Здравейте на всички. Наскоро закупих блутут устройство WEFA за моята Тойота Авенсис, 2005 година със заводско CD. Устройството се инсталира лесно с един кабел в свободна букса от задната страна на самото CD. Принципно си работи перфектно, но понякога губи захранване и изключва. И за да се включи, колата трябва да се изгаси и да се даде контакт отново, а в движение е ясно, че това не е много препоръчително. Помислихме, че проблема е в самото устройство и инсталирахме нови драйвери, но не се получи и тогава то ми беше заменено с ново, но проблема си остава същия.
Въпроса ми е, дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и дали знае за някакво решение?
Странен проблем с WEFA Bluetooth устройството за Тойота Авенсис Т25
trey_91
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 616 пъти
Мнение от mapamop » 04 Дек 2023 09:13
Нов софтуер в самото устройство или? В оригиналното радио няма какво да се инсталира. Доколкото помня разни писания из интернет имаше един момент в който устройството прегрява и блокира. Лекуваха го със фърмуер за самото устройство. Евентуално се отваря устройството и се добавят радиатори на процесор и на захранващи елементи в устройството.
Без схеми на свързване и/или документация, снимки отвътре нищо повече не мога да кажа. Имам радио с Андроид, което си работи без прекъсвания, но там е друг филм - и в него съм добавял вентилатор и радиатор, защото прегряваше.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Мнение от trey_91 » 04 Дек 2023 15:56
Да. Софтуер за самото устройство. Иначе не мисля, че проблема е в прегряването, защото понякога работи с часове без прекъсване, а понякога гасне през няколко минути.
Писах и в една фейсбук група за проблема и се оказа, че далеч не съм единствен, но никой не е сигурен откъде идва всичко. Предполага се, че проблема е във връзката на буксата на самото устройство, но това си е само предположение.
Писах и в една фейсбук група за проблема и се оказа, че далеч не съм единствен, но никой не е сигурен откъде идва всичко. Предполага се, че проблема е във връзката на буксата на самото устройство, но това си е само предположение.
trey_91
- mapamop
Мнение от mapamop » 04 Дек 2023 16:16
По спомен от тази тема:
https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=257116
На радиото трябва да му се подаде специфично съпротивление, на специфични крачета. Не знам как е решено вътре в китайското устройство това, но ако по някаква причина пада съпротивлението, вероятно радиото решава че няма CD Changer и си изключва входа.
Без модела на оригиналното радио и разни измервания с мултиметър и т.н. няма бог знае какво да се направи във форума. Ако те успокоява това забиване го има със същото устройство и във Ауди А4 Б6 на роднина.... Та много вероятно проблема да не във радиото а във китайската пръчка.
https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=257116
На радиото трябва да му се подаде специфично съпротивление, на специфични крачета. Не знам как е решено вътре в китайското устройство това, но ако по някаква причина пада съпротивлението, вероятно радиото решава че няма CD Changer и си изключва входа.
Без модела на оригиналното радио и разни измервания с мултиметър и т.н. няма бог знае какво да се направи във форума. Ако те успокоява това забиване го има със същото устройство и във Ауди А4 Б6 на роднина.... Та много вероятно проблема да не във радиото а във китайската пръчка.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
mapamop
trey_91
- mapamop
Мнение от mapamop » 04 Дек 2023 22:27
Поне да беше казал какво пише на панела на радиото като модел... че са мисля 4 или 5 вида. Има сервизни ръководства за повечето.
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
mapamop
-
- Автомобил: Тойота Авенсис 1.8 Т25 2005
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от Верен » 18 Дек 2023 11:18
Аз имам подобен проблем - описал съм го тук https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=434463#p434463
Бих се навил да си взема и някаква медия, но ми се иска да е потвърден модел от някой от форума, че работи, защото гледам доста варианти са се навъдили на разни и разнообразни цени.
Бих се навил да си взема и някаква медия, но ми се иска да е потвърден модел от някой от форума, че работи, защото гледам доста варианти са се навъдили на разни и разнообразни цени.
Верен
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru