Бъдещите електрически коли (BEVs) от Тойота
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Ако това го отчиташ по официална статистика, това не е вярно. Имам приятели с по около 10 автомобила, това влиза също в статистиката, но имам и няколко приятели без автомобили. Но те са по-малко от автомобилите на другите. Та за това статистиката за мен е стъкмистика.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Напротив, темата е застъпена доволно.Проблемът у нас е друг- голяма част от хората са заети със своето оцеляване и екологията им е последна грижа.Дано
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Едно вчерашно видео, разказващо за краткосрочните планове на Тойота, включващо и презентация на излизащия официално на европейския пазар до няколко месеца Toyota Urban SUV.
Харесва ми стратегията и бързата реализация напук на всички приказки по електричарските групи как Тойота щяла да последва съдбата на Нокиа. Впрочем в горното видео разказват и че не се отказват да вярват и във водорода като гориво, но не мислят да инвестират в производството на самото гориво, а разчитат на партньорство със страните в ЕС за големи инвестиции в изграждането на инфраструктурата за водородни да ги наречем "бензиностанции". Аз лично съм песимист за тази технология, но да видим, може и да греша. Така или иначе BEV стратегията изглежда впечатляваща и ме замисли дали да не взема да купя "малко" акции на Тойота.
Дано да са си взели поука от фалстарта с bZ4X и този път да избухнат, заливайки пазара с достъпни и практично обмислени електрички.
Харесва ми стратегията и бързата реализация напук на всички приказки по електричарските групи как Тойота щяла да последва съдбата на Нокиа. Впрочем в горното видео разказват и че не се отказват да вярват и във водорода като гориво, но не мислят да инвестират в производството на самото гориво, а разчитат на партньорство със страните в ЕС за големи инвестиции в изграждането на инфраструктурата за водородни да ги наречем "бензиностанции". Аз лично съм песимист за тази технология, но да видим, може и да греша. Така или иначе BEV стратегията изглежда впечатляваща и ме замисли дали да не взема да купя "малко" акции на Тойота.

- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
Пак съм аз
, но колкото повече го гледам този модел, толкова по-заинтригуван съм. Попадна ми едно видео (Parlez-vous français?), което разглежда що-годе обстойно екстериора на Urban SUV или както още го наричат във видеото - bZ2X:
И още едно екстериорно, с чието заглавие няма как да не се съглася - "This SUV will be a best seller!":

И още едно екстериорно, с чието заглавие няма как да не се съглася - "This SUV will be a best seller!":
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
Хм, интересно, как електрокарите се вписват в подобни понятия...
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Електромобила за да е екологичен трябва да се зарежда от възобновяеми източници и една батерия да става за смяна след 500к км. Всичко преди това е лъжовна екология. При теб няма дим, но глобално се отделя повече, отколкото при горенето на фосилни горива... Един вид престъпно късогледство 

- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
Сигурен ли си в това? Как един дизелов автомобил с избушен дпф е по-екологичен от електрокар? Форумът е пълен с престъпно неглижиращи правото ни на чист въздух ганьовци споделящи как си отстраняват катализатори/дпфи.
Относно ВЕИ - не си сигурен каква част от заредената енергия е от ВЕИ. Безспорен факт е, че производствените мощности от ВЕИ се увеличават постоянно. Докато ТЕЦ не се строят по 2-3 броя на година в БГ. При това ВЕИ са достъпни за всеки собственик на къща или парцел докато нафта не може да си рафинираш в домашни условия.
Относно ВЕИ - не си сигурен каква част от заредената енергия е от ВЕИ. Безспорен факт е, че производствените мощности от ВЕИ се увеличават постоянно. Докато ТЕЦ не се строят по 2-3 броя на година в БГ. При това ВЕИ са достъпни за всеки собственик на къща или парцел докато нафта не може да си рафинираш в домашни условия.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
За 'екологичността' въпросът често е по-дълбок отколкото го виждат голяма част от хората... Дори да оставим настрана факта, че доста от хората виждат 'екологията' само след като заредят и се движат щастливо щото автомобила не отделя газове. И без да отчитат 'екологията' на вложените материали в устройството, възможността и екологията на рециклиране, и източникът на 'екологичното гориво'...
Замисляли ли сте се кое е по-екологично - стотици мегавати ФЕИ, или хиляди декари плодородна добруджанска земя?
Или работеща постоянно система (електростанция или двигател) , в сравнение с 'палеща се студена' при нужда... А нужда както се вижда - има...
Спомнете си рева на 'еколозите' против АЕЦ преди години... Който плавно премина през 'ама те не са толкова неекологични, та да се достигне до сегашното 'дайте да дадем/направим много нови АЕЦ'
Замисляли ли сте се кое е по-екологично - стотици мегавати ФЕИ, или хиляди декари плодородна добруджанска земя?
Или работеща постоянно система (електростанция или двигател) , в сравнение с 'палеща се студена' при нужда... А нужда както се вижда - има...
Спомнете си рева на 'еколозите' против АЕЦ преди години... Който плавно премина през 'ама те не са толкова неекологични, та да се достигне до сегашното 'дайте да дадем/направим много нови АЕЦ'

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- WoLF
biro, за пореден път говориш наизуст. Провери и пиши, ще се изумиш. Отделно, DPF е за частици, а тук говорим за отделени парникови газове...

-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
- biro
Не знаех, че говориш за парникови газове. Аз говорех за вредни за живите организми емисии.
При производството на горива за ДВГ също се отделят парникови газове, както и при работата на ДВГ с тези горива. Това важи и в производството на смазочни материали.
ПГ се отделят и при производството на краве мляко и рибай стек.
Що се отнася до плодородната добруджанска земя свръхпроизводството на земеделска продукция може да има полза за банковата сметка на фермера макар, че не е задължително поради правилото в икономиката, че голямото предлагане и ниско търсене намалява цената. Разбира се не може да стоим гладни поради застрояване на земята. Въпрос на баланс.
Колко е печалбата за 1 година от декар земеделска продукция и декар ФЕЦ при положение, че разпределим разхода за изграждане на ФЕЦ в 10 години?
Само на земеделска земя ли може да се строи ФЕЦ? А в пустиня може ли? В морето ВяЕЦ може ли?
При производството на горива за ДВГ също се отделят парникови газове, както и при работата на ДВГ с тези горива. Това важи и в производството на смазочни материали.
ПГ се отделят и при производството на краве мляко и рибай стек.
Що се отнася до плодородната добруджанска земя свръхпроизводството на земеделска продукция може да има полза за банковата сметка на фермера макар, че не е задължително поради правилото в икономиката, че голямото предлагане и ниско търсене намалява цената. Разбира се не може да стоим гладни поради застрояване на земята. Въпрос на баланс.
Колко е печалбата за 1 година от декар земеделска продукция и декар ФЕЦ при положение, че разпределим разхода за изграждане на ФЕЦ в 10 години?
Само на земеделска земя ли може да се строи ФЕЦ? А в пустиня може ли? В морето ВяЕЦ може ли?
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Аз пък донякъде заставам на страната на Биро, защото виждам че е от Русе, а точно там са най-опарени от смрадта на липсата на екологично мислене. Но сит на гладен не вярва. Пък и говорим не само за обща екология, а за мястото където растат децата ни, а това са градовете. Аз съм в Балкана и пак виждам огромна разлика в качеството на въздуха (респективно и качеството на живот) от един натоварен булевард и селски път на 5 километра от него, но в гората.
Oт друга страна каквото и да си говорим, докато населението се множи и се налага да се изхранват 8+ милиарда, които после трябва да се изхождат някъде, няма как да спрем замърсяването.
Щото само преди 100 години сме били 6 милиарда по-малко.
Oт друга страна каквото и да си говорим, докато населението се множи и се налага да се изхранват 8+ милиарда, които после трябва да се изхождат някъде, няма как да спрем замърсяването.
Щото само преди 100 години сме били 6 милиарда по-малко.
Последно промяна от itzoa на 08 Дек 2023 10:40, променено общо 1 път.
- biro
Димка, димка когато си произведеш пропан-бутан за колата в домашни условия ела напиши.
- WoLF
Обяснявайте на дечицата в Конго колко са екологични... Ама нали нашите деца да дишат чист въздух
Поредната вредна мода в човешката история. Дано по-бързо отмине в този си вид и да се сетят, че трябва да е по-устойчиво производството и развитието на технологията 

- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Добре, ама нека и те да обяснят, що преди 60 години са били под 20 милиона, а сега са почти 100... Знам, че звуча като някой илюминат/сатанист/соросоид/елит/ционист и т.н., но фактите са си факти, а ла*ната дето ги се*ем са си ла*на....
- Прикачени файлове
-
- Screenshot_1.png (26.53 KiB) Преглеждано 15485 пъти
Последно промяна от itzoa на 08 Дек 2023 11:08, променено общо 1 път.