Избор на Yaris, или Aygo
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Избор на Yaris, или Aygo
На времето в Англия имах дизелов Авенсис 2006, та от тогава съм във форума. В БГ пък беше бензинов Авенсис 2000г, който продадох в началото на годината...
Сега съм в Англия и ще ми трябва малка, евтина кола за 2-3 месеца, само за градско, за пазаруване.
Интересувам се за Айго и Ярис, но нищо не знам за тях. Ако някой има поглед за тези модели, да каже нещо за двата модела...
Ще са нещо 2006-2013г, само бензинови, ръчни.
1. Как се казват моделите (абревиатурата) и кога се сменят моделите/фейслифтове, ако има различни в тези години?
2. Какви двигатели? Кой/защо е за предпочитане?
3. С верига ли са?
4. Вродени болести, т.е. какво да гледам, на тия години, където километрите ще са вероятно 150-250хил...?
Сега съм в Англия и ще ми трябва малка, евтина кола за 2-3 месеца, само за градско, за пазаруване.
Интересувам се за Айго и Ярис, но нищо не знам за тях. Ако някой има поглед за тези модели, да каже нещо за двата модела...
Ще са нещо 2006-2013г, само бензинови, ръчни.
1. Как се казват моделите (абревиатурата) и кога се сменят моделите/фейслифтове, ако има различни в тези години?
2. Какви двигатели? Кой/защо е за предпочитане?
3. С верига ли са?
4. Вродени болести, т.е. какво да гледам, на тия години, където километрите ще са вероятно 150-250хил...?
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Избор на Yaris, или Aygo
Взимай Ярис II , 1,3 мотор, 87 коня.Изключително здрав и надежден мотор.Ти отдавна караш кола, така че знаеш какво да гледаш при покупката.Успех!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- JapCar
Избор на Yaris, или Aygo
veso_hds- Към Ярис клоня най-много, знам какво да гледам, ама общи неща... Говоря за известни/специфични кусури от които страда даден модел.
Питах какви генерации са за тези години, какви са моторите, ако имам избор да знам...
Питах какви генерации са за тези години, какви са моторите, ако имам избор да знам...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- veso_hds
Избор на Yaris, или Aygo
Това е втора генерация.Има 2 мотора-малък( 1000куб., 69 коня) и голям( който ти предложих).Нямам собствени впечатления, но имам познати с този мотор, много са доволни.Почти никакви проблеми.Мисля, че се произвеждат от 2005 до 2011г. Във форума има доста колеги с такива яриси, нека те да кажат нещо повече.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- JapCar
Избор на Yaris, или Aygo
veso_hds Разгледах в Уикипедията всички Яарис, да II е 2005-2011, май се води XP9. Все различни за Япония, Европа, Англия... и са сглобявани на 5-6 места и двг. от 1.0 до 1.8, 5/6 степенни ск. кутии...
Като съм карал все хубави, големи коли до сега, си е голям компромис с разбиранията ми за доста неща,,, торсионно задно окачване, задни барабанни спирачки...
Като съм карал все хубави, големи коли до сега, си е голям компромис с разбиранията ми за доста неща,,, торсионно задно окачване, задни барабанни спирачки...

- veso_hds
Избор на Yaris, или Aygo
1.8 е екзотика.Търсиш мотора, който съм ти писал.А задните барабанни не ги мисли.В последно време масово взеха да ги монтират на новите коли.Пък и няма да я караш цял живот 

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Избор на Yaris, или Aygo
Не разбирам въпроса за 2-3 месеца, каквото и да вземеш ще издържи. Или това време е умишлено намалено като експлоатация. На мен ако ми трябва кола за такова време, никога не бих си губил времето в писане по форуми. А бих си намерил за определената сума нещо. А като знам застраховките в Англия какви са по-скоро си мисля ,че е за предпродажба.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Избор на Yaris, или Aygo
Правилно са те насочили към 1.3 . Проблема е, че са доста по-редки, а то е заради цената като нови. 1.0 е бил значително по-евтин поради факта, че самия двигател е значително по-евтин за производство. 1.0 е три цилиндров и e дизайн на дайхатсу, а техния пазар е в Япония. Двигателите са планувани да издържат около 150-200К километра и след това да се сменя блока. При по-леко каране и по-чести смени на масло може би дори 250К не са проблем. Ризите са много тънки около 6-7мм и реално не подлежат на ремонт. Мисля че дори афтърмаркет няма бутала извън спецификацията от 71мм. Разбира се всичко може да се ремонтира, но просто не е рентабилно. 2NZ е по-различен, той си е дизайн на тойота и ризите са малко по-дебели . Има ремонтни бутала 76mm, че дори мисля и 77мм.
- JapCar
Избор на Yaris, или Aygo
Отново нямам известяване за нови отговори, та чак сега видях... Ще отговоря на всички...
Трябва ми за 2-3 месеца, защото се прибирам в БГ за ските...
Ще я спра от движение, има къде да стои. Синът ми се кани да вземе книжка след това и евентуално ще подкара нея, да я огруха като първа кола. Застраховката ми винаги е била ниска, имам добра история и NCB, който знае какво е...
Таа, няма да има ремонти, препродажби...
Оказа се, че 1.3 не са редки, а най- масови.
И така днес ходих на първия оглед, та видях какво представлява, щях да се прежаля и за двуврата, 2007г, беше 1.3 T Spirit, Евро 4 е и имам право да ходя в центъра, дизелите и по- дъртите, не... Действително е карана от жена инвалид, защото в багажника имаше разни демонтирани педали, жила. Обявата си беше съмнителна, защото е на малко мили, около 80К, нормално са над 100, цената стоя £2200 (автокъща) и я намалиха на 1900. ( нормално са 1300-1700 на повече мили) Всичко това е подозрително и съмненията се оправдаха. Външно/вътрешно състояние, бива, но двигателя нямаше празен ход, едвам крепи да не угасне. Направих едно кръгче, върви добре, но светна чека. Дойде един с тестер, нулира грешката, но пак светна, май беше P0171, но не съм сигурен. (не дадох да се разбере, че отбирам от коли и го оставих да приказва глупости, че е поръчал нещо и ще го оправи, не знаеше, че е с верига, каза, че е с ремък...)
Искаше капаро £300 и след два дена да я взема оправена. Казах, като я оправи да ми звънне, но отказа, което значи, че е измамник, ще търси балък, който няма представа...
Иначе, примамливи приказки, пуска 1г год. преглед при покупка (естествено измислен), дава 3 месеца гаранция за всичко...
Както и да е, отказах се, търговеца не ми хареса..., иначе колата ми хареса, имаше климатик, повечето нямат, палеше със стрт/стоп бутон, повечето май са с ключ... Ако беше съвсем евтина, щях да я взема и да си я оправя...Продължавам да търся, не съм зорлия...
Исках да кача снимка и видео на празния ход, но виждам, че има странно ограничение 2MB, ако разчитам правилно това MiB...
Трябва ми за 2-3 месеца, защото се прибирам в БГ за ските...

Таа, няма да има ремонти, препродажби...
Оказа се, че 1.3 не са редки, а най- масови.
И така днес ходих на първия оглед, та видях какво представлява, щях да се прежаля и за двуврата, 2007г, беше 1.3 T Spirit, Евро 4 е и имам право да ходя в центъра, дизелите и по- дъртите, не... Действително е карана от жена инвалид, защото в багажника имаше разни демонтирани педали, жила. Обявата си беше съмнителна, защото е на малко мили, около 80К, нормално са над 100, цената стоя £2200 (автокъща) и я намалиха на 1900. ( нормално са 1300-1700 на повече мили) Всичко това е подозрително и съмненията се оправдаха. Външно/вътрешно състояние, бива, но двигателя нямаше празен ход, едвам крепи да не угасне. Направих едно кръгче, върви добре, но светна чека. Дойде един с тестер, нулира грешката, но пак светна, май беше P0171, но не съм сигурен. (не дадох да се разбере, че отбирам от коли и го оставих да приказва глупости, че е поръчал нещо и ще го оправи, не знаеше, че е с верига, каза, че е с ремък...)
Искаше капаро £300 и след два дена да я взема оправена. Казах, като я оправи да ми звънне, но отказа, което значи, че е измамник, ще търси балък, който няма представа...
Иначе, примамливи приказки, пуска 1г год. преглед при покупка (естествено измислен), дава 3 месеца гаранция за всичко...
Както и да е, отказах се, търговеца не ми хареса..., иначе колата ми хареса, имаше климатик, повечето нямат, палеше със стрт/стоп бутон, повечето май са с ключ... Ако беше съвсем евтина, щях да я взема и да си я оправя...Продължавам да търся, не съм зорлия...
Исках да кача снимка и видео на празния ход, но виждам, че има странно ограничение 2MB, ако разчитам правилно това MiB...
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- scooby doo
- Автомобил: Тойота Ярис XP13 1,33 CVT 2012
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Избор на Yaris, или Aygo
Т-Spirit не са ли с 1,5 и 1,8 мотори? Не знаех, че има с 1,3.
Не се унасяй, живееш в една от най-цървулските държави на света ...
- JapCar
Избор на Yaris, или Aygo
Не знам, мисля, че до сега съм срещал из обявите само 1.0 и 1.3.
Днес трябваше да ходя да гледам друга подобна, която за същата цена, но 5 врати, но пак съмнителна. Има сайт, където по рег. номер, може да видиш историята на год. прегледи ( а тук са сериозни)..., тая кола последните 5г не беше минавала прегледа от раз, все е имала кусури, които са отстранявани.
Другото съмнително- 4-5 месеца не е карана...
Вчера ми писа, че я е запалил и не знае защо е светнал чек енджина..., та може да намали цената... Добре, че не отидох. Казах, като я оправи и мине на преглед, да се обади...
Днес трябваше да ходя да гледам друга подобна, която за същата цена, но 5 врати, но пак съмнителна. Има сайт, където по рег. номер, може да видиш историята на год. прегледи ( а тук са сериозни)..., тая кола последните 5г не беше минавала прегледа от раз, все е имала кусури, които са отстранявани.
Другото съмнително- 4-5 месеца не е карана...
Вчера ми писа, че я е запалил и не знае защо е светнал чек енджина..., та може да намали цената... Добре, че не отидох. Казах, като я оправи и мине на преглед, да се обади...
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- JapCar
Избор на Yaris, или Aygo
Днес гледах тази, края на 2009, двигателя е 1.33, VVti, 99.5к.с, 6 скорости, различна от 1.3. Километража е аналогов, не цифров като на 1.3...
Не знам това фейслифт ли е, или друг модел...?
Спазарих по- ниска цена, заради външни козметични кусури/драскотини, но не съм дал капаро, утре трябва да я взема...
Таа, 1.33 по- добре ли е от 1.3?
https://www.gumtree.com/p/toyota/toyota ... 1470865258
Не знам това фейслифт ли е, или друг модел...?
Спазарих по- ниска цена, заради външни козметични кусури/драскотини, но не съм дал капаро, утре трябва да я взема...
Таа, 1.33 по- добре ли е от 1.3?
https://www.gumtree.com/p/toyota/toyota ... 1470865258
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- JapCar
Избор на Yaris, или Aygo
Вече я купих, за това на линка я няма... Оказа се, че има и старт/стоп система, би трябвало да може да се изключи... Някой да сподели има ли файда, или преебава акумулатор/стартер в градско движение...?
И все пак някой да каже нещо за двг, 1.33
И все пак някой да каже нещо за двг, 1.33
Последно промяна от JapCar на 18 Дек 2023 18:39, променено общо 1 път.
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- JapCar
Избор на Yaris, или Aygo
Така и правя, ама не преписвай от старото дърти, доказали се правила... 

Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010