LEXUS написа: ↑30 Ное 2023 10:41
Оспорвам само,че е насочено само и единствено срещу Тойота
Да ти допълня, че сега се присетих:
Имам приятел, който живее в Англия. КараШЕ Аурис D4D 2.0/126hp, 2007 края като производство. Продаде го заради изгнилите задни носачи, изгнилите греди на купето отзад под багажника, изгнилите прагове отзад под пластмасовите прагове, че нямаше къде да се вдигне на крик. Отделно радиатора на климатика се разпадаше и надуваше цялото купе със "хероин" (алуминиев оксид, или хидроксид мисля да му беше името на "халюмина" като се свърже с водата). Цената за смяната на радиатора беше 550£ + 6 часа труд х 160£/час. Живее в район в който има много дъжд, но почти няма сняг, или ако има сняг е примерно до 3-4 сантиметра. Няма химия, защото и почти няма поледици, за да не кажеш че е от химията (макар че трябва да е предвидено че има).
Отделно хвърли SCV клапан и 2 дюзи, след като беше сменена една преди година. Продаде я на скраперите, и тръгнахме да търсим Ярис или Аурис след 2010 година заради данъка, с предимство бензин, но можеше и да е печка. В крайна сметка стигна до покупката на раКИА Ceed 2013, бензин.
От огледани поне 10-15 Ауриса и 10 Яриса, на около 160 километра/100 мили около него, като години между 2010 и 2015 нямаше НИТО ЕДИН който да не бълва "хероин" през парното, и да няма гнило по ребрата на купето, подкалниците и окачването. Но това са единичен случай с масова проява....
Още една случка от последната година: Авенсис-Версо 2006 година, 2.0VVT-i автомат, от мой контакт във Фейсбук, докато още се навъртах там:
Търсеше 77201-44171, преди да е успял да си изгори последните 15 литра бензин в резервоара. Причината е защото е отишъл със изобщо негниещата си Тойота на бензиностанцията да зареди, и е наводнил бензиностанцията с бензин, понеше тръбата за горивото е изгнила и се е скъсала изцяло на 2 части. Но това не кара колата и не е проблем да се кара така. Той и така я кара към 2 месеца, с парцала в тръбата да не плиска бензин, защото тръбата беше "Само оригинална и на 2 месеца доставка".
LEXUS написа: ↑30 Ное 2023 10:41
като че ли други марки не ръждясват
Теб какво те топли че аз съм болен от настинка, при условие че живееш и работиш на друго място? Нищо... хич даже, докато обаче ти не се осополивиш и не откриеш че си се разболял от същото като мен. И пак може да се спори около това дали е съвсем същото.
Мен какво ме грее че другите гният, при условие че засега не планирам да имам бройка от тях? На фона на мантрата (ти) "Ма те не гният, бе! ИзвАОПще!". И
nov, ти го каза кратко ясно и точно - имам Койота и плюя Койота, ако имам ВАГ и не ОК ще го плюя и него. Кое не е ясно?! В крайна сметка няма как да си взема негниещи калници от Рено примерно и да ги сложа на моята, или на Реното да му сложа панелите от вратите на моята че не гният. Или на някой ВАГ със гниеща задна врата да нашия моята. Имам Койота и плюя нея, всъщност не я плюя, просто снасям реалността за следващите след мен, да нямат моите свръхочаквания към легена който ще си купят. И да си знаят в какво се забъркват.
Когато реша да настъпя друга мотика, ще се боря с нейните недостатъци и ще мрънкам другаде. Съответно ще млъкна тук, завинаги или за дълго поне. Предполагам че когато този ми автомобил приключи, ще си спестя настъпването на същата мотика, и ще пробвам с друга. Засега се старая да отдалеча моя си леген от моргата, колкото се може за по-дълго. И усилията и цената в пари на които го правя ме "възпаляват".
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.