-ката има максимум до ZWE213... Пробвах с нея и ето какво имам като опции (с версия Европа):

Както се вижда - няма успех. С конфигурация Japan имам това:

И тук изобщо нямам модул Tire Pressure Monitoring System, което е странно...
С версия 18.0.8 на софтуера имам това:

Това е с версия Европа, безуспешно. С версия Japan трябва да избирам

И отново няма такъв модул... Пробвах и с конфигурация Others, има го модула, но отново няма връзка с него.
С версия 16 нямам активация за региони, различни от Европа и Япония, не ми се получи активацията. Но така или иначе, явно поради новия модел, няма как да се избере правилния модел автомобил.
Общо взето, стигам до заключение, че най-вероятно с версия 16 няма как да стане правилна връзка, а и сигурно наистина има нещо от кабела, кой знае. Явно ще ходя на гости на mfandakov
Да пробваме при него как са нещата. Само да договорим правилния и удобен момент.
С версия 16.0.20 не ми засича автоматично нищо и трябва аз да избирам Model code. От стария лог файл намерих какво е засякла версия 18 (ZWE219), но 16-ката има максимум до ZWE213... Пробвах с нея и ето какво имам като опции (с версия Европа):

Както се вижда - няма успех. С конфигурация Japan имам това:

И тук изобщо нямам модул Tire Pressure Monitoring System, което е странно...
С версия 18.0.8 на софтуера имам това:

Това е с версия Европа, безуспешно. С версия Japan трябва да избирам

И отново няма такъв модул... Пробвах и с конфигурация Others, има го модула, но отново няма връзка с него.
С версия 16 нямам активация за региони, различни от Европа и Япония, не ми се получи активацията. Но така или иначе, явно поради новия модел, няма как да се избере правилния модел автомобил.
Общо взето, стигам до заключение, че най-вероятно с версия 16 няма как да стане правилна връзка, а и сигурно наистина има нещо от кабела, кой знае. Явно ще ходя на гости на mfandakov

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Не знам въобще дали е валидно за този случай, но често при други производители обединяват модули в един, през различните етапи на производство/развой на моделите. Примерно може да се обединили отделното преди това ТПМС ЕКУ в това на АБС-а. А присъствието му е менюто да е просто логическа "грешка" на софтуера.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- FearSoft
Това е добра идея, ще се пробва! 

- mapamop
Какво има като "предложения" на следващото падащо меню, след "1909-2209 / 2210-" менюто?
Принципно при мен там излизат "екстрите" от сорта на "w/ smartkey, w/ TVSS" и т.н.
--
--