Как успя, до сега се мъчих.
Авенсис Т25 / проблем с парното/
-
- Автомобил: Авенсис 2004 2.0 бензин/газ ко
- Благодарил/а: 1 път
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Успя ли в крайна сметка да го спукаш?

Трябва да махнеш педала на газта, да бръкнеш под мокета и да махнеш един кабел с маса (по спомен). В теснотията да развиеш и един капак и едни скоби като за водно съединение. Грубо 1-2 дни работа и не съм сигурен че таблото не излиза навън преди това. Има 2 винта на капака на радиатора (май са 6 или 8 общо), които са на много приятно място за достъп.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
Е чак пък, не съм се злобил толкова.
Дръпнах малко мокета и махнах "предпазната" пластмаса на тръбичките след това са 2 скоби на тръбите към радиатора и това е.
Обаче като тръгна да го дърпам да излезе подпира в една метална планка на която се държи света точно над педала за газта.
Предполагам че целия бокс с клапи чудесии и тн. трябва да излезе, силно се надявам това да стане като се махне горната част на таблото и вентилатора и така леко надясно да се дръпне. Но станаха много упражнения за една промивка, по добре от към двигателя да се хвана на тръбните пътища за радиатора на парното и така да му направя промивка.
Обаче така и така ще го правя това, чудя се дали направо не вкарам добавка за прочистване на цялата система.
- mapamop
За горната част на таблото си прав. "Бурето на парното не искаш да го пипаш"vankata5305 написа: ↑17 Дек 2023 20:36 горната част на таблото и вентилатора и така леко надясно да се дръпне
Принципно педала на газта се маха с 2 винта и една букса, и няма какво да му сговниш.
Ако няма да го сменяш а само ще го прогониш с препарат, силно разредена киселина (баща ми така отпушваше парното на Щаер-Фиат 1963), можеш директно да се закачиш отвън на мястото на маркучите. Ако ще го сменяш вече си е панаир. За промивка не пипай никакви съединения вътре в купето - няма да ги напаснеш и ще текнат.
За препарат в цялата система може би не е лоша идеята, но после ще ти трябва сериозна промивка. Отказах се тая година да промивам системата, защото се оказа че повече от 3 литра не излизат от маркучите, радиатора и т.н.
За цялостно източване трябва да се развие една пробка и не помня още какво като гледах из мотора. Не намерих начин за лесно и пълно източване на антифриза и се отказах.
Има цяла глава в сервизното, но не съм я чел (още).
Евентуално бих ти ударил едно рамо, но не и в това време - за втори път имам защипан нерв между прешлените, за последните 3 дни, и основния виновник е като ми поизстине кръста.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти

-
Здравейте колеги,
И при мен има същия проблем. Колата губи постоянно течност от някъде. Тя е Тойота Авенсис T25 1.8 бензин 2006 г. ( Като колата има и газ). Поне десет пъти я гледаха дали има течове и не откриха. Като я карах на газаджията да изолира изпарителя и пак не се откри. Надуха двигателя с машина за да проверят дали е главата и компресията не мръдна, нито на студено , нито на топло. Постоянно ми бяга парното, като когато я вкарам в обороти тръгва горещо, когато е в ниски обороти в левия кръг духа хладко,а в десния направо студено. Смених двата фабрични маркуча на парното проблема се влоши, като сега почти не идва топло. Да подчертая че през цялото време , не съм усетил да има втвърдяване на маркучите. Моля дайте мнения, че вече съм в безизходица. Благодаря предварително
И при мен има същия проблем. Колата губи постоянно течност от някъде. Тя е Тойота Авенсис T25 1.8 бензин 2006 г. ( Като колата има и газ). Поне десет пъти я гледаха дали има течове и не откриха. Като я карах на газаджията да изолира изпарителя и пак не се откри. Надуха двигателя с машина за да проверят дали е главата и компресията не мръдна, нито на студено , нито на топло. Постоянно ми бяга парното, като когато я вкарам в обороти тръгва горещо, когато е в ниски обороти в левия кръг духа хладко,а в десния направо студено. Смених двата фабрични маркуча на парното проблема се влоши, като сега почти не идва топло. Да подчертая че през цялото време , не съм усетил да има втвърдяване на маркучите. Моля дайте мнения, че вече съм в безизходица. Благодаря предварително
- mapamop
Brankistiq,
Класически задръстен радиатор на парното по симптомите на парното. Обаче не би следвало да губи течност. Поне на Астрата парното работеше мизерно, докато братовчедите не промиха системата с някаква химия.
После пак изчезна, но се оказа маркуч с пора, който духаше антифризни пари и не даваше вид да е олят със антифриз. Губеше около 200-300 грама на 1-2 месеца, на произволен принцип, но и опелското парно разчиташе на налягането в системата. Като гръмна маркуча и го сменихме се оправи. После шурна от една тапа на блока - след течния метал спря да губи антифриз и парно. И я блъснах ... със парно "което правеше баня в купето".
Класически задръстен радиатор на парното по симптомите на парното. Обаче не би следвало да губи течност. Поне на Астрата парното работеше мизерно, докато братовчедите не промиха системата с някаква химия.
После пак изчезна, но се оказа маркуч с пора, който духаше антифризни пари и не даваше вид да е олят със антифриз. Губеше около 200-300 грама на 1-2 месеца, на произволен принцип, но и опелското парно разчиташе на налягането в системата. Като гръмна маркуча и го сменихме се оправи. После шурна от една тапа на блока - след течния метал спря да губи антифриз и парно. И я блъснах ... със парно "което правеше баня в купето".
--
--
-
Късно е вече либе за китка, те са едни прости "О" пръстенчета, като протече ще ги сменим, вече поне знам как става.
И педала на газта по никакъв начин не ми пречи за да издърпам радиатора.
3 литра са си количество хич да не, колко е цялата система?
Ако трябва на няколко пъти ще източвам, понеже ми се струва ако изчистя само малкия радиатор, после от цялата система в която има мизерия пак там ще се набие.
Най много да го ползвам като утаител и само там да си чистя, да не пипам на другите места че не се знае кое от къде може да текне
- mapamop
6-6.200 литра. 6 са по спомен.
--
--
-
- Автомобил: Toyota corolla
Здравейте,
За съжаление моят проблем не е в моторчето. Счупена е оста на клапите и това няма поправяне. Казаха, че не може да се залепи. Купих си втора ръка и го счупиха на същото място(дорева ми се естествено), като се има предвид, че съвсем леко го побутнах след като свалих зъбното колело, за да огледам как действа. Пластмасата е pp ps 40.Направиха я да е полуотворена, за да духа на стъклото. Сега вече духа на стъклото, но струята от централните места е доста слаба. Ето и снимка:
За съжаление моят проблем не е в моторчето. Счупена е оста на клапите и това няма поправяне. Казаха, че не може да се залепи. Купих си втора ръка и го счупиха на същото място(дорева ми се естествено), като се има предвид, че съвсем леко го побутнах след като свалих зъбното колело, за да огледам как действа. Пластмасата е pp ps 40.Направиха я да е полуотворена, за да духа на стъклото. Сега вече духа на стъклото, но струята от централните места е доста слаба. Ето и снимка:
- Прикачени файлове
-
- IMG-e42dc4b1e2b5cd4e9781faf2789ab84a-V.jpg (217.21 KiB) Преглеждано 2419 пъти
- mapamop
Todor1stiq, намери си цяло "буре" за парното. На Авенсис Т25 за да излезе обаче, не остава нито един винт неразвит в купето, по отношение на парното. Разглобявал съм 2 пъти това тяло, за да се събере във чувал за вторични суровини и клапите не излизат цели и лесно.
Съответно трябва да се източи антифриза и фреона.
Ти си реши струва ли си или не панаира. Но е сигурно за 2 дни на топло време, предвид че се сваля горна и долна част на таблото и вентилатора на парното.
Съответно трябва да се източи антифриза и фреона.
Ти си реши струва ли си или не панаира. Но е сигурно за 2 дни на топло време, предвид че се сваля горна и долна част на таблото и вентилатора на парното.
--
--
-
Винаги има начин, обаче да не заяжда някъде че чупи ос.
На момента се сещам как може да се оправи, толкова много хиляди варианти има.
Смола и фибростъкло съм сигурен че ще свърши работа, въпроса е колко ти се занимава ако не можеш да намериш друга клапа.
Ако са виновни "майсторите" да ти я платят.