Авенсис Т22 проблем с горивна помпа
-
- Автомобил: Тойота Авенсис 2002
Здравейте ! От февруари насам имам проблем с турбото , което работи когато поиска . Колата е Авенсис Т_22 2002 година д4д , като търбината работи до 2-2,3 хил. оборота после спира и се усеща сякаш набивам спирачки , след еди си колко оборота пак почва да работи , после пак спира и тн. Не върви като цяло , харчи , онзи ден въобще не работеше даже . Сменях бензиностанции , слагах добавки , скъпа нафта , но проблем след няколко месеца пак се появи , тъй като изезна пролета и сега есента не спира да ме изнервя . Вече и добваките не помагат , бях на майстор няколко пъти и ми казват : ръгай добваки и скъпа нафта , малко повече газ и ще се оправи . Студент съм нямам , време да я оставям в провинцията , където им имам ,,най-много доверие'' и не ме взимат много насериозно . Но преди седмица карах към София и турбината въобще не работеше , чекът светна още на 110км/час ,а преди го правеше на 140 . Харчеше повече , но не пуши . Откарах я на сервиз пак , проблемът пише отново ,че е от горивната помпа , както излезе и през февруари. Този път ми обърнаха внимание и ми казаха , че наскоро са имали пак подобен проблем , като може би е от датчиците или дюзите . А ремонтът - скъп. Имал ли е някой подобен проблем ? Моля за съвет .
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Не си сам, млади колега.Това със скъпата нафта и добавките няма да проработи.Колата ти е на 22г., вероятно има проблем и с дюзите, и с турбото.И за съжаление ремонтът никак не е евтин, особено за студент.Като за начало ти трябва качествена диагностика с Техстрийм. Тя ще покаже състоянието на дюзите, турбото и на други неща. Направи тази диагностика и пиши пак, белким измислим нещо по-евтино.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
veso_hds, на диагностика с компютър пише грешка от горивна помпа . Казват ми , че ,може да е датчиците проблема или по-лошото в дюзите
- veso_hds
Смени майстора, ако трябва отиди в най-близкия оторизиран сервиз на Тойота и направи диагностика с Техстрийм(това е специална програма само за тойота).Пусни тук какво е излязло, на диагностиката има точни числа, а не общи приказки.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Ако отиде в сервиз, защо му е да пише отново тук? За да му кажат че не е точно така? По описанието отиваме към износено турбо - повишен аксиален ход на вала. Донякъде работи, после се измества и заклинва. Проверява се лесно - внимателно дърпа с клещи. Друга причина да не върви е ниско налягане на горивото тоест SCV клапани. И последно дюзи, но свалени и проверка на стенд. На тази възраст и километри то е почти ясно, но.. Всичко изброено е скъпо наистина, но говорим за техническата страна на нещата.
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 271 пъти
Така е да, на тази възраст и трите изброени места ще са за ремонт
За да няма голям финансов удар е добре да се почне от турбото и да се събират пари за следващото нещо/следващата кола 

- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Турбината заедно с актуатора.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
veso_hds, ако има проблем с дюзите какво се случва по принцип ? Какви са ,,симптомите'' за дюзи? Защото колата върви и на турбина до определени обороти , просто спира след 2500 оборота и светва чека . И няколко пъти ми се случва да си я карам и турбината да си работи добре , да кажем на 90% и колата да лети , но като тук там спира замалко и пак тръгва. Други ден я карам в Тойота и дано й разберат проблема. Дано не е от дюзи.
- veso_hds
Така, както си го описал, най-вероятно са SCV клапани.Иначе си взел най-правилното решение-диагностика с техстрийм.Щом чека е светвал, значи има записани грешки и те ще бъдат прочетени.После следва отстраняването им.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
veso_hds, след диагностика в сервиз на Тойота , разбрахме че грешката идвала от тези scv клапани и от горивен филтър . Малко се осъмних , за горивния филтър, тъй като беше сменен седмица преди това. Та смених в друг сервиз тези датчици с неоригинални и не в сервиза на тойота и ми казаха , че не стават новите . Чек-ът светвал веднага. Върнаха ми старите , като ми казаха , че са ги ''почистили'' и ми дадоха колата . Вървеше добре няколко дена , даже си помислих ,че съм се отървал от проблема , докато не трябваше да пътувам за София . Както си я карах на магистралата след 140км/час пак усетих ,че няма мощ и тяга , вдигна разхода замалко пак , но се оправи . И така още 1 пътуване навръщане и на следващото пак взе да забива и да не работи турбината , разходът във въздуха и колата не върви. Сега пак съм на същото дереже и си мисля дали да не купя оригиналните клапани от тойота , но струват към 800лв и с монтажа става 1400 лв при тях . Което е ужасно много пари и се страхувам проблемът да не си остане и след това .
- veso_hds
Няма да ходиш в Тойота.Купуваш от този колега много по-евтино оригинални клапани:
https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- veso_hds
Всички автомобили, произведени в Япония, електрониката е Денсо(естествено оригинал).На тойотите, сглобявани в Европа, електрониката е Бош.Общо взето в България има сравнително малко тойоти, японска сглобка.Повечето са сглобявани в Англия, Франция, Полша, Турция.VIN-а показва къде е сглобена колата, в кой завод и още много друга информация.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
veso_hds, могат ли тези клапани да се почистят някъде ? Защото четох и такъв вариант , че има . Въпреки че една дузина пъти слагах какви ли не добавки и нищо не ставаше . Тук таме имаше мощност , но като цяло проблемът си остава. Четох , че някой с бензин са ги чистели . Слагат малко в резервоара и са се почиствали. Или направо да ги сменям?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
akotower, налягането на нафтата ги износва. Отделно са на принципа на електромагнитните клапани.
Със химия, каквато и да е, колкото и вълшебни свойства да има, можеш ли да стоманизираш наново пружината, или да възстановиш отнесения от нафтата и вътрешното триене метал на клапана?
Въпросът ми е реторичен, със ясен отговор....
Със химия, каквато и да е, колкото и вълшебни свойства да има, можеш ли да стоманизираш наново пружината, или да възстановиш отнесения от нафтата и вътрешното триене метал на клапана?
Въпросът ми е реторичен, със ясен отговор....
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.