Мнение
от mapamop » 13 Окт 2023 19:04
FYI: смених обтегач и паразитна ролка на Т25. И двете са на лагери и двете "съскаха" на сух лагер. И двете бяха като марка INA, произведени 12.2005 година (заводските). Теоретично на паразитната ролка лагера се държи на зегерка и може да се смени. На Обтегача има също ролка на която може да се смени лагера, но дебелата стоманена пружина е от рода на тая под седалките на офис столовете и ми е съмнително да се намери само пружина. Върти ми се в главата че май и конструкцията с пружината да беше капсулована. Тойота по каталог мисля да продаваха цял обтегач - няма лагер, пружина или ролка отделно. Афтърмаркет има всякакви извращения, но колко ще изкарат не мога да кажа. Аз смених с оригинални обтегача и паразитната. Паразитната беше някакви относително поносими пари, ама за обтегача имам спомен че беше малко над психическата ми граница цената. Това на Т25. На слеващия мотор, който е на колегата си мисля че беше различна конструкцията на обтегача.
Тия неща не се сменят всяка година, и предвид че оригиналните са изкарали 17 години.... май си струва да се сменят с ОЕМ според мен.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.