Кое е по гъсто ATF Dexron III или ATF Dexron II

Krasiko

Кое е по гъсто ATF Dexron III или ATF Dexron II

Мнение от Krasiko » 20 Ное 2007 21:23

Може ли някой да каже кое масло е по гъсто ATF Dexron III или II защото смених маслото на хидравликата с ATF Dexron III и сега се върти доста по трудно изчаках няколко дни да се обезвъздуши но все същото и се чудя дали не съм налял по гъсто масло. Да го точа и да наливам II ли се чудя.

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 20 Ное 2007 22:56

do kolkoto znam sa s edna i sashta gastota.

diver

Мнение от diver » 20 Ное 2007 23:01

И двете са доволно редки. Има някъв друг проблем.

Krasiko

Мнение от Krasiko » 20 Ное 2007 23:47

Имат различен коефициент на визкозитет но от това не разбирам кое е по рядко.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 20 Ное 2007 23:50

ALTEZZA написа:do kolkoto znam sa s edna i sashta gastota.
Мисля, че вискозитета на Dexron II при ниски температури е доста по-голям от този на Dexron III. Под ниски имам предвид под 10С. Другата важна разлика е устойчивостта при високи температури, но това надали важи в случая с хидравлика. Dexron III е напълно синтетично и може да има пагубно въздействие върху по-стари уплътнения. Аз бих препоръчал да се използва предписания Dexron II , ако колата е по-стара.
Освен това различните производители имат масла с най-различни вискозитети покриващи спецификацията Dexron II или III, че можем само да гадаем. Най-добре, ако не е имало никакъв проблем, а само профилактично е сменено маслото да се пробва пак с такова каквото е било.

Krasiko

Мнение от Krasiko » 21 Ное 2007 20:10

Scott написа:
ALTEZZA написа:do kolkoto znam sa s edna i sashta gastota.
Мисля, че вискозитета на Dexron II при ниски температури е доста по-голям от този на Dexron III. Под ниски имам предвид под 10С. Другата важна разлика е устойчивостта при високи температури, но това надали важи в случая с хидравлика. Dexron III е напълно синтетично и може да има пагубно въздействие върху по-стари уплътнения. Аз бих препоръчал да се използва предписания Dexron II , ако колата е по-стара.
Освен това различните производители имат масла с най-различни вискозитети покриващи спецификацията Dexron II или III, че можем само да гадаем. Най-добре, ако не е имало никакъв проблем, а само профилактично е сменено маслото да се пробва пак с такова каквото е било.
А какво означава по голям визкозитет, по гъсто или по рядко. А колата е Karina E 96г. а маслото което съм налял е Кастрол Dexor III.

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 22 Ное 2007 10:18

вискозитет=гъстота :thumbsup:

Публикувай отговор