CVT отзиви след пробег
- milkov2
- Благодарил/а: 1 път
CVT отзиви след пробег
Здравейте колеги, на път съм да си купя Тойота Авенсис Т27 2013г 1.8 със CVT 122 000км. реални. Имате ли идея как се представя след 200 000км и нагоре? Звъннах на 2 сервиза който се занимават с автоматици казаха,че не са ОК.А от друга страна рових в няколко форума на Тойота в Норвегия и Англия и не намерих нищо притеснително..
Какъв е Вашият опит с CVT със пробег ?
Поздрави
Какъв е Вашият опит с CVT със пробег ?
Поздрави
Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
CVT отзиви след пробег
Зависи как е карана колата. Класическото CVT не издържа на рязко потегляне и често задаване на пълна газ.
Carina E 4AFE LB 1992
- milkov2
CVT отзиви след пробег
Карана е бабешката ... аз живея в Норвегия и тук всичко живо за никъде не бърза. Собственика е възръстене господин който обаче има теглич .. и има ремърке. Не знам до колко го е ползвал...
Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
CVT отзиви след пробег
А кои са О .К.....измикяри

Всичко е до отделен автомобил,не може да се даде обща оценка .
- milkov2
CVT отзиви след пробег
Да така е
Всичко е до отделен автомобил и обслужване и т.н.
На мен идеята с тази тема ми беше да разбера дали са чупливи и имат ли децки болести
Примерно dsg7 може и на 110К да измяулка

На мен идеята с тази тема ми беше да разбера дали са чупливи и имат ли децки болести

Примерно dsg7 може и на 110К да измяулка

Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
CVT отзиви след пробег
Аз досега в този форум не съм виждал тема за счупено CVT. Чувал съм мнения на майстори, че НЕ подлежали на ремонт и т.н. Но предполагам като се появи нужда от ремонт, ще се намерят и правилните майстори.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Получена благодарност: 102 пъти
CVT отзиви след пробег
Като цяло няма проблеми със CVT то като технология. Единствено Нисанските са предразположени към проблеми и то не защото кутията е лоша, а поради две неща. Първото е , че кутията е куплирана с твърде голям двигател 2.5. Големината на пакета е горе долу като при тойота, само че там е куплиран с максимум 1.8 , което е голяма разлика. От тук идва прекомерното износване на съединителите в този пакет. Да не говорим , че голяма част от тези 2.5 са 4х4......а при тойота CVT се ползва само на един мост. Т.е първия проблем си е свързан с производителя на автомобила не производителя на кутията. Да възможно е Jatko да са ги излъгали и да са им казали , че ще издържи , но мен лично ме съмнява. От тука идва и легендата , че разбираш ли CVT-тата , ако им се раздава газ се чупят. Да така е, защото не е сметнато правилно натоварването и наистина , ако се кара по-леко ще изкара повече. Втория проблем е, че маслената помпа има един клапан , който страда от несмяна на масло. Ако не се сменя маслото и най-вече филтъра на CVTto да кажем на 70-80 хиляди максимум, започват да се мотаят много стружки в системата и този клапан блокира и в зависимост от това в какво положение блокира може да потроши кутията или в по-добрия случай да няма налягане и колата да почне да не иска да върви. Това пак е проблем , защото някой душманин може да проължи да я кара с приплъзващ ремък и резултата пак ще е плачевен накрая. При кутията на aisin дизайна на помпата е много различен и не страда толкова от лоша поддръжка. Затова и има по-малко стчупени, което обаче донякъде е и проблем, защото поради малкото повредени няма никаква афтърмаркет поддръжка и реално при ремонт всичко трябва да се закупи от тойота и практически не е рентабилно освен, ако не е горублянски ремонт за продажба. Тогава се купува само това, което се е повредило тотално без да се сменят другите износени компоненти и се сглобява обратно. Ако трябва да се сменят всички износени компоненити излиза по-изгодно да се купи чисто нова кутия от тойота или евентуално да се търси втора употреба, защото ремонта е нерентабилен. А иначе сервизите за автоматици не ги харесват ,защото ги гледат като голям камък 

- milkov2
CVT отзиви след пробег
vfr800, А мислиш ли че е ОК да се дърпа ремърке? Би трявало да не натоварва кутията или точно обратно се получава ? При DSG не е много ок че загрява съединители а тук малко ми е умотано 

Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Получена благодарност: 102 пъти
CVT отзиви след пробег
Не мисля , че е препоръчително да се тегли ремарке, но ако кутията е в секвенциален режим и се форсират високи обороти от порядъка на 4000-5000 при катерене вероятно ще е ок. Ако често ще теглите ремарке не мисля, че това е вашата скоростна кутия.
- milkov2
CVT отзиви след пробег
Само това ме спира. Колата е на 120К обаче собственика има ремърке. Карал е разни летвички..
Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
CVT отзиви след пробег
Хубаво те спира, не е за теглене тази кутия и имаш причина да се съмняваш през всяка секунда каране, а това ослушване постоянно не ти трябва 

- milkov2
CVT отзиви след пробег
Такава е ситуацията 10 годишна кола..
ако беше ръчка нямаше да я мисля. Благодаря ви за адекватните отговори

Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25