Драскотини по стъклото

sokkon

Драскотини по стъклото

Мнение от sokkon » 20 Ное 2007 12:56

Здравейте съфорумци. Вчера някой пореден доброжелател и дълбоко комплексиран балканджия с омраза към красивото (особено ако е чуждо) взел, че ми надрал дясното предно стъкло. Не е нещо сериозно, повърхностно е и не е много, но като знам, че е там, погледа ми все натам mellow.gif Някой има ли опит с такива драскотини по стъкло? Чувал съм за някакви смоли, които запълват драскотините. Не искам да полирам, че малко грубо ми се струва. Мога да опитам да се жалвам на застрахователя, но си мисля, че е твърде дребно да завеждам щета. Ако можете препоръчайте и производител, магазин и т.н. Благодаря ви :thumbsup:
Изображение

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 20 Ное 2007 21:06

Да се опитваш да полираш е безпредметно!Стъклото е по-твърдо от абразивите в полирпасите(освен ако нямаш диамантена - но тя е шлайф и е доста "груба" за целта).
Със смолите незнам дали няма да ти излезе колкото две стъкла.
И след като имаш застраховка що изобщо ги бавиш тия ИЗЕДНИЦИ-застрахователите
Сори-нямаше по-малък шрифт за да изразя мнението си за тези фирми :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

sokkon

Мнение от sokkon » 21 Ное 2007 09:22

Прав си за застрахователите, но сега нямам време да ходя по огледи и да се занимавам с формалности. Може би на пролет cool.gif Мерси за мнението.
Изображение

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 21 Ное 2007 09:27

Решението е смяна. Тойота не полирали стъкла щото били тънки. Аз като я взех мойта, бяхме отишли на почивка. Колата беше на 10 дена. До мен имаше някакъв дето му бяха строшили стъклото с камък и от трошенето бяха хвърчали стъкла и бяха подбили мойте задните. Тогава се поболях и отидох в ТМ като се върнах, но там ми казаха че не полирали стъкла на тойота че били тънки. След това директно при застрахователя и бум - чисто нови задни стъкла.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Публикувай отговор